Ja sam to uradio . Prodao sam dio JPESR i investirao na banjaluckoj berzi prije par godina . pisao sam ovdje o tome prije nego su dionice HETR porasle.montypython wrote: ↑02 Mar 2024, 11:59Ovo sam čuo već više puta pa odlučih malo da istražim. Evo nekoliko tvojih zadnjih komentara:Dejan118 wrote: ↑02 Mar 2024, 08:58 https://www.capital.ba/hidroelektrane-u ... na-maraka/
Trebalo bi biti puta 10 jer realno su zaradile bar 350 ali i ovih 35 je postenije nego EPBiH sa gubicima.
To se vec vidi na banjaluckoj berzi gdje se visestruko povecala cijena dionica .
Dio koji sam investirao u HETR vec sam ostvario kapitalnu dobit od 170 %. A u EPBiH svaki dan gubitak. Ali cekam ih na 7.2 pa cu da dokupim.(da može EP pasti na 0,0000001 KM)Moguce je
Mozda cu sacekati na 7.1 KM . Po toj cijeni vrijedi rizikovati.Ovo moze i ispod 10 .Sta su ono pisali ovdje kao isto je kupiti po 13 ili po 10.
Nije isto. Ipak cu sacekati da ovo padne na 10 pa dokupljivati. Prosijecna ce biti manja.Ja cekam na 10 i da ih u toku godine prodam po 14.Itd itd, Neću ništa da tvrdim ali neko zlobniji od mene bi mogao zaključiti da želiš da stvoriš negativan sentiment za JPESR da bi ljudi prodali i kupili dionice npr HETR i tamo učvrstili ili povećali cijenu. Posebno sad u svjetlu ove odluke ustavnog suda koja ih ako se cijena u RS vrati na prethodnu (prije poskupljenja koje im je i omogućilo dobit i diviendu) može baciti nazad u gubitaše.Znaces kad padne na 2 KM
Cinjenica je da su citavo vrijeme JPESR pada a dionice Elektrodistribucija i Hidroelektrana na BL berzi rastu.