Elektroprivreda BIH

Stockton

Re: Elektroprivreda BIH

Post by Stockton »

beka26 wrote: 14 Dec 2023, 15:40 Šta vam je PM?
Privatna poruka, kliknes na nick kome saljes poruku i send PM
beka26

Post by beka26 »

Netreba komplikovati. Kad se nađe advokat objaviti tekst punomoći koju treba potpisati i ovjeriti, broj računa na koji treba uplatiti novac za pokretanje tužbe, i adresu gdje poslati punomoć (ovjerenu) i uplatnicu.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Pa nije loše da se evo prebrojimo.
I ako imate poznanike koji imaju dionice, a nisu na forumu, ponudite i njima učešće.
Truba

Post by Truba »

ja cu promisliti
dajem lovu za dionice
i onda dajem lovu za tužbu

:D
veliki dedo

Post by veliki dedo »

brzi wrote: 14 Dec 2023, 14:29 Treba sačekati plan poslovanja za 2024.-2027.
...
Ne treba!
veliki dedo

Post by veliki dedo »

brzi wrote: 14 Dec 2023, 14:56 Tuzba bi mogla biti jednostavna. Ako se odlučite i ja ću ucestvovati ali to ne treba nista pokretati bez Jadranstanova.
...
Da, tužba može i treba biti jednostavna.

Kakve veze imaju Jadran stanovi tj. Jadran kapital? Ljudi sa razlogom gledaju i brane svoj interes, na svoj način te nisu tražili ničiju saglasnost i aminovanje za pokretanje tužbe. Tako trebamo i mi, paralelno. A ako se naši interesi negdje presjecaju i poklapaju i ako se u nekim stvarima možemo koordinirati za bolji efekat tim bolje...

Svakako bi bilo jako dobro da učestvuješ obzirom i da si aktivan na ovom forumu.
slavuj

Post by slavuj »

Ja sam takodjer za tužbu.Ovi će jednostavno sve rasturiti ako ih neko ne sprijeći.Trebamo to uraditi što prije.
Oni jednostavno ne razumiju suštinu dioničarstva.Ne razumiju ni držvno vlasništvo.Za njih je to samo instrument vlasti koju osvoje na izborima ili na nekakvim dogovorima po sijelima!
Truba

Post by Truba »

I ja sam za ali dosta sam se uvalio neću da se uvaljujem dalje
mene je tužba za neko imanje došla 200 maraka
kolektivna tužba bi trebala po pojedincu biti zanemarljivo smijesna
troskove suda placa poraženi

ja sam nacelno za
samo da cujem troskove
montypython

Post by montypython »

Pretpostavljam da se može dogovoriti sa advokatom da glavni dio njegovog honorara bude neki postotak od izborenog iznosa ne znam, možda lupam sad, jedan promil (može se raditi o nekoliko stotina miliona štete odnosno dijelu toga u zavisnosti koliko mi imamo %) u slučaju da se dobije (ili ako se postigne nagodba) plus neka fiksna suma za troškove u slučaju da se ne dobije. To mu je i velika motivacija da se bori da stvarno dobije a ne da samo otaljava i odužuje. U svakom slučaju je bolje je ako nas je više. Ima ovdje i advokata sigurno, oni bolje znaju kako to ide. Ima i ASA banka među malim dioničarima, sa nekih 0,28 % treba vidjeti jesu li i oni zainteresovani, da ne pominjem fondove.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

slavuj wrote: 15 Dec 2023, 09:35 Ja sam takodjer za tužbu.Ovi će jednostavno sve rasturiti ako ih neko ne sprijeći.Trebamo to uraditi što prije.
Oni jednostavno ne razumiju suštinu dioničarstva.Ne razumiju ni držvno vlasništvo.Za njih je to samo instrument vlasti koju osvoje na izborima ili na nekakvim dogovorima po sijelima!
Što reče Slavuj, ovi će sve rasturiti, i to svjesno i sa namjerom rade. Ne trebam ni spominjati da sam i ja za tužbu...
Post Reply