Telekom RS

Porucnik

Re: BH Telecom

Post by Porucnik »

Slažem se, i ja sam mislio dokupiti a sada razmišljam prodavati. Nije tajna, mislim na TGTN, VBBB, MRDN, GPIS a sada mi se čini da će biti i KRLB.
Markodj

Re: BH Telecom

Post by Markodj »

Slazem se sa tobom, cudi me da niko ne kupuje TLKM ako ima info, gledam sad ima i na 1,50 KM. Ode on izgleda lagano u propast, a i ovi sa berze ne objavljuju materijal za skupstinu, onda bi oni kupovali da nesto petljaju i cekaju ? Vidi se da niko nece da kupuje. Sutra će biti i po 1,00 KM ako ne bude dividende.
brzi

Re: Telekom RS

Post by brzi »

Ne treba tako panično reagovati.
Ako ispuste jednu godinu dividendu da bi povećali likvidnost to ne znaci da je neće sljedeće godine isplatiti.
Istina vjerovatno neće moći kao do sada isplaćivati cjelokupnu dobit.
Ni BH Telekom je ne isplaćuje a nije imao akvizicije kao Mtel.
Najbolje bi im bilo da idu na povećanje kapitala.
Markodj

Post by Markodj »

https://www.blberza.com/Pages/DocView.aspx?Id=105996

Nema vise dividende, nesposobno rukovodstvo. Šta je bilo bilo je. Oni daju za sport 600 mil eura. Pa jesu normalni? zvao sam lika sto radi tamo kaže imaju velikih problema, slab je priliv novca. A jesu se i osilili. Podigli paket int, tel i TV na 70 KM. Ma previše, ljudi samo odjavljuju . Ovo će sad biti pad na cijenu akcije 0,5 - 0,7 KM. Sutra ide -20%. Koliko TLKM sad vrijedi bez dividende ?
novi

Post by novi »

Ja sam Telekom RS kupovao po 0,85 (prosjek), davno, pokupio dividendu, isplatio višestruko ulaz i sad kad padne na 0,9 kupiću ponovo. Nazivam to novim ciklusom investicije TRS. Takav mi je plan pa ako uspijem.
zule

Post by zule »

Istog sam mišljenja ako padne cijena ipod 1,00 KM kupujem. A možda i ranije ;)
Ipak je to samo prijedlog Odluke možda i ne prođe na Skupštini. Većinski dioničar će odlučiti ili je već odlučio? :D
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Mogla bi i ubuduće ići dividenda samo na pola godine, a ova druga polovina da ide u zadržanu dobit... Dok se ne stabilizuju...
Markodj

Post by Markodj »

To je sve moguce, sta mislite kolika je sad realna cijena MTEl-a, pa ako ne bude dividende godinu dvije, ode on na 0,5 KM... Pa vrijedniji je onda HET od MTELA par puta.... Ovo je toliki udar da nije moguće, kolega jedan kaze ima 95 % akcija u MTEl, pa koliko će on da padne sad. Ja mu govorio da smanji i kupi nesto drugo, ja imam cca 30 % u MTELU, i mene ce dobro da opali. Sad ovo je dobra zivotna lekcija, nikada ne imati više od 30 % u jednoj akciji bez obzira koliko dobro posluje, to se sve veoma brzo okrene od najbolje akcije postane bezvredna. Pa dosta ljudi je u MTELU zbog dividende, ako je nema oni će izaći.
Porucnik

Post by Porucnik »

Sitna buranija wrote: 25 May 2023, 00:35 Mogla bi i ubuduće ići dividenda samo na pola godine, a ova druga polovina da ide u zadržanu dobit... Dok se ne stabilizuju...
Ovo ne bi bila loša varijanta iz sadašnje perspektive :)
Dejan118

Post by Dejan118 »

Ovakav direktor sa reputacijom neizivljene tinejdzerke ne ulijeva povjerenje.

Vrijeme je da se izađe iz Telekoma .

https://www.bl-portal.com/zanimljivosti ... dan-video/
Post Reply