Elektroprivreda BIH

panzer

Re: Elektroprivreda BIH

Post by panzer »

Ti očekuješ loš rezultat?
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Kada?
panzer

Post by panzer »

iduće godine, odnosno bar prvo polugodište.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

panzer wrote: 06 Dec 2023, 12:56 iduće godine, odnosno bar prvo polugodište.
Pa po planu je bilo preko 100 mio dobiti čini mi se. Ali je 100 mio dobiti bilo po planu i ove godine, pa su ovi novi promijenili to u 150 mio gubitka, a sada bi mi kao trebali biti sretni što će biti samo 80 mio gubitka.

Ravnajući se prema ovome dosad kako rade, nisu nam svijetle perspektive...
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Ovo je onaj medij što je te iste rudare predstavljao borcima za svoja prava u borbi protiv "režima". Pa rudnici su potpisivali ugovore a ne EPBiH, a ja koliko znam upravo je Andelijinim dolaskom ukinuta beskrajna Bajazitova pipa davanja para rudnicima onako. Zato i jesu "rudari" bili protiv Andelije...
panzer

Post by panzer »

Ja ne bih za sad procjenjivao gubitak ove godine a nekom logikom iduća bi trebala biti u plusu.

Na prvu sam mislio da neće usvajati novi trogodišnji plan odnosno da neće ići nova skupština jer su već radili reviziju ali i u toj reviziji stoji da je za 2024. planirana dobit od 264 miliona KM.
Tako da tada nisu radili uopšteni trogodišnji plan nego sam dio za 2023. i moraće za ostalo.
Kada ga objave vidjećemo šta su sebi zacrtali.
montypython

Post by montypython »

Ja očekujem bar 30 m dobiti na polugodištu a ako se poveća cijena za domaćinstva do početka drugog polugodišta, bar 120 m na kraju 2024. Ne bude li ovako (minimum), a pogotovo ne poveća li se cijena za domaćinstva složiću se da ni ovi ne valjaju ništa, mada gori od prethodnika teško mogu biti. Do tada ne mogu nešto mnogo kritikovati, samo pratim akciju i finalni rezultat, dobit i dividendu. Da je normalna država i menadžment te tržišno poslovanje trebalo bi biti min 2 milijarde prihoda i min 300 miliona dobiti uz bar 6 KM dividende, i to s razumnom cijenom za domaćinstva. Možda nekad bude.
panzer

Post by panzer »

Malo je 30 miliona KM na polugodištu ali andelija nam je pokazao sve čari kreativnog računovodstva.
montypython

Post by montypython »

To čisto jer znajući im psihologiju, ako negdje za to doba predvide i povećanje cijena za domaćinstva (što očekujem) izbjegavaće da prikažu preveliku (za njihove pojmove) dobit. Inače bih stavio bar 50.
Post Reply