Pogresno si me razumioslavuj wrote: ↑28 Feb 2024, 23:15Požurite,prodajte što prije i što jeftinije,hoće reći ovaj stručnjak za berzu ili samo za banke,ne znam.I to na dan kada je ASA Banka obavjestila javnost da će redovnu skupštinu održati 21.marta i donijeti odluku o isplati divdende u ukupnom iznosu od 22 miliona ,dakle nešto više od sedam km po dionici.I uz to će preostalih 33 miliona ostvarene dobiti iz prošle godine rasporediti na jačanje kapitala.Prošle godine je isplačeno 5 km po dionici i nije poslije toga bilo nekog sunovrata.
Naravno moj kupovni nalog je veeć unesen,čekam ove ili sljedbenike.
Moram dodati da sam prije neki dan utvrdio da sam u jednom periodu samo ja kupovao ove dionice i kupio u tom periodu oko 3500 dionica po prosječnoj cijeni od 42 km.
Slično je i sa drugim emitentima.Dionice Bosnalijeka sam odbio prodati po 14 km plus nešto ispod stola.
Tužio sam i dobio presudu po kojoj mi je Bosnalijek plati dionice 33.5km ,sa kamatama oko 70 km po dionici.
A tada,nakon hadenizacije,ova dionica se mogla kupiti ipo 8 km.Naravno da sam to radio.Nisam ih prodao ni po više od 30 km,koliko su plačali ovi što sad kao hoće da preuzmu Bosnalijek.Mada vidim da se ovih dana trude da što više obore i tu dionicu,od mene neće kupiti.Ja čekam da ove njihove kriminalne pomagaće trajno uklone.
Slično je i sa dionicama ENkera.I njih sam jeddno vrijeme sam kupovao.I samo pohlepa, i vjerovatno postojanje stabilnih kanala z a izvlačenje para iz Enkera, dvojice največih dioničara iz Fabrike me spriječila da dobro kapitaliziram tu kupovinu.Ali se nadam da će i to ipak doći.
Ne pišem ovo da bih utjecao na bilo koga.Ne mogu jdnostavno da predjem preko najave da se neko nada da će jednoga dana za jednu km moći kupiti šestocifren broj dionica JPES.
Čak i da mi ništa ne uradimo prema ovom menadžmentu,ne znaju oni firmu dovesti ni u takvu situaciju!
Malo više ozbiljnosti i optimizma ipak treba u javnom prostoru1
Komentar je isao u smislu odvijanja trgovine na sase
Nije samo dionica Asa podcijenjena, nego i dr emitenata
Zasto je to tako, razloga je mnogo, ali i prilika za dokup, posebno sada, kada neko forsira prodaju na par emitenata
P.s. navijam za dokupljivace