Imam utisak da će tu ulogu sad odigrati ovaj Buljubašić. Njega su primamili da bude direktor "važnom funkcijom" a u stvari im treba žrtva koja će umjesto njih da primi udar zbog minusa od 140 miliona, tužbe zbog nanošenje štete firmi na razne načine i sve ostalo kao odgovorna osoba. Nikšić i Lakić će (i još gomila nebitne stranačke sitneži) ispaljivati populističke izjave o štićenju populacije i zadržavanju najniže cijene struje u regionu i uvlačiti se stadu pred izbore, a njemu će prenositi (usmeno) naređenja na izvršenje da on može umjesto njih u zatvor i da za čitav život uništi karijeru noseći zvono kao najgori direktor ikad. Tako ja to vidim. Zato nikako iz tužbi ne izostaviti i ovaj dvojac a poželjno i FERK. A i Andelija, ako ima izjava da cijenom ispod proizvodne štiti populaciju, tužiti i njega.beka26 wrote: ↑22 Mar 2024, 12:25 Nećeš ne boj se, oni su postavljeni da izvrse sta im se naredi i ako na koga treba da se svali krivica za slab rad firme i npr. gubitke. Slicno kako je npr Novalic potpisivao i sta treba i ne treba pa završio gdje je zavrsio. Takvi se inace nazivalu " korisne budale". Sluze da odrade prljavi posao. Mora se na nekog svaliti krivica.
S tim da po meni ovdje ima elementa ugrožavanja sigurnosti države odnosno elektroenergetskog sistema. U bivšoj državi da je ovako nešto bilo u firmi od nacionalnog značaja, odavno bi svi odgovorni bili smjenjeni a u firmu (i rudnike) bi ušla i policija a možda i vojska, uvedene i privremene zaštitne mjere i slično. Interesantno mi je još nešto. Ministar daje izjave nakon Nove Godine da će minus biti 80-90 miliona a onda mjesec kasnije bude 140. Dakle osoba koja bi morala imati cifru u malom prstu do u 1%, promaši za 50 miliona. Već sama ta činjenica je za trenutne smjene. Ali niko od javnosti i "stručnjaka" nije se upitao kako je to moguće. Možda se o tome koliko će biti minus dogovaralo na nekom sijelu i lupila cifra ofrlje, samo da bude što zvučnija.