https://www.capital.ba/rudnici-u-bih-os ... og-goriva/
Još jedan trošak u proizvodnoj cijeni uglja.
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
U prosloj godini su Rudnici Koncerna napravili minus od 100 miliona KM
Samo Rudnik Kreka 44 miliona a zastitarsku firmu plaćaju 1,7 miliona KM.
Što prije propadnu i preuzmu ih privatnici to manja steta za Elektroprivredu.
Samo Rudnik Kreka 44 miliona a zastitarsku firmu plaćaju 1,7 miliona KM.
Što prije propadnu i preuzmu ih privatnici to manja steta za Elektroprivredu.
mozda bi oko termoelektrana trebalo napravit referendum da se vidi misljenje gradjana,a onda bi recimo elektroprivrede mogla izdati obveznice s nekom kamatom da gradi taj termo blok 7.s obzirom da su ovde kamate na depozite male bolje u to uloziti nego da pare odu van gdje se kamate na stednju vec neko vrijeme podizu
Ima li neko da se prijavio za skupštinu?
Meni opet datum ne odgovara.
A i radije bi na redovnu, tu bi trebalo postaviti pitanja vezano za cijenu el. energije, avanse prema rudnicima, kako za ugalj tako i za uplatu doprinosa za rudare.
A i radije bi na redovnu, tu bi trebalo postaviti pitanja vezano za cijenu el. energije, avanse prema rudnicima, kako za ugalj tako i za uplatu doprinosa za rudare.
"DVIJE ELEKTROPRIVREDE U FBiH: Jedna povećala dobit, druga u velikom gubitku."
Iz ovog naslova bi trebalo da se razumije da je jedna,.. Elektroprivreda HZHB imala dobit i ranije pa je povećala, sto nije istina.
Elektroprivreda HZHB ima 185 miliona akumuliranog gubitka a Elektroprivreda BiH ima 185 miliona neraspoređene dobiti.
Iz ovog naslova bi trebalo da se razumije da je jedna,.. Elektroprivreda HZHB imala dobit i ranije pa je povećala, sto nije istina.
Elektroprivreda HZHB ima 185 miliona akumuliranog gubitka a Elektroprivreda BiH ima 185 miliona neraspoređene dobiti.
E moj Andelija...
Razvlače te ko praćku, a sam si kriv. Nekom se čuva 500.000 tona uglja i puna do vrha akumulacija jabnlaničkog jezera.
Razvlače te ko praćku, a sam si kriv. Nekom se čuva 500.000 tona uglja i puna do vrha akumulacija jabnlaničkog jezera.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/ele ... /230814062
Ovo plaća članke buduća uprava Elektroprivrede BiH, žele sebe na kraju godine prikazati kao uspješne.
Ovo plaća članke buduća uprava Elektroprivrede BiH, žele sebe na kraju godine prikazati kao uspješne.