Ah, pa ti bi već nakon godine da zaradiš neke pare. E pa ne može to tako. Moraš bar 5-6 godina iskustva steći u donošenju loših odluka iz kojih ćeš naučiti neke stvari, pa tek onda da očekuješ neku spomena vrijednu zaradu. I da možeš okolo hodati i hvaliti se da si veliki investitor
Elektroprivreda BIH
-
Re: Elektroprivreda BIH
-
Poveća li se cijena struje i firma počne više tržišno poslovati, vjerovatno hoćeš ali možda nećeš, a ne poveća li se onda SIGURNO nećeš. Da bi se podijelilo mora se prvo zaraditi a ne može se zaraditi prodajući robu ispod proizvodne cijene.
Ne bih da zaradim ocu svojih 7 pf po dionici
Možeš dobiti samo 15pf. nikako 7.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/pr ... o-20231023
Znaci u Hrvatskoj se ne isplati grijati na struju.
https://www.jabuka.tv/ovo-su-prosjecne- ... ma-u-fbih/
"Provjerili su koliko se u kojim djelatnostima zarađivalo ove godine. Zaposleni u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom ove godine u kolovozu su zaradili znatno veću plaću od prosječne. Prema podacima, njihova prosječna plaća iznosila je 2.068 KM."
Dakle djelatnost sa najboljim plaćama i najmanjom dobiti.
"Provjerili su koliko se u kojim djelatnostima zarađivalo ove godine. Zaposleni u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom ove godine u kolovozu su zaradili znatno veću plaću od prosječne. Prema podacima, njihova prosječna plaća iznosila je 2.068 KM."
Dakle djelatnost sa najboljim plaćama i najmanjom dobiti.
Čini mi se da sam preskočio ovu vijest pa sam mislio da nisu produžili.
Vlada Federacija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u Mostaru izmijenila Odluku o provođenju mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske učinkovitosti, kojom je rok njene primjene produžen do 30. juna 2024. godine.
-
Nisam znao da i u njih imaju razne cijene u zavisnosti od količine potrošnje:brzi wrote: ↑23 Oct 2023, 17:51 https://www.tportal.hr/biznis/clanak/pr ... o-20231023
cijena struje za kućanstva ograničena je na 59 eura po megavatu za potrošnju do 3.000 kilovata odnosno na 88 eura za potrošnju iznad 3.000 kilovata.
Ispada da je cijena viša za 50 % ako pređeš mjeru. Ovako trebaju i kod nas kad povećaju cijenu. Za manju potrošnju cijena recimo +10 % od sadašnje a za veću recimo +40%. I onda niko ne može reći da je ugrožen. Izvoli manje troši i tako sam izaberi nižu cijenu. Tako bi ubili dvije muhe jednim udarcem. Povećali bi cijenu a niko ih ne bi mogao optužiti da ugrožavaju nezaštićene kategorije. A s druge strane manje bi se grijalo na struju i time više ostalo za izvoz.
-
Malo čudno formulisano. Sad ne znaš je li izmijenjena (neka prethodna) odluka o produženje do 30 juna 2024 pa je sad rok drugi ili je to ta izmjenjena odluka i novi rok. Pretpostavljam da je ovo drugo. I hoće li se sad preklopiti ove Vladine mjere i one Evropske za koje je bio javni poziv? Svi se slomiše od silne brige za populacijupanzer wrote: ↑23 Oct 2023, 20:17 Čini mi se da sam preskočio ovu vijest pa sam mislio da nisu produžili.
Vlada Federacija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u Mostaru izmijenila Odluku o provođenju mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske učinkovitosti, kojom je rok njene primjene produžen do 30. juna 2024. godine.
Ova odluka vlade je produžetak subvencije a to od EU se dobija po drugim osnovama i u gotovini.
Uglavnom, truba će do sredine iduće godine dobiti 15 plus 7 pf a možda i dosta više po dionici. Ako ostane dioničar.
Uglavnom, truba će do sredine iduće godine dobiti 15 plus 7 pf a možda i dosta više po dionici. Ako ostane dioničar.