Tako nekako.
Pa svimo znamo da je struja javno dobro i elektropriveda ne smije imati dobit.
I tako razmišlja svako dok sebi ne izgradi solarnu elektranu, onda je ta struja samo njegova i gleda da je proda po berzanskoj cijeni.
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
onda treba ići u privatizaciju i nek nam stranac naplaćuje
-
Ma da hoće i onih 15-16 feninga podijeliti što su trebali, ali nisu ni to. Evo me k'o Truba
Uglavnom, ove godine su mi cash flow malo poremetili zbog "nepredvidivih" okolnosti sa BHT i EPBiH. A za sve su krivi oni prije
Uglavnom, ove godine su mi cash flow malo poremetili zbog "nepredvidivih" okolnosti sa BHT i EPBiH. A za sve su krivi oni prije
"Relativno" sam mlađi i počeo sa dionicama nedavno i uz osnove učim u hodu, ali meni je kao početniku apsurdno da ti cash flow ovisi od dividende 0.15 ili 0.55. Što bi Truba rekao ili imate desetine hiljada komada (svaka čast) ili i su i vas "stare" nategli na ova sotonska posla.
Svaka marka je dobrodosla
Al ne daju ni pf
Al ne daju ni pf
Ako imaš malo dionica onda ti prihod od dividende nije značajan a ako imaš puno onda se i određenom prodajom može namiriti očekivani prihod.
I generalno ovo nije kladionica da se očekuje sreća. Ovo je jasna kalkulacija. Jedini faktor nepoznanice je vremenski termin ali i on se prevaziđe jasnom strategijom.
I generalno ovo nije kladionica da se očekuje sreća. Ovo je jasna kalkulacija. Jedini faktor nepoznanice je vremenski termin ali i on se prevaziđe jasnom strategijom.
pa ne ovisim od dividende ali odmalena i monopola želim doživjeti to pa makar bio i 1 pf po dionici da legne na racun
mmmm ljepota
mmmm ljepota
-
U pravu si sve što si rekao. Ali, ja sam remećenje cash flow-a više spomenuo u kontekstu ovih promjena u BHT i EPBiH i činjenice da imaš firme za koje nikada nije bila upitna dividenda (samo je nekad znao iznos biti nepoznat). A kada firma koja uvijek isplaćuje dividendu to jednom ne uradi, naravno da će neprijatno iznenaditi.panzer wrote: ↑06 Dec 2023, 21:03 Ako imaš malo dionica onda ti prihod od dividende nije značajan a ako imaš puno onda se i određenom prodajom može namiriti očekivani prihod.
Međutim, sreća je pa je u BHT-u razlog za to zbog ovih promjena u upravljanju, a ne zbog problema u poslovanju ili zaduženosti, nelikvidnosti ili nešto sl. Kao u Mtel-u što je slučaj, pa cijena dionice potonu u skladu sa očekivanjima odnosno neočekivanjima dividende...
Poprilično visok plan dnevne potrošnje uzimaju u NOSu. Sa velikim temperaturnim minusima može prelaziti 1900 MW, a na ovoj trenutnoj oko 1800 je realno.
A ni Mittal ne radi.
A ni Mittal ne radi.