Bosnalijek

montypython

Re: Bosnalijek

Post by montypython »

Pročitah nabrzaka to pismo premijeru. Ne mogu reći da je nekorisno. Ne mogu reći da će biti nekog efekta (i ja sam pisao Premijeru a i ministru Krajini prije dosta vremena (konkretno o isisavanju ZIFova od DUFova) i to sam im materiju sažvakao takoreći detaljno sa dokazima itd; nikad ni odgovora a ni akcije (osim ako akcija nisu navodno pokrenute aktivnosti na izmjeni zakona o inv fondovima). Ne sjećam se da je neka novina, udruženjene, nevladine organizacije za transparentnost i sl (a mnogi za to primaju platu ili sisaju strane fondove) i pomenula problem fiksiranog kursa po kojem je kupljena većina dionica BSNL odnosno isplate dijela cijene van berze. Pa neka g Premijer sazna (ako ne zna) da ne bi poslije neko rekao "nisam znao". Ne znam zna li Premijer i ostali šta se dešava na berzi (a trebao bi znati) i pojedinim brokerskim kućama. Ovo što vidim da radi udruženje u RSu koje bar upozorava i senzibilizira javnost na situaciju sa tamošnjim fondovima koilko vidim rade vrlo kvalitetno e sad drugo je pitanje koliko se može postići u ovakvoj situaciji gdje su i oni koji bi trebali sprečavati anomalije i kriminal, i sami u korupciji, sukobima interesa i sl.
Mislim da takvo udruženje može biti vrlo korisno kao glas javnosti odnosno dijela javnosti koji se nešto malo razumije u problem, jer očito nemamo dovoljno obrazovane novinare da i načnu ove teme jer ih ne razumiju. Međutim i prije svega potreban je angažman KOMVP policije i SIPE jer kriminal je ovdje prevazišao granice da se o tome samo negoduje. Trebalo bi pročistiti i Sase i KOMVP i to detaljno. Naravno ništa od svega toga dok se ne pročiste stranke i postojeći političari ali od toga ništa do izbora.
slucajni prolaznik

Post by slucajni prolaznik »

" Pa neka g Premijer sazna (ako ne zna) da ne bi poslije neko rekao "nisam znao". Ne znam zna li Premijer i ostali šta se dešava na berzi (a trebao bi znati) i pojedinim brokerskim kućama. "
Gospodin premijer je duboko u ovome ...šifra Uzunović-Rusi-Ehouse...živi bili pa vidjeli ...
montypython

Post by montypython »

Ali sad zna da i mi (i ne samo mi) znamo da on zna. Nije isto ne djelovati ako ne znas (ili se pravis da ne znas) za kriminal i ako znas a ne djelujes. Licno nemam nikakav problem sto je angazovan neko da odradi tu kupovinu dionica (na mig Vlade) ali imam veliki problem sa nacinom realizacije toga.
Odbrana poste

Post by Odbrana poste »

Obicno ne raspravljam sa prolaznicima,pogotovo s onim sto imaju problem sa imenima .Ali ovaj usputni stvarno veze nema sta je pjesnik htio da kaze.
Ne radi se tu ni o kakvom pozivu u clanstvo ,jos manje o pokusaju promocije.To je samo odbrana poste.A posto ovaj ocito ne zna sta to znaci da mu pojasnim:
Uoci ovog naseg rata neko je na glavnoj posti na obali napisao:"Ovo je Srbija",a neko nas je ispod toga na[pisao:"Budalo,ovo je posta".Covjek je samo branio postu.
A ovaj kojeg on napada samo brani svoje,a toga ima poprilicno u vise dionickih drusdtava.A udruzenje su ljudi napravili samo zato sto ih je bas Arslanagic optuzio da se lazno prestavljaju kao predstavnici malih dionicara./pogledati na internet pod njihovim imenima/A ljudi nikada nisu rekli da predstavljaju bilo koga.Sada predstavljaju samo sebe.I rade to onako kako misle da je najbolje.I sami na kraju svoga pisma kazu da nisu uspjeli nista uraditi,osim upoznati javnost sa svim sto se desava.A desava se jedan od vecih kriminala u BiH.I zato sam ja postavio to ovdje,da upoznam javnost,ma sta se pod tim podrazumjevalo.
Kada je jedan od nih to govorio Arslanagicu prije pet godina ,on se smijao.Sada mu ociti nije do smijeha.Treba se nadati da ce I ovi skupljaci perja kad tad prestati da se smiju.Mi ili oni!
slucajni prolaznik

Post by slucajni prolaznik »

Priznajem da je pametna odluka ne raspravljati se ovdje ni sa usputnim a ni sa stvarnim braniteljima poste i ostalih institucija ...napose ako takve "pjesničke duše" vide šta žele da vide a ne ono šta je napisano ( u konkretnom slučaju ni naznake kritike sadržaja pisma već riječ bješe o "udruženjima tipa čengić,rizo&comp) ...ko ih podržava nek mu je sretno i nek mu donesu puno dobroga ... :lol: :lol:
insider

Post by insider »

S obzirom da Haden vise ne kupuje, ko sada drzi cijenu na 14,50?????????????????
montypython

Post by montypython »

insider wrote:S obzirom da Haden vise ne kupuje, ko sada drzi cijenu na 14,50?????????????????
Pa najavljeno je poboljšanje poslovanja, pojačanje dividende, Vladin nadzor nad poslovanjem, tenderi za otkup i to u drugom krugu možda iznad 20 itd. Ljudi vjerovatno hoće da zarade. Mene interesuje ko prodaje po ovoj cijeni znajući sve to.
graditelj

Post by graditelj »

Uzunovićev Haden SA i mali dioničari koje zastupa Arslanagić zajedno kontroliraju oko 46 posto dionica ;)
BSNL.jpg
BSNL.jpg (180.45 KiB) Viewed 5819 times
proleter

Post by proleter »

Ovdje se više ne zna čiji je u čijoj :(
sarajevo2012

Post by sarajevo2012 »

Njihov je u našoj, druže, zar se ne osjeti :-)
Jadna nam majka u ovakvoj državi!!!
Post Reply