To je preopširno za pravljenje optužnice ali se većina može izračunati. Samo da ne uzmu finansijske vještake od slučaja Arslanagić.
Ovdje je bitno da se iskoriste poluge kao kod Blekića i Dizdara. Da se blokira mujina imovina pa i imovina tih njegovih hamala iz fondova. Zvanična krivica je na njima. Svako odgovorno lice može i vjerovatno će imati veću krivičnu odgovornost od muje. A to će shvatiti tek kad budu pohapšeni i uruče im optužnicu.
ZIF-ovi
-
Re: ZIF-ovi
Neće ako mu se dokaže da je organizovao grupu i da je bio de facto glavni. U suprotnom, njega i nema među onima koji su nešto nezakonito potpisali ili uradili, jer formalno nije nigdje ni direktor ni neki drugi organ...panzer wrote: ↑14 Apr 2023, 14:49 To je preopširno za pravljenje optužnice ali se većina može izračunati. Samo da ne uzmu finansijske vještake od slučaja Arslanagić.
Ovdje je bitno da se iskoriste poluge kao kod Blekića i Dizdara. Da se blokira mujina imovina pa i imovina tih njegovih hamala iz fondova. Zvanična krivica je na njima. Svako odgovorno lice može i vjerovatno će imati veću krivičnu odgovornost od muje. A to će shvatiti tek kad budu pohapšeni i uruče im optužnicu.
Jedino se on lično okoristio na osnovu pljačke fondova. To je ono što se može dokumentovano dokazati. Ali ovi hamali su pristali na to sve pa će se morati pretresti i njihova lična imovina odnosno biti predmet zapijene.
-
To svakako. Ne mogu se oni nikako izvući odgovornosti. Osim u slučaju da tužioci uzmu lovu da sve propadne.
Zato je bitno zamrznuti imovinu fondova, zaplijeniti ličnu imovinu i onda neka razvlače proces u nedogled.
Ako se Tužilaštvo konačno odlući da nešto uradi,prvo što bi morali uraditi je tražiti od Suda mjeru zaštite.Zabraniti Društvima za upravljanje fondovima da dalje upravljaju istim,dakle onemogučiti daljnju pljačku.To je već mogla uraditi i KOMVP,da su htjeli.Odavno oni znaju za sve ovo.
Fizičkim licima i pravnim licima u njihovom vlasništvu,blokirati kompletnu imovinu,posebno finansijsku.
I sve to na osnovu samo ove procjene iznosa izvučenog novca.
Ali mi se čini da to neće uraditi,naći će stotinu razloga zašto.
A što se tiće ovog G.Š,vrlo je izvjesno da će on saradjivati,naravno ako to tužioci budu željeli.Već je nekom novinaru izjavljivao da on o tome ne zna ništa jer je dao punomoć nekom ,ili nekima.I ako je tome tako,onda će biti uključeno još nekoliko imena.Na isti način možda se bude branio i glavni!
Ali ja i dalje mislim da od svega ovog nema ništa,bar uskoro.Jer ovi iz KOMVP ovo znaju već godinama.A u Tužilaštvu KS to se kiseli skoro četiri godine.
Volio bih da ne budem u pravu!
Fizičkim licima i pravnim licima u njihovom vlasništvu,blokirati kompletnu imovinu,posebno finansijsku.
I sve to na osnovu samo ove procjene iznosa izvučenog novca.
Ali mi se čini da to neće uraditi,naći će stotinu razloga zašto.
A što se tiće ovog G.Š,vrlo je izvjesno da će on saradjivati,naravno ako to tužioci budu željeli.Već je nekom novinaru izjavljivao da on o tome ne zna ništa jer je dao punomoć nekom ,ili nekima.I ako je tome tako,onda će biti uključeno još nekoliko imena.Na isti način možda se bude branio i glavni!
Ali ja i dalje mislim da od svega ovog nema ništa,bar uskoro.Jer ovi iz KOMVP ovo znaju već godinama.A u Tužilaštvu KS to se kiseli skoro četiri godine.
Volio bih da ne budem u pravu!
A čekaj "ovi iz KOMVP" ....
Koliko je vremena prošlo od kad su imenovani? Nije isto Živković, Ćelam i ovi sada. Nije se valjda od stare postave očekivalo da podnesu prijavu
A činjenica je da su članovi nove postave žrtve medijskog linča je dodatni razlog zašto će ovo izgurati do kraja.
Koliko je vremena prošlo od kad su imenovani? Nije isto Živković, Ćelam i ovi sada. Nije se valjda od stare postave očekivalo da podnesu prijavu
A činjenica je da su članovi nove postave žrtve medijskog linča je dodatni razlog zašto će ovo izgurati do kraja.
-
Pa žrtve su medijskog linča gazdinih medija upravo zato što istražuju i rade na ovom. A ne obrnuto. Nije on njih načepio, pa mu se oni sada svete, nego su oni njega krenuli pritiskati, pa im se on kroz medijski linč sveti. Ja to tako shvatam.
A što kažeš "ovi iz KOMVP" nisu isto što i "oni iz KOMVP"...
A što kažeš "ovi iz KOMVP" nisu isto što i "oni iz KOMVP"...
Ali sad je dodatni razlog. Kako rekoh , sad je poseban interes da se glava kriminalne organizacije procesuira kako dolikuje.
I mislim da je linč počeo kad nisu donijeli odluku koja je odgovarala sulji i muji.
I mislim da je linč počeo kad nisu donijeli odluku koja je odgovarala sulji i muji.