samo keš odmah i sad
sutra me ne zanima...
dao sam 1,69 ne zanimaju me revolving krediti nego pare da mi uplate
Telekom RS
Re: Telekom RS
Ispovest našeg brokera- ništa se ne događa slučajno.
https://www.youtube.com/watch?v=dLeQFL2o70Q
https://www.youtube.com/watch?v=dLeQFL2o70Q
Ove tekstove po portalima isto placa iz dobiti. Sigurno nije od svoje plate.
https://www.klix.ba/biznis/jelena-triva ... /240226104
https://www.klix.ba/biznis/jelena-triva ... /240226104
-
"M:tel i dalje isplaćuje najveću dividendu svojim akcionarima čime je zadržao poziciju lidera telekomunikacione industrije i u ovom segmentu, gde je prosečan racio isplate među evropskim telekom operaterima do 40%. Iako berza nije u potpunosti prepoznala važnost ovakve odluke, njena ispravnost je sada i više nego očigledna jer smo u 2023. godini ostvarili rekordnu dobit, finansijski konsolidovali kompaniju, a istovremeno akvizirali nove korisnike, proširili svoj porfolio i objasnili da dobit može biti racionalno iskorišćena u povećanje vrednosti kompanije i likvidnost privrede", zaključuje Trivan.
"Među strateškim odlukama u 2023. godini je i ona o prodaji građevinske infrastrukture, odnosno antenskih stubova, što je apsolutni trend u industriji telekomunikacija u Evropi.
Transformacijom poslovanja na ovaj način, kompanija m:tel je povećala svoju likvidnost i rad kakav primjenjuju svi svjetski operateri. Uz to, m:tel je u 2023. godini učvrstio svoju tržišnu poziciju akvizicijom kompanije Trion Tel, što je doprinijelo dodatnom rastu profitabilnosti."
Ova baš kao komunisti u bivšoj državi, najveću ekonomsku krizu proglase reformom i uspjehom društva. Tako i ona, spašavanje firme iz dubioze i nelikvidnosti očajničkim potezima naziva svjetskim trendom i strateškom odlukom... I još se čudi što berza nije u potpunosti prepoznala "važnost" tih poteza i smanjenja dividende...
"Među strateškim odlukama u 2023. godini je i ona o prodaji građevinske infrastrukture, odnosno antenskih stubova, što je apsolutni trend u industriji telekomunikacija u Evropi.
Transformacijom poslovanja na ovaj način, kompanija m:tel je povećala svoju likvidnost i rad kakav primjenjuju svi svjetski operateri. Uz to, m:tel je u 2023. godini učvrstio svoju tržišnu poziciju akvizicijom kompanije Trion Tel, što je doprinijelo dodatnom rastu profitabilnosti."
Ova baš kao komunisti u bivšoj državi, najveću ekonomsku krizu proglase reformom i uspjehom društva. Tako i ona, spašavanje firme iz dubioze i nelikvidnosti očajničkim potezima naziva svjetskim trendom i strateškom odlukom... I još se čudi što berza nije u potpunosti prepoznala "važnost" tih poteza i smanjenja dividende...
Ako je rast od oko 15% zadržan do kraja godine onda bi dividenda nogla biti negdje 0,093-0,096 KM. Znači objava o poslovanju ove sedmice, četvrtak ili petak. Nije loše preko 10% od uloženog novca ako ste imali kupovinu akcija Mtel-a tj ulazak u pravo vrijeme. Za mene je to prosječna mjesečna penzija.
Slažem se sa sitnom buranijom međutim ako to ponove 100 puta možda postane objektivna stvarnost.
Isto tako ja ne znam da još u evropi ima koja firma da isplaćuje preko 5% dividende a kamo li 8%. U svijetu sam jedne prilike našao samo nekliko korporacija koje isplaćuju 10% dividende s obzirom na cijenu dionice.
Tu je u pravu moramo se navići na pola iznosa.
Prošle godine je rekla također da ćemo iduće 2024 godine biti veoma zadovoljni ja ne znam kako će to postići.
Isto tako ja ne znam da još u evropi ima koja firma da isplaćuje preko 5% dividende a kamo li 8%. U svijetu sam jedne prilike našao samo nekliko korporacija koje isplaćuju 10% dividende s obzirom na cijenu dionice.
Tu je u pravu moramo se navići na pola iznosa.
Prošle godine je rekla također da ćemo iduće 2024 godine biti veoma zadovoljni ja ne znam kako će to postići.
ja nikad neću biti zadovoljan s obzirom da mi je gubitak u startu 30%
dakle trebam 5 godina po 6% da budem na istom
a inflacija a peglanje a takse i provizije?
dakle trebam 5 godina po 6% da budem na istom
a inflacija a peglanje a takse i provizije?