Telekom RS
-
Re: Telekom RS
I dalje nisu povećane plate? Pa moraće ih uskladiti prije ili kasnije...
Mislim da su telekomi dostigli svoj maksimum.
Posebno Mtel.
Zaduzeni su a kamate će rasti.
Broj korisnika moze samo padati.
Posebno Mtel.
Zaduzeni su a kamate će rasti.
Broj korisnika moze samo padati.
-
Evo baš gledam izvještaje koje su objavili. Imaju 20 tak manje zaposlenih nego u istom periodu u prošloj godini , a troškovi bruto plata su preko 200 hiljada veći. Ipak su podizali plate. Doduše, to je moglo biti tek u martu, pa ćemo efekte toga vidjeti tek u 2. kvartalu... Što se tiče prihoda, oni su tu negdje. Ne znam jesu li oni poskupljivali uslugu?
A što se tiče kredita, oni su već odavno u guši sa dugovima po tom osnovu, a zato im trpi i likvidnost.
A što se tiče kredita, oni su već odavno u guši sa dugovima po tom osnovu, a zato im trpi i likvidnost.
Opet se kupuje.
25.04 23. g - Kompanija m:tel je sada u procesu preuzimanja poznate banjalučke kompanije Trion Tel.
https://www.capital.ba/kompanija-mtel-n ... 23-godini/
25.04 23. g - Kompanija m:tel je sada u procesu preuzimanja poznate banjalučke kompanije Trion Tel.
https://www.capital.ba/kompanija-mtel-n ... 23-godini/
-
Mtel jeste zadužen, ali BHT nije. A da će broj korisnika padati, to je jednostavno tako...
Ne znam šta je alternativa ali ja ne bi dao 14 KM za dionicu BH Telekoma a još teže 1,70 KM za dionicu Mtela.
Ja sam kao alternativu našao Elektroprivredu BiH. Odrekao sam se dividende, na neki način,.. ali očekujem kapitalnu dobit.
Možda i griješim ali moja logika i matematika kažu da mi jedna dionica Elektroprivrede vrijedi više od dionice BH Telekoma.
Ne mogu protiv sebe.
Razmišljao sam i ja o alternativi. Kupnja preko Eurobrokera. Našao sam jedino dionice telekoma Slovenije, dividenda 8%. Politički i eknomski stabilna zemlja. Ali kad bi se sve dešavalo očekivano-predvidivo ovaj svijet bi bio tako dosadno mjesto. Treba računati i na ono neočekivano, srećom dolazi u manjem pakovanju. ):
Ako je već Slovenija zašto telekom?
Sigurna privredna djelatnost, perspektivna na duže vrijeme. Dobar povrat na uloženi novac.Likvidnost. Treba ga imati u portfelju.