Mi na Bloku 6, koji je pokrenut prije nekoliko dana imamo na zalihi oko 170 hiljada tona uglja, a on dnevno troši okvirno 3.600 tona uglja. Također, mi dobijamo ugalj i sa Površinskog kopa Višća koji pripada Rudniku Đurđevik te ću sutra kontaktirati direktora kako bi nam oni povećali isporuku", kazao nam je Muminović.
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Ja i dalje ne mogu dokučiti šta se hoće kao i zbog čega ova konfuzija.
Onda i ovu pricu da zatvorim
Nista od ove dividende
Lp
Nista od ove dividende
Lp
-
https://energijabalkana.net/zoran-sljuk ... 24-godini/
Dobit EPCG oko 80 miliona Eura. Da podsjetimo oni imaju samo jednu TE (Pljevlja) i 2 HE i po kapacitetima su upola manji od EP BIH takoreći patuljak. Kad bi EP BiH poslovala bar ekvivalentno njima (a sve je slično, geografski, mix kapaciteta, standard...) trebala bi imati dobit od preko 300 milina KM normala.
Evo za Srbiju šta nađoh ako sam dobro izračunao imaće dobit od cca 760 miliona eura. A toj istoj Srbiji mi prodajemo ugalj.
https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/dj ... di-dinara/
Ne bi bilo loše pred onaj sastanak prikupiti još koji sličan podatak. Kako je moguće da dok svi okolo imaju rekordne dobiti ikada ovi naši plivaju u blatu?
Dobit EPCG oko 80 miliona Eura. Da podsjetimo oni imaju samo jednu TE (Pljevlja) i 2 HE i po kapacitetima su upola manji od EP BIH takoreći patuljak. Kad bi EP BiH poslovala bar ekvivalentno njima (a sve je slično, geografski, mix kapaciteta, standard...) trebala bi imati dobit od preko 300 milina KM normala.
Evo za Srbiju šta nađoh ako sam dobro izračunao imaće dobit od cca 760 miliona eura. A toj istoj Srbiji mi prodajemo ugalj.
Ne bi bilo loše pred onaj sastanak prikupiti još koji sličan podatak. Kako je moguće da dok svi okolo imaju rekordne dobiti ikada ovi naši plivaju u blatu?
Ove podatke neko mora njima predočiti.Ti bi to najbolje uradio i zato nemoj to izbjegaati.Sve što njima treba predočiti o ekonomičnosti njihovog poslovanja ti si već napisao.I da to završimo.montypython wrote: ↑04 Jan 2024, 11:59 https://energijabalkana.net/zoran-sljuk ... 24-godini/
Ja bih takodjer rado išao na taj razgovor,ali ne moram,mogu i drugi.U svakom slučaju moramo nastavitiaktivnosti na pripremi za taj razgovor.
Pancer može uspostaviti kontakt sa ovim Jadranskim ulaganjima,mada ne treba puno očekivati od njih.Imaju oni samo svoje interese.
Dakle,imamo i mi najmanje već dvojicu za taj razgovor.Neka se jave još tri kandidata,pa da se kompletiramo.
Poslao sam im mail jutros a sutra ću nazvati telefonom ako ne bude odgovora. Njih svakako treba uključiti u ovu incijativu.
-
Pa ja nisam protiv, stvarno imam neke obaveze zakazane otprije za januar ali otkazao/odložio bih i pokušao doći po svaku cijenu ako budem u toj ekipi. A ovo gore za dobiti u regiji i šire (a sve "državna" javna preduzeća) ne bi trebalo zaobići bio ja na sastanku ili neko drugi. Vidjeću hoće li se pojaviti i rezultat ERS do sastanka a i oni su najavili rekord.slavuj wrote: ↑04 Jan 2024, 12:36 Ove podatke neko mora njima predočiti.Ti bi to najbolje uradio i zato nemoj to izbjegaati.Sve što njima treba predočiti o ekonomičnosti njihovog poslovanja ti si već napisao.I da to završimo.
Ja bih takodjer rado išao na taj razgovor,ali ne moram,mogu i drugi.U svakom slučaju moramo nastavitiaktivnosti na pripremi za taj razgovor.
Pancer može uspostaviti kontakt sa ovim Jadranskim ulaganjima,mada ne treba puno očekivati od njih.Imaju oni samo svoje interese.
Dakle,imamo i mi najmanje već dvojicu za taj razgovor.Neka se jave još tri kandidata,pa da se kompletiramo.
https://www.msn.com/en-xl/africa/kenya/ ... kbar&ei=14
španjolska 50% od obnovljivih struje proizvela
španjolska 50% od obnovljivih struje proizvela
Polako ali sigurno laži zelene agende izlaze na površinu:
Ovi ratovi što se vode i koji će biti pokrenuti nisu ništa drugo nego bitka za kontrolu nad preostalim resursima, energentima pogotovu i kontrola nad njihovim tokovima tj. prema kome će ići.. On je takođe poručio da su priče o obnovljivim izvorima energije bajkovite i da ona ne može zamijeniti ugalj, što su pokazale i Danska, Njemačka i druge države.
"Cela BiH zavisi od termoelektrana. Da li treba ulagati u remonte? Da. Da li treba napuštati energiju uglja? To nikako", istakao je Zdravković.
Tvrdi da je jedini način da smanjimo upotrebu fosilnih goriva i da smanjimo zagađenje nuklearna energija, te gas.
"Ne postoji drugi način da vi imate bazični izvor i održavate balans u mreži sem nuklearne energije, ako želite da napustite ugalj", kazao je Zdravković.
Potvrdili su da će prisustvati ako sastanak bude u zadnoj sedmici januara. I ako ne budu na sastanku svakako ih možemo informisati o detaljima.
Dobro bi bilo da prisustvuju,mada se njihovi stavovi približno znaju.
Svim večim ulaganjima iz Hrvatske uglavnom se upravlja iz korita Radobolje.A i Lager je blizu.Interesi se dižu na nacionalni nivo!
A kada smo već na ovoj temi,trebalo bi završiti ove formalnosti.Prvo odrediti tu grupu za razgovor pa onda i zakazati datum susreta!
Svim večim ulaganjima iz Hrvatske uglavnom se upravlja iz korita Radobolje.A i Lager je blizu.Interesi se dižu na nacionalni nivo!
A kada smo već na ovoj temi,trebalo bi završiti ove formalnosti.Prvo odrediti tu grupu za razgovor pa onda i zakazati datum susreta!