Elektroprivreda BIH

Truba

Re: Elektroprivreda BIH

Post by Truba »

ma sve su priče ispričane na tu temu ne vrijedi gubiti vrijeme na to licemjerstvo

nego sto se tice skupštine ne odgovara mi datum ako bude iduće godine nešto baš bi došao
koliko bude ljudi koliko to traje?
panzer

Post by panzer »

Obično bude 5 predstavnika fondova par ljudi iz uprave i predstavnica vlade fbih. Tako da bi bilo dobro da bude bar desetak malih dioničara koji bi nastupili sinhronizovano i sa razumnim argumentom o kojim bi se raspravilo prije samog glasanja. U ovom slučaju prije glasanja o odobravanju dodatnih pozajmica rudnicima.
Jer sad su se neke stvari iskristalisale i može im se sugerisati, predložiti, zaprijetiti pošto ima osnova a nove su glave, bar u upravi.
veliki dedo

Post by veliki dedo »

panzer wrote: 06 Oct 2023, 09:50 Obično bude 5 predstavnika fondova par ljudi iz uprave i predstavnica vlade fbih. Tako da bi bilo dobro da bude bar desetak malih dioničara koji bi nastupili sinhronizovano i sa razumnim argumentom o kojim bi se raspravilo prije samog glasanja. U ovom slučaju prije glasanja o odobravanju dodatnih pozajmica rudnicima.
Jer sad su se neke stvari iskristalisale i može im se sugerisati, predložiti, zaprijetiti pošto ima osnova a nove su glave, bar u upravi.
Onda bi se morali vidjeti malo ranije, recimo u 9.00
panzer

Post by panzer »

Nije ni to loša opcija. U holu upravne zgrade je OK mjesto za sastati se.

Nego, trenutno stanje naloga pokazuje da nema dramatične promjene. Čak bi se cijena mogla korigovati naviše ako bi se ovih par hiljada kupilo.

Image
brzi

Post by brzi »

veliki dedo wrote: 06 Oct 2023, 10:54
panzer wrote: 06 Oct 2023, 09:50 Obično bude 5 predstavnika fondova par ljudi iz uprave i predstavnica vlade fbih. Tako da bi bilo dobro da bude bar desetak malih dioničara koji bi nastupili sinhronizovano i sa razumnim argumentom o kojim bi se raspravilo prije samog glasanja. U ovom slučaju prije glasanja o odobravanju dodatnih pozajmica rudnicima.
Onda bi se morali vidjeti malo ranije, recimo u 9.00
Ja sam za,..
Prvo i osnovno pitanje je zasto sav teret pada na Elektroprivredu BiH.
U 2022. su Željeznice FBiH dobile iz budžeta 6 miliona KM za finsijsku konsolidaciju.
Zasto ima para za Željeznice FBiH a nema za Rudnike?
El. energija je bitnija od zeljeznica.
Drugo,.. EU je obećavala pomoć za zbrinjavanje rudara.
Od 2018. do danas je smanjen broj rudara za 30% a i proizvodnja uglja. Da li je iko zatrazio grant stredstva za zbrinjavanje rudara?
Last edited by brzi on 06 Oct 2023, 11:08, edited 1 time in total.
veliki dedo

Post by veliki dedo »

panzer wrote: 06 Oct 2023, 11:03 Nije ni to loša opcija. U holu upravne zgrade je OK mjesto za sastati se.
...
Dogovoreno!
Truba

Post by Truba »

prodjem tuda tramvajom svaki dan ali sam bas tada dezurni
mozda sljedeći put
jel ima neko ogranicenje npr iznad 500 dionica ili lupam neki postotak

zasto su ti iz fondova tihi oni su jaci
dodju li ovi iz banaka?
Sabur2

Post by Sabur2 »

panzer wrote: 06 Oct 2023, 11:03 Nije ni to loša opcija. U holu upravne zgrade je OK mjesto za sastati se.

Nego, trenutno stanje naloga pokazuje da nema dramatične promjene. Čak bi se cijena mogla korigovati naviše ako bi se ovih par hiljada kupilo.

Image
Par hiljada sa skrinšota se maklo. I još odnekud 1500 dodatnih.
Da li su se realizovala ova dva kupovna? Vidim da je sada novi najbolji 1999 komada na 13,01.
Stockton

Post by Stockton »

Dobio sam i ja potvrdu prijave za skupstinu, tako da se nadam da se vidimo tamo
Post Reply