Vidim da i nema nekog interesovanja za fx kod nas, ali nije ni čudo kad se sagleda mentalitet ljudi u zemlji.
Ipak, za one koji nešto uče i žele više znanja o strategijama trgovanja, večeras jako zanimljiv webinar http://www.admiralmarkets.ba/webinari
Ipak ima nade, među orva 4, troje iz BiH http://www.forexball.com/contests/schedule
od ukupno cca 2700 natjecatelja iz cijeloga svijeta.
FOREX
Re: FOREX
Vidim da i nema nekog interesovanja za fx kod nas, ali nije ni čudo kad se sagleda mentalitet ljudi u zemlji.
Mislim da mentalitet nema nikakve veze sa ovim...
Problem je što smo mi fizički i psihički udaljeni od fx-a
odnosno nismo obrazovani ni za tržište kapitala (čast izuzecima) kamoli nešto drugo....
A to što vi promovirate forex platforme računajući zaraditi na proviziji 20-30km to vam se ne može zamjeriti
ali se može zamjeriti nagovaranje na trgovinu, po vašim riječima, zagarantiranu zaradu...to je ipak za ozbiljne
ljude ipak "presmiješno"...
odnosno nismo obrazovani ni za tržište kapitala (čast izuzecima) kamoli nešto drugo....
A to što vi promovirate forex platforme računajući zaraditi na proviziji 20-30km to vam se ne može zamjeriti
ali se može zamjeriti nagovaranje na trgovinu, po vašim riječima, zagarantiranu zaradu...to je ipak za ozbiljne
Mislim da je u mentalitetu itekako mnogo toga!!binako12 wrote:Vidim da i nema nekog interesovanja za fx kod nas, ali nije ni čudo kad se sagleda mentalitet ljudi u zemlji.
Fizički baš i nismo udaljeni jer fx nema fizičkog sjedišta niti središta, a ako se te usluge nude i kod nas i u regionu onda je sve jako blizu, samo treba malo volje da se sjedne i uči i trenira.
A obrazovanost je opet povezana s mentalitetom - 99% će ih reći (kad imaju solidna primanja) kako je to njima dosta i ne treba im više i neće tražiti dodatnu zaradu. I to nešto govori. A za primjer uzmi Njemački mentalitet - utakmica njemačka-san marino, sudačka nadoknada a rezultat 7-8 prema 0 za njemce a onaj mali pjegavi trči s centra (skoro mu duša ispala) da izvede korner i utrpa još jedan. E to je pobjednički mentalitet koji traži uvijek još koji nama kao narodu balkanskome nedostaje.
Ja apsolutno ništa ne promoviram, nego tražim kvalitene forumaše s kojima možeš razmijenit dvije tri pametne a da te ne obasipaju nekim jadom i jalom (a ovdje ih je nekoliko kvalitetnih koji se trude nešto napraviti a da pritom ne kukaju nego u svemu vide priliku)!
I zadnje ali najbitnije - ja ništa i nikome ne garantiram! Nikakvu zaradu jer forex je kruh sa 7 kora i toga sam jako svjestan.
Tko je u ovome jako dobro zna šta radi i šta se može očekivati tako da vas molim da se okanete te priče jer ne drži vodu!
Mene zanima da li je netko od Vas do sada povukao određeni iznos novca od Admiral Markets LTD, te koja je razlika između Admiral Markets AS i LTD?!
Još me zanima zašto preko Admiral Marketsa ne mogu trgovati iz Kanade, SAD i Japana?! (piše sitnim slovima na dnu stranice)
Još me zanima zašto preko Admiral Marketsa ne mogu trgovati iz Kanade, SAD i Japana?! (piše sitnim slovima na dnu stranice)
Ja sam povlačio prije nekih godinu dana pa opet 2 mj poslije toga stavio depozit radi bonusa na uplatu i na taj način dobio 20% bonusa na uplatu (kad sam ispunio uvjete trgovanja). Moj račun je AS. To je i meni bilo nejasno kad su se pojavili LTD pa sam ih pitao i rekli su da su AS računi za zemlje EU a LTD za ostale a neke druge razlike nema što se tiče samog trgovanja.leon wrote:Mene zanima da li je netko od Vas do sada povukao određeni iznos novca od Admiral Markets LTD, te koja je razlika između Admiral Markets AS i LTD?!
A to za te zemlje što se ne može kod njih, ne bih znao. Pošalji im mail i pitaj
Mada mislim da bi uopće trgovao u US da trebaju posebne dozvole koje su dosta skupe pa da je iz toga razloga. Ameri su regulirani po ps-u i nema zajebancije sa SEC-om!! Nedavno otvarao brokerski račun u US i jebena procedura (pogriješiš slovo na papiru i vraćaju na ispravak)
Amerikanci su zabranili polugu veću od 1:50 pa niti jedan broker koji nudi veću polugu ne smije građanima Amerike odobriti račun. Mislim da je u Kanadi ista stvar.
U Europi sad isto razmišljaju o smanjenju poluge, pa treba iskoristiti veliku poguge dok se može.
Japan isto ima čudne zakone o fx-u, njihovi brokeri su među najvećima, ali se uopće ne reklamiraju izvan Japana, možda ne smiju zbog njihovih pravila.
U Europi sad isto razmišljaju o smanjenju poluge, pa treba iskoristiti veliku poguge dok se može.
Japan isto ima čudne zakone o fx-u, njihovi brokeri su među najvećima, ali se uopće ne reklamiraju izvan Japana, možda ne smiju zbog njihovih pravila.
Upravo zlato testira razinu 1540/50 koja je navedena na grafikonu kao značajna. Po meni dobra kupnja na razini oko 1535$. (kreće se u range od sredine 2011 pa do danas. Profit tražimo na 1770. Stop loss na 1490 i tu već možemo govoriti o promjeni trenda.panzer wrote:Nakon jakog pozitivnog trenda kod zlata, ovaj nivo na 1550 meni više liči na zadnju podršku prije nego što se prelomi na niže jer već četvrti put testira isti nivo.
S tim da bi kod nas važio paritet prema EURu tj KMu jer promjenjivi kurs dolara dodatno utiče na grafikon.
Nafta odrađena školski i to po analizi u bocu zasad. 4$ = 400 pipsova uknjiženo!
A kako stvari stoje ide i do kraja po planu!
Ttrejda li itko išta?
Pređite na najlikvidnije tržište u povijesti čovječanstva, i koliko znate toliko ćete i uknjižit a ne ovisit o ovoj našoj žabokrečini od burze. Nažalost imam i ja dionica na SASE, prvom povoljnom prilikom će bit iskrcaj i full na forex a do tad strpljen spašen.