Elektroprivreda BIH

Sitna buranija

Re: Elektroprivreda BIH

Post by Sitna buranija »

Ma Truba ne zna šta hoće. Prvo je kupio neke dionice na osnovu polemike i rasprava na forumima, pa sada ovdje nas optužuje da smo mu mi krivi što ih je kupio i da smo ga navukli, a kada mu sada kažemo da ih proda i da se spasi, jer bolje je biti ranjen nego mrtav, a nama omogući da zaradimo, on neće :lol: :lol: :lol:
panzer

Post by panzer »

Činjenica je da se u zadnjih 10 godina nije desilo da ni jedan od telekoma i elektrotroprivrede ne isplati dividendu a ove godine se to desilo. I kada se to nekom potrefi onda je baš loše sreće.
Sabur2

Post by Sabur2 »

E fakat je truba upao u oba telekoma i elektroprivredu i vidi šta nam uradi svima...
mikriza

Post by mikriza »

I idealan svjedok Muji da su cijene fer u odnosu na situaciju. Bude honorar umjesto dividende. :mrgreen:
Truba

Post by Truba »

Sabur2 wrote: 24 Oct 2023, 16:45 E fakat je truba upao u oba telekoma i elektroprivredu i vidi šta nam uradi svima...
mtel mislim 17 godina isplaćuje u nizu
bh telekom 10+
elektroprivreda nije zbog dividende ali da je pfening bude covjeku drago

plus sto mi je broker bankrotirao nakon 4 mjeseca suradnje :lol: :lol: :lol:

i onda mi neko ovdje govori o rastu
Truba

Post by Truba »

Sitna buranija wrote: 24 Oct 2023, 15:49 Ma Truba ne zna šta hoće.
čuj ne znam što hoću???

hoću pare od dividende 3 vrste dionica koje sam kupio
montypython

Post by montypython »

mikriza wrote: 24 Oct 2023, 16:54 I idealan svjedok Muji da su cijene fer u odnosu na situaciju. Bude honorar umjesto dividende. :mrgreen:
Palo mi je na pamet više puta zadnjih dana. Kad bi čovjek zastao i logično razmisilo, a kome u stvari najviše odgovara ova kuknjava da "ne vrijedi...", odgovor se sam nameće. Ili kome NE odgovara da cijena struje poraste i da EP ostvari veću dobit. Ko bi, kao dioničar pri zdravom razumu, eksplicitno rekao da ne želi povećanje cijena struje kad to direktno daje firmi dobit i povećava im vrijednost dionice i dividende? A to su rekla dvojica "dioničara". Pa naravno kuknjava da "ne vrijedi..."odgovrala bi onome koji će možda na sudu odgovarati zašto je prodavao po desetini realne cijene. Ima li bolje odbrane nego "časni sude pa vidite da i sami dioničari tvrde da nije ni vrijedilo više nego sam ja prodavao." I nije Mujo sam, ima još par fondova.
one

Post by one »

ako mislis na mene ja nisam dionicar jpesr jos otkad je bila 150 km,a tad sam bio malad ,lijep i zgodan.tesko je procijenit koliko vrijedi ako odu termoelektrane.mozda cijenu dionica pogura ako nas ubrzano ubace u eu a onda s druge strane morat ce postovat zakone i poreznoj vratiti dugovanja.sto se tice trube nek zamjeni dionice za rizu mozda mu se prije isplati.a s obzirom da uvozimo vecinu hrane jos uvijek sam za prijedlog da struja pojeftini i da se otvara sto vise firmi hrane koja se sad uvozi pogotovo izdaleka :mrgreen:
montypython

Post by montypython »

Problemi u obnovljivom raju? Solare neće niko a vjetroturbine niko ne želi. I jednom i drugom naglo pada rejting sad kad dolaze podaci o slaboj isplativosti ako nema subvencija. Da o tehničkim problemima ne govorimo. Vijesti se sporo probijaju do naših zelenih zvaničnika i "poduzetnika" al' ima vremena, skontaće kad počnu vraćati kredite.
http://www.beta.ba/index.php/magazin/14 ... 4jFU_obdhw
https://www.energetika-net.com/obnovlji ... oteskocama
beka26

Post by beka26 »

Moramo se ipak zahvaliti propagandistima zelene agende, jer bez njih teško bi nakupovali ovoliko dionica EP i sličnih energetskih firmi po bagatelnim cijenama, a iste ce uskoro vrijedi vise nego zlato. I pripremite se da dokupite još prije što većina ovaca skuži prevaru.Hvala fondovima i sličnim!! Ha,ha.. :mrgreen:
Post Reply