FOREX

7pegaz

Re: FOREX

Post by 7pegaz »

Vidim da i nema nekog interesovanja za fx kod nas, ali nije ni čudo kad se sagleda mentalitet ljudi u zemlji.

Ipak, za one koji nešto uče i žele više znanja o strategijama trgovanja, večeras jako zanimljiv webinar http://www.admiralmarkets.ba/webinari

Ipak ima nade, među orva 4, troje iz BiH http://www.forexball.com/contests/schedule
od ukupno cca 2700 natjecatelja iz cijeloga svijeta.
Forex

Post by Forex »

Predavanje je bilo odlično, a ovo iduće, o psihologiji, trebalo bi biti još bolje.
binako12

Post by binako12 »

Vidim da i nema nekog interesovanja za fx kod nas, ali nije ni čudo kad se sagleda mentalitet ljudi u zemlji.

Mislim da mentalitet nema nikakve veze sa ovim...
Problem je što smo mi fizički i psihički udaljeni od fx-a
odnosno nismo obrazovani ni za tržište kapitala (čast izuzecima) kamoli nešto drugo....

A to što vi promovirate forex platforme računajući zaraditi na proviziji 20-30km to vam se ne može zamjeriti
ali se može zamjeriti nagovaranje na trgovinu, po vašim riječima, zagarantiranu zaradu...to je ipak za ozbiljne
ljude ipak "presmiješno"...
7pegaz

Post by 7pegaz »

binako12 wrote:Vidim da i nema nekog interesovanja za fx kod nas, ali nije ni čudo kad se sagleda mentalitet ljudi u zemlji.

Mislim da mentalitet nema nikakve veze sa ovim...
Problem je što smo mi fizički i psihički udaljeni od fx-a
odnosno nismo obrazovani ni za tržište kapitala (čast izuzecima) kamoli nešto drugo....

A to što vi promovirate forex platforme računajući zaraditi na proviziji 20-30km to vam se ne može zamjeriti
ali se može zamjeriti nagovaranje na trgovinu, po vašim riječima, zagarantiranu zaradu...to je ipak za ozbiljne
ljude ipak "presmiješno"...
Mislim da je u mentalitetu itekako mnogo toga!!
Fizički baš i nismo udaljeni jer fx nema fizičkog sjedišta niti središta, a ako se te usluge nude i kod nas i u regionu onda je sve jako blizu, samo treba malo volje da se sjedne i uči i trenira.

A obrazovanost je opet povezana s mentalitetom - 99% će ih reći (kad imaju solidna primanja) kako je to njima dosta i ne treba im više i neće tražiti dodatnu zaradu. I to nešto govori. A za primjer uzmi Njemački mentalitet - utakmica njemačka-san marino, sudačka nadoknada a rezultat 7-8 prema 0 za njemce a onaj mali pjegavi trči s centra (skoro mu duša ispala) da izvede korner i utrpa još jedan. E to je pobjednički mentalitet koji traži uvijek još koji nama kao narodu balkanskome nedostaje.

Ja apsolutno ništa ne promoviram, nego tražim kvalitene forumaše s kojima možeš razmijenit dvije tri pametne a da te ne obasipaju nekim jadom i jalom (a ovdje ih je nekoliko kvalitetnih koji se trude nešto napraviti a da pritom ne kukaju nego u svemu vide priliku)!

I zadnje ali najbitnije - ja ništa i nikome ne garantiram! Nikakvu zaradu jer forex je kruh sa 7 kora i toga sam jako svjestan.
Tko je u ovome jako dobro zna šta radi i šta se može očekivati tako da vas molim da se okanete te priče jer ne drži vodu!
leon

Post by leon »

Mene zanima da li je netko od Vas do sada povukao određeni iznos novca od Admiral Markets LTD, te koja je razlika između Admiral Markets AS i LTD?!

Još me zanima zašto preko Admiral Marketsa ne mogu trgovati iz Kanade, SAD i Japana?! (piše sitnim slovima na dnu stranice)
7pegaz

Post by 7pegaz »

leon wrote:Mene zanima da li je netko od Vas do sada povukao određeni iznos novca od Admiral Markets LTD, te koja je razlika između Admiral Markets AS i LTD?!

Još me zanima zašto preko Admiral Marketsa ne mogu trgovati iz Kanade, SAD i Japana?! (piše sitnim slovima na dnu stranice)
Ja sam povlačio prije nekih godinu dana pa opet 2 mj poslije toga stavio depozit radi bonusa na uplatu i na taj način dobio 20% bonusa na uplatu (kad sam ispunio uvjete trgovanja). Moj račun je AS. To je i meni bilo nejasno kad su se pojavili LTD pa sam ih pitao i rekli su da su AS računi za zemlje EU a LTD za ostale a neke druge razlike nema što se tiče samog trgovanja.

A to za te zemlje što se ne može kod njih, ne bih znao. Pošalji im mail i pitaj :lol:

Mada mislim da bi uopće trgovao u US da trebaju posebne dozvole koje su dosta skupe pa da je iz toga razloga. Ameri su regulirani po ps-u i nema zajebancije sa SEC-om!! Nedavno otvarao brokerski račun u US i jebena procedura (pogriješiš slovo na papiru i vraćaju na ispravak)
Forex

Post by Forex »

Amerikanci su zabranili polugu veću od 1:50 pa niti jedan broker koji nudi veću polugu ne smije građanima Amerike odobriti račun. Mislim da je u Kanadi ista stvar.

U Europi sad isto razmišljaju o smanjenju poluge, pa treba iskoristiti veliku poguge dok se može.

Japan isto ima čudne zakone o fx-u, njihovi brokeri su među najvećima, ali se uopće ne reklamiraju izvan Japana, možda ne smiju zbog njihovih pravila.
7pegaz

Post by 7pegaz »

panzer wrote:Nakon jakog pozitivnog trenda kod zlata, ovaj nivo na 1550 meni više liči na zadnju podršku prije nego što se prelomi na niže jer već četvrti put testira isti nivo.

S tim da bi kod nas važio paritet prema EURu tj KMu jer promjenjivi kurs dolara dodatno utiče na grafikon.
Upravo zlato testira razinu 1540/50 koja je navedena na grafikonu kao značajna. Po meni dobra kupnja na razini oko 1535$. (kreće se u range od sredine 2011 pa do danas. Profit tražimo na 1770. Stop loss na 1490 i tu već možemo govoriti o promjeni trenda.

Nafta odrađena školski i to po analizi u bocu zasad. 4$ = 400 pipsova uknjiženo!
A kako stvari stoje ide i do kraja po planu!

Ttrejda li itko išta?

Pređite na najlikvidnije tržište u povijesti čovječanstva, i koliko znate toliko ćete i uknjižit a ne ovisit o ovoj našoj žabokrečini od burze. Nažalost imam i ja dionica na SASE, prvom povoljnom prilikom će bit iskrcaj i full na forex a do tad strpljen spašen.
Forex

Post by Forex »

Što mislite o srebru? Kažu da dugoročno ima više prostora za rast nego zlato radi veće uporabe u industriji.
panzer

Post by panzer »

Danas jači pad zlata ispod 1500 USD kao konačni prelom podrške. Ali prati ga "negiranje" ulagača kao to nije pravi pad to je samo privremeno jer " neko treba jeftino kupovati". Negiranje i pored jasnog negativnog trenda. Uvijek isto.
Post Reply