TELEgencija.
Ja sam imao plan kupiti dosta EPBIH po 10 ali sam odustao. Ovdje je situacija da su oni u zadnjih nekoliko sedmica koliko navaljuju sa ovim nalozima nisu prodali skoro ništa. Tako da bi bili pametno i ne kupovati ništa još izvjesno vrijeme.
Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
To sam i govorio. Ako navaljuje da prodaju neka prodaju npr. Po 4-5 KM.
Jedino Asa jer je dividenda sigurna .
Jedino Asa jer je dividenda sigurna .
Biće zanimljivo vidjeti do koje cijene će ići. Ali bio bi fazon da se kupovna strana potpuno povuče.
Nekome je cilj da obori cijene što niže.
I ne samo gubitasa, nego i profitabilni.
Npr, bosnlijek, rmu Banovica na 6 KM itd.
I ne samo gubitasa, nego i profitabilni.
Npr, bosnlijek, rmu Banovica na 6 KM itd.
Pa čak i Bosnaauto. Ja sam osupnut.
SVe do najave poskupljenja struje cijena će ili stagnirati ili padati. Vjerovatno će do tad biti ponuđeno bar 30 do 50 hiljada pa bi cijena mogla sići na onih 7 do 8 KM.
A BH telecom? Šta ćemo s njim.
Ponuda je toliko dobra i obimna da ne treba žuriti, bar po meni.
BH Telekom je ni za kupiti ni za prodati,.. žao mi što sam 6 godina držao Elektroprivredu, mogao imati dionice cementare, uzimati dividendu i sad uletiti,.. al lako je biti pametan gledano unazad,..
Ništa se nije promijenilo kod omjera tržišne cijene i vrijednosti kod EP. Samo što sad opet postaju besplatne, prošle godine su bile bagtelne.
Ono se moglo kratkoročno trgovati jer je raspon cijene povoljan za to.
I pogotovo će se moći ubuduće. Koliko god da sad puno ljudi gleda ovu kursnu listu i psuje, opet se stvorila prilika za dobru zaradu i na malom pokretu jer i do 13-15 KM zarada će biti vrlo dobra. A gledali smo je i po 22KM
Ono se moglo kratkoročno trgovati jer je raspon cijene povoljan za to.
I pogotovo će se moći ubuduće. Koliko god da sad puno ljudi gleda ovu kursnu listu i psuje, opet se stvorila prilika za dobru zaradu i na malom pokretu jer i do 13-15 KM zarada će biti vrlo dobra. A gledali smo je i po 22KM