Hahahaha, bravo Monthy, odličan smisao za humor

BTW, kupovni nalozi na BHTSR su se znatno smanjili, ne znam ima li to kakve veze sa ovim namjerama.
proleter wrote: BTW, kupovni nalozi na BHTSR su se znatno smanjili, ne znam ima li to kakve veze sa ovim namjerama.
Pa i nisu su se smanjili kupovni nalozi, već malo cijena. Ima 15 naloga do dinamičkog limitaproleter wrote:BTW, kupovni nalozi na BHTSR su se znatno smanjili, ne znam ima li to kakve veze sa ovim namjerama.
Stvar i jest u tome da ovo sa Bosnalijekom NIJE po zakonima slobodnog tržišta. Čitav prostor oko berze, Komvp, Sase, Vlade, brokerskih kuća, DUFova i stranaka treba dekriminalizirati a ne da kriminalci obavljaju svoje poslove u sprezi sa ljudima iz struktura.Odbrana poste wrote:Djelovanjem slobodnog trzista doci ce ovi sto su dosli po Bosnalijek ,a sada evo i po FDS.To su im omogucile dosadasnje vlade,razni Cemani,Ganici,i kako sr sve vec zovu pripadnici kriminalnih struktura oko Sarajevske berze.
Sumnjam da ce i ova ista poduzeti da sprijeci ovakav nacin trgovanja i preuzimanja na SASE.
Stvarno mislim da nije potrebno ništa više nego minimalna izmjena postojećih zakona uz maksimalno poštovanje istih i strogu kontrolu i drakonske kazne, pa da se vrati povjerenje i da berza prodiše.graditelj wrote: Vlada i vlast, ukoliko želi da pomogne sebi i nama a usput i oživi berzu, treba samo da preuzme ključne poluge vlasti, da donesu potrebne zakone i propise, da se pobrinu da se postojeća pravila poštuju, a sve ostalo će doći samo djelovanjem slobodnog tržišta.