Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Moje misljenje: par likova koji imaju veliki (enormni) broj postova o dvije ili tri teme odvlace paznju vecine o onome sto bi trebao biti cilj ovog foruma a to je po meni razmjena informacija i misljenja o kupovini i prodaji dionica i ideja o novim ulaganjima, a sto za cilj ima ostvarivanje finansijske dobiti. Sirina izbora tema svela se na 5 - 6 firmi, smjesno, mislim da je to namjerno zavaravanje, evo sto su razglabali EPBiH I BHTelekom trenutnu dobar minus, tako da se treba okrenuti nekim realnim stvarima. Spominjao sam prije godinu BSRS kao jako dobru dionicu sa 8% sigurnog povrata ali mi je panzer reko da je to za ''elitu'', sto navodim kao primjer. Rast dionica na BL berzi i zaradu za 12 mjeseci ovdje niko i ne spominje. Imamo neko geografsko ogranicenje ili ..? Trenutno je vrlo moderna proizvodnja oruzja i municije, kod nas toga ima, ali to se rijetko spominje i to u vrlo losem kontekstu, kraadu, porodicno, stranka, a eto ja citam o solarnim panelima iz Kine kojih kod nas i nema. Izvinjavam se ako Vam remetim zonu komfora ali ovdje jedna grupa ljudi uzurpira nase vrijeme i zavarava nas vrlo sumnjivim informacijama a pored nas prolaze vozovi, avioni, kamioni na nasem nivou. Panzer ovo za Elku ti ne mogu ''halalit'', info star 8 dana
Hajde da ostalo ne komentarišem a danas nisam pitao, ko je elko?
Bas si nevjest, finansijski rudnika, eto pogodi kojeg
Mislio sam da ste malo ozbiljniji, mea culpa
To znači da je jedan od kandidata za novog direktora EPBIH Elnur Dizdarević.
Čak i ako dođe , ni nama ni državi neće značiti ništa ukoliko ne bude znao izračunati tako da rezultat bude pozitivan broj.
Čak i ako dođe , ni nama ni državi neće značiti ništa ukoliko ne bude znao izračunati tako da rezultat bude pozitivan broj.
U nastojanju da saznam ko to rasprodaje dionice JPES juče sam izdao kupovni nalog .U momentu kada je kupovna cijena bila 11,50 izdao sam nalog za kupovinu 500 dionica JPES po cijeni od 11,51km.Ubrzo me broker obavijestio da sam kupio .U isto vrijeme neko je unio prodaju po 11,40km.
Meni je tih 500 dionica prodao Raifeisen broker.Danas se ponovo pojavila prodaja po 11,40 od istog brokera.
Neko je već primjetio da je skoro u isto vrijeme postavljen i prodajni nalog za dionice IKB,i on na istoj brokerskoj kući.
Očito klijent nazove brokera,ovaj mu kaže koje su cijene trenutno na kupovnoj strani ,i on odlući o cijeni da bi odmah prodao.Ovih dana neko žuri da ode sa ove berze.Prodaje sve što može prodati.Da li sa nekom svrhom ,ili pak iz nužde,možda i saznamo!
Meni je tih 500 dionica prodao Raifeisen broker.Danas se ponovo pojavila prodaja po 11,40 od istog brokera.
Neko je već primjetio da je skoro u isto vrijeme postavljen i prodajni nalog za dionice IKB,i on na istoj brokerskoj kući.
Očito klijent nazove brokera,ovaj mu kaže koje su cijene trenutno na kupovnoj strani ,i on odlući o cijeni da bi odmah prodao.Ovih dana neko žuri da ode sa ove berze.Prodaje sve što može prodati.Da li sa nekom svrhom ,ili pak iz nužde,možda i saznamo!
Primijetio sa da neko formirana i prodaje i obara cijenu. Je li da proda sto prije ili da obori cijenu ne znam. Ne kupujte nista neka obore max.
-
Da li bi ove prodaje po značajno nižim cijenama mogle imati veze sa hapšenjem u okviru akcije "Broker"? Ovako je svojevremeno Dizdar prodao Bosnalijek kada je osjetio da se steže omča oko carskog vrata. Ipak je keš teže pronaći i blokirati... Tako bi i ovdje mogle biti u pitanju panične prodaje samo da se što prije dođe do keša. A do keša se ne može brzo doći ako se telekom drži na prodaji po 14 KM ili elektroprivreda po 13-13,5 KM...
-
BSRS je odlična dionica, ali nje slabo kad ima na ponudi s obzirom na vlasničku strukturu, a i kada je ima (kao sad npr.) bude previsoka prodajna cijena.i na ponudi budu samo 3 dionice kako bi se podigla cijena. Nakon eventualne prodaje te 3 dionice pojavile bi se nove 2-3 dionice po još većoj cijeni i tako u nedogled u visine...novi wrote: ↑13 Feb 2024, 20:39 Moje misljenje: par likova koji imaju veliki (enormni) broj postova o dvije ili tri teme odvlace paznju vecine o onome sto bi trebao biti cilj ovog foruma a to je po meni razmjena informacija i misljenja o kupovini i prodaji dionica i ideja o novim ulaganjima, a sto za cilj ima ostvarivanje finansijske dobiti. Sirina izbora tema svela se na 5 - 6 firmi, smjesno, mislim da je to namjerno zavaravanje, evo sto su razglabali EPBiH I BHTelekom trenutnu dobar minus, tako da se treba okrenuti nekim realnim stvarima. Spominjao sam prije godinu BSRS kao jako dobru dionicu sa 8% sigurnog povrata ali mi je panzer reko da je to za ''elitu'', sto navodim kao primjer. Rast dionica na BL berzi i zaradu za 12 mjeseci ovdje niko i ne spominje. Imamo neko geografsko ogranicenje ili ..? Trenutno je vrlo moderna proizvodnja oruzja i municije, kod nas toga ima, ali to se rijetko spominje i to u vrlo losem kontekstu, kraadu, porodicno, stranka, a eto ja citam o solarnim panelima iz Kine kojih kod nas i nema. Izvinjavam se ako Vam remetim zonu komfora ali ovdje jedna grupa ljudi uzurpira nase vrijeme i zavarava nas vrlo sumnjivim informacijama a pored nas prolaze vozovi, avioni, kamioni na nasem nivou. Panzer ovo za Elku ti ne mogu ''halalit'', info star 8 dana