Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Kako ce se ovo odraziti na cijenu dionica ?
Pozitivno. Uzunović zna da ima najmanje 14 godina da on dočeka eventualnu presudu. Tako da nema šta da se brine. Može do tada napraviti niz kombinacija a neće ispustiti Bosnalijek iz ruku.
-
S obzirom na zapljenu imovine, sada će ove njegove dionice prodati država, tj. Agecija za upravljanje oduzetom imovinom. Da li će to biti sve korektno možemo samo nagađati...panzer wrote: ↑21 Sep 2023, 13:34Ovaj Jasmin je u svoje vrijeme bio ulagač u dionice.Kantonalni sud u Sarajevu danas je donio prvostepenu presudu u predmetu "Bosnalijek". Osuđeni su dobili ukupno 39 godina zatvora jer su oštetili Bosnalijek, budžet Federacije BiH i budžet Kantona Sarajevo za oko 23 miliona KM.
Edin Arslanagic je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina, Šefik Handžić 10 godina, Hasan Šepo 10 godina, Jasmin Šepo 7 godina. Aida Selvić je oslobođena optužbi.
Istovremeno se oduzima sva nezakonita korist, vrijednosti više od 20 miliona KM (stanovi, nekretenine, novac, dionice...).
Prvostepena je presuda. Trenutno može biti samo zaplijenjeno. A kasnije će se vidjeti ako bude pravosnažno. Nisam još čuo da je ta agencija prodavala zaplijenjene dionice a,iskreno, ni ostalu imovinu
Jutros se tek sjetim da se novinar koji je najviše uradio oko Bosnalijeka i Arslanagića i družine,ne zove Semir Mustafić nego Semir Mujkić.slavuj wrote: ↑21 Sep 2023, 15:12Carstvo za konja,iliti za drugo državljansvo.Sud je pokazao da se može završiti i ovako.Pa neka svako odvaga isplati li se .
Na početku ove priće,zapravo kada se ovo dobro zkolutala,kaže mi jedan Edinov poznanik kako je Arslanagićev sin ovih dana otišao u Beograd po novi
Porsche panamera.Kažem ja Edinu,prića taj dalje,sahranit će te ovaj tvoj sin.Već me sahranio,kaže Edin.
Sin je utekao u Ameriku!
Poseban doprinos u otkrivanju svega ovog dao je novinar Semir Mustafić,tada iz Žurnal info.Oni su snimili skoro dvosatni film o ovom.
Ali,osim što je pokazano da se kriminal na kraju ne isplati,druge koristi nema.Ovi koji su ih zamjenili,nisu bolji!
Izvinjavam se obojici,posebno Semiru Mujkiću.
Kako rekoh, možeš samo korake nazad praviti. Nema naprijed, nema mirne budućnosti. mujo će doći na red, kao i ostali kriminalci iz uprava fondova.
Razlozi za odlazak Uzunovića odavno več postoje.Ali ne samo njega.Najmanje jedan prigradski kombi mora odozgo otići pun,i to na vožnju samo u jednom pravcu.Samo je pitanje kada.
U zraku je i pitanje zašto baš sada i ko je taj što je tome dao presudan inpuls..Uzunović sigurno nije.Možda neko od onih koji su ga do sada podržavali i nadali se da će dokazati svoju nevinost,kako reće njegov jaran Nikšić.Je li to i on izgubio nadu u nevinost.
Lično mislim da je Nikšić taj koji je bar sugerisao odstupanje,postao mu teret.Opozicija to do sada nije koristila,jer i oni su uglavnom učetvovali u instaliranju Uzunovića.
Sve u svemu,ništa što ostavlja nekakav dojam.Ne donosi ni neko olakšanje dioničarima.Jer sve je isto,samo njega nema.
Za neku bitniju promjenu,a time i bolju budučnost Bosnalijeka, valja čekat taj kombi.
U zraku je i pitanje zašto baš sada i ko je taj što je tome dao presudan inpuls..Uzunović sigurno nije.Možda neko od onih koji su ga do sada podržavali i nadali se da će dokazati svoju nevinost,kako reće njegov jaran Nikšić.Je li to i on izgubio nadu u nevinost.
Lično mislim da je Nikšić taj koji je bar sugerisao odstupanje,postao mu teret.Opozicija to do sada nije koristila,jer i oni su uglavnom učetvovali u instaliranju Uzunovića.
Sve u svemu,ništa što ostavlja nekakav dojam.Ne donosi ni neko olakšanje dioničarima.Jer sve je isto,samo njega nema.
Za neku bitniju promjenu,a time i bolju budučnost Bosnalijeka, valja čekat taj kombi.
25 miliona KM gotovine na računima. Ako bude trebalo bježati mogla bi se isplatiti neraspoređena dobit.