Ja sam tebe uvijek smatrao pametnim čovjekom, ali me nekad baš iznenadiš tim svojim pristupom, najblaže rečeno naivnim. Kahriman, koji kakav god da je, je uveo niz novih usluga i tehnologija, za neke od tih stvari mu se i prigovaralo da je to smislio samo u svrhu izvlačenja para (i sam sam tog mišljenja), poboljšao je prihodovnu stranu, a u odnosu na druga dva operatera BHT je lider u svakom smislu. Uz to je iz struke i u telekomu je godinama.panzer wrote: ↑20 May 2023, 08:23 Pozitivno, ofšor mislim ofkors.
Kahriman je isti stil kao i Andelija, radi pomalo, drži vodu ali ništa ne pomjeraj naprijed. Tako dobili zadatke iz centrale.
Ako bude ovaj novi da vidimo ima li kakvog drugog načina razmišljanja, primjene nekih novih tehnika. Bar je vidio svijeta.
Sad je tu pitanje kako razbiti stranačku hijerarhiju na visini srednjih nivoa menadžmenta jer mi se čini da je tu najjača baza.
A onda imamo stranačkog apartčika Kovačevića koji nikakve veze sa tim biznisom nema, a malo veze ima i sa drugim biznisima u kojima je stvarno bio (Bamcard i BBI), a puno više veze ima sa politikom (prvo SDA, a sada NiP). A jedino sa čim ima veze, i u šta se lično angažovao je ono u njegovoj biografiji freelancer i ofshore Panama Papers, ofkors
I onda ti tako pametan, bivaš sav entuzijastičan sa ovim promjenama sa goreg na puno lošije. Jednostavno mi se ne uklapa u sliku tebe koju sam stvorio kroz sva ova druga tvoja promišljanja...
P.S. Nadam se da će ovi bar jednu dobru stvar učiniti za nas male dioničare, a to je da će se natovariti na povlačenje zadržane dobit. To bi za nas bio itekako pozitivan rasplet događaja. Ali za državu, tj. FBiH ne bi s obzirom ko sada kolo vodi i ima glavnu riječ, jer bi pola tih državnih para moglo završiti kod Hercegovaca.