https://cms.blberza.com/api/files/cms2/ ... nja%20Luka
Koja je logika za ovo?
Telekom RS
Re: BH Telecom
Sta se desava sa MTEL , najavili su skupstinu za 6 mjesec, isplata dividende, a danas cijena pada na 1,58 KM. Neko ima neke info kolika bi mogla biti div... Ili je samo neka korekcija cijene...
Koliko ja vidim nema dividende, samo Odluka o raspodjeli dobiti, nema Odluke o isplati dividende. Mislim da je zato ova bježanija.
Re: Telekom RS
Da li će ovo biti prvi put poslije 18 godina da MTEL ne isplati drugi dio dividende? Koliko bi to uticalo na cijenu na našem, inače nestrpljivom i slabo obrazovanom tržištvu?
Mislis da nece biti dividende, samo da sva dobit ide u neraspoređenu? Ode onda TlKM i ispod 1 KM.
Ne vidim Odluku o isplati dividende koju su do sada uvijek stavljali u saziv skupštine, tako da je to realna mogućnost. Svakako ćemo vidjeti brzo, danas bi trebali biti objavljeni i materijali za skupštinu, uvijek su do sada išli isti dan.
Re: Telekom RS
Ako je isplatio akontaciju dividende, onda mora donijeti odluku o isplati dividende bar u tom već isplaćenom iznosu.
Mora taj iznos pokriti odlukom.
Mora taj iznos pokriti odlukom.
Sad i ja gledam i 2021 i 2022 je bilo raspodjela dobiti i isplata dividende. A sad nema dividende... Ovo je pomalo zabrinjavajuce.. Koliko onda vrijedi telekom ? Niko neće dati ni pola KM za njega, pravo kod nas ne treba imati dosta para u ovim akcijama, lako mozes da izgubiš sve. Nemas nikavog zakona ni sigurnosti. Treba raspodjeliti po raznim firmama.
Kojim raznim firmama, i ono što nešto vrijedi na BLSE ne možeš kupiti, nema ponude. Ipak sačekajmo još koji sat pa ćemo sve tačno vidjeti.
Ovo je isto kocka, nema sigurnosti, ja mislio jos para dokupiti TLKM, a kad i on može biti upitan. Dzaba i 18 godina redovne isplate, sad mogu ukinuti lagano,a nemas neke sigurnosti. Ode akcija TLKM dole onda, izgubice ljudi silne pare. sad vec ode na 1,54 KM... A sta po tebi vrijedi na BLSE ako nije tajna sto nemozes kupiti