Telekom RS
-
Re: Telekom RS
tema je bila ulaganje u dionice telecoma. nismo govorili o obveznicama i tr. zapisima, a kad smo kod toga, ni tu ne postoji trgovina. Pokupuju banke, nesto malo mali ulagaci i to je to. Da se razumijemo, zao mi je sto je tako, ali nemojmo se pretvarati , stvarati privid trzista i voditi diskusije kao da smo na ozbiljnoj berzi.
Berza tj berze su takve kakve su. Nisu idealne ali ništa nam nije idealno pa ne znam zašto gledati samo negativne stvari. Ne znam ko bi bez nekog ozbiljnog truda imao 100% povrat na uloženo u proteklih nekoliko godina kao što je to bilo i kod jednog i kod drugog telekoma.
Tržište postoji i zarada postoji. Bar ja nikad ne bih imao šansu da u nekim drugim načinima ulaganja zaradim ovoliko koliko sam zaradio na dionicama.
Tržište postoji i zarada postoji. Bar ja nikad ne bih imao šansu da u nekim drugim načinima ulaganja zaradim ovoliko koliko sam zaradio na dionicama.
Berze su takve kakve su a pad TLKM se polako ali sigurno nastavlja. Očekujem do kraja godine najdalje da ode na 1KM.
znači bačene pare...moram sačuvati keš kad padne na 0.80 da pokušam kupiti isti broj ili duplo jače nego sad imam da spustim cijenu blama
1.15
Ode ovo hehe
Nek sam ja zadnji uletio u pricu
Ode ovo hehe
Nek sam ja zadnji uletio u pricu
-
https://www.blberza.com/Pages/SecurityT ... e=TLKM-R-A
ovo se kofol malo oporavlja
možemo li očekivati neku dividendu u prvom ili drugom mjesecu
ovo se kofol malo oporavlja
možemo li očekivati neku dividendu u prvom ili drugom mjesecu
Ne vjerujem, ako i bude dividende sljedeće godine mislim da neće biti prije avgusta-septembra.
-
https://www.blberza.com/Pages/IssuerAnn ... e=TLKM-R-A
Dobro je, smanjili su obaveze za neisplaćenu dividendu. Na dan 31.12.2022. su imali 109 mio KM obaveza za neisplaćene dividende, a na 30.06.2023. su smanjili na samo 97 mio KM
Ovim tempom za 4 godine neće više imati obaveza za dividende Tako, da ko se nada skoroj dividendi od Mtel-a, neka još jednom promisli o realnosti svojih očekivanja...
Dobro je, smanjili su obaveze za neisplaćenu dividendu. Na dan 31.12.2022. su imali 109 mio KM obaveza za neisplaćene dividende, a na 30.06.2023. su smanjili na samo 97 mio KM
Ovim tempom za 4 godine neće više imati obaveza za dividende Tako, da ko se nada skoroj dividendi od Mtel-a, neka još jednom promisli o realnosti svojih očekivanja...
To je mozda oni sto se ne jabe 3 godine
Zastarjelo
Zastarjelo