Elektroprivreda BIH

beka26

Re: Elektroprivreda BIH

Post by beka26 »

I još nešto, mada ljudi koriste termin država. U stvar, pravno gledajući radi se o korporaciji.
Ime je tu da zavara, i RS i Fbih su registrirane kao korporacije i tako funkcioniraju.
Stockton

Post by Stockton »

U svakom slucaju treba sa necim poceti. Npr otvoreno pismo malih dionicara kao upozorenje pred tuzbu, zbog svjesnog vodjenja firme u gubitak bi imalo inicijalni efekat bar da se stvori svijest o postojanju malih dionicara. A Niksic bi se dobro zamislio da li bi smio dalje skupljati predizborne poene postovima na FB kako on stiti domacinstva zamrzavanjem cijene, bez obzira sto svjesno vodi firmu u gubitak.
montypython

Post by montypython »

Mislim da je krajnje vrijeme za tužbu. Prije sam kao alternativu predlagao sastanak sa njima (direktor, Lakić Nikšić nekoliko nas i/ili advokat) da se predloži da nam otkupe dionice a onda neka rade šta hoće, delistaju se sa berze, daju struju džaba, privatiziraju... Ali ne s naših leđa. A ako se sastanak odbije ili odgovor bude negativan da se odmah tuži. Dogovor bi sigurno bio brže rješenje. Međutim nisam protiv ni da se tuži odmah. Trebalo bi naći kakvog dobrog advokata za tu materiju (ako takvih ima), platiti ga na postotak ako dobije, a ako treba i dio fixno. Eto ako ste vi gore sličnog mišljenja i ako nas je bar nekoliko i može se to organizovati ja sam ZA. Treba vidjeti i za Jadran stanove I njihove advokate može li se to uvezati ili je bolje odvojeno itd i sl.
Evo tek sad pročitah ovo od Stocktona, mogli bi tako početi, otvorenim pismom malih dioničara i zahtjevom da nas primi.
beka26

Post by beka26 »

Ako nađete kakvog advokata objavite adresu na koju treba poslati punomoć za tužbu i žiro račun za uplatu sredstava .
Stockton

Post by Stockton »

montypython wrote: 14 Dec 2023, 13:00 Mislim da je krajnje vrijeme za tužbu. Prije sam kao alternativu predlagao sastanak sa njima (direktor, Lakić Nikšić nekoliko nas i/ili advokat) da se predloži da nam otkupe dionice a onda neka rade šta hoće, delistaju se sa berze, daju struju džaba, privatiziraju... Ali ne s naših leđa. A ako se sastanak odbije ili odgovor bude negativan da se odmah tuži. Dogovor bi sigurno bio brže rješenje. Međutim nisam protiv ni da se tuži odmah. Trebalo bi naći kakvog dobrog advokata za tu materiju (ako takvih ima), platiti ga na postotak ako dobije, a ako treba i dio fixno. Eto ako ste vi gore sličnog mišljenja i ako nas je bar nekoliko i može se to organizovati ja sam ZA. Treba vidjeti i za Jadran stanove I njihove advokate može li se to uvezati ili je bolje odvojeno itd i sl.
Evo tek sad pročitah ovo od Stocktona, mogli bi tako početi, otvorenim pismom malih dioničara i zahtjevom da nas primi.
Hajmo konkretizirati, provjeri PMinbox
beka26

Post by beka26 »

Najbolje Mirnesa A. On ima iskustva iz korona razdoblja.😀
montypython

Post by montypython »

Hajmo konkretizirati, provjeri PMinbox
Nemam još ništa u PM. Znalo me doduše i prije zezati, hoće neće.
Stockton

Post by Stockton »

Probaj sad, zaglavilo u outbox-u..
montypython

Post by montypython »

beka26 wrote: 14 Dec 2023, 13:24 Najbolje Mirnesa A. On ima iskustva iz korona razdoblja.😀
Meni je Mirnes odličan bar nakon korona/bocka priče. Svakako nije njihov. Naravno ne znam koliko je specijalizovan za ovo (i ima li takvih uopšte) ali svakako nisam protiv ako jeste. Ali ne bih da prejudiciram, vi iz Sa svakako imate bolji pregled ima li neki specijalista koji je već takve ili slične stvari vodio. Pogotovo ako je dobio.
Choper

Post by Choper »

S tužbom treba biti veoma oprezan. Koga tužiti i za što? Kakva su očekivanja što se tiče presude?
Iako je to uzaludan posao po meni.
Poređenje: Ti mene tužiš meni. Ja biram i imenujem sudiju koji će donijeti presudu. Šta očekivati?
Mada sudije prilikom donošenja presude trebaju da primjenjuju zakonske odredbe, akte i sl., a ne po svom nahođenju, razmišljanju i mišljenju bojim se da su šanse ravne nuli. Živimo tu gdje jesmo.
S druge strane najgore je ne šiniti ništa.
Post Reply