Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Znaci ko hoce da kupi mora staviti 16,01 ponudu, ali ni to nije garancija jer su nalozi vjerovatno sve ili nista.
-
Ja kupio po 16 nedavno. Bio spreman i na mnogo više, čisto formalno dao nalog po 16 tek za zagrijavanje a bio spreman kupiti i po 17 ako se baš oduži. Ali šta ćeš kad oni prodaju po 16 i bez čekanja, kao da i ne žele nešto posebno da prodaju po višoj cijeni. Pa mislim, kad je već tako hvala im, ne ulazeći u motivaciju zašto to rade.
-
A kad bih pokušao ući u motivaciju zašto prodaju ispod cijene nameće se otprve jedno logično objašnjenje, ako ne i jedino logično. Dionice koje prodaju jeftino NISU NJIHOVE. Npr ako upravljaš fondom i prodaješ tuđe dionice ti ne gubiš nego gube dioničari tvog fonda. S druge strane ako na kupovnoj strani zadužiš nekog svog (rodbinu, prijatelja VIPovca, poslovnog partnera, jataka-povezana lica) da kupuje što god može ali polako, da cijena ne raste prebrzo, ti u stvari posredno prodaješ sam sebi jeftino nešto što će poslije biti vrlo skupo. Radiće to dok god mogu isisavati fondove a čim prestanu cijena ide na preko 50 ili čak na 100. Ako usput kupi i neko ko nije u toj šemi, šta ih briga radi se o manjim iznosima koji ne mogu povećati cijenu. Glavnina populacije nema pojma šta je realna cijena tako da nema problema. Ja nemam drugo objašnjenje.
Prognoza akumuliranih padavina za sljedeću sedmicu u Crnoj Gori je 500 l/m2.
Vjerovatno će slicno biti i u Hercegovini.
Vjerovatno će slicno biti i u Hercegovini.
-
Ja gledao maloprije prognozu, po ovome ako ne griješe za Mostar ima skoro 200 mm kiše. Padaće praktično 5-6 dana od ponedeljka dalje bez prestanka. Tih 200 mm je više nego što je bila ona prošla kiša koja je takođe bila obilna. Ako padne i 100 napuniće se akumulacija poprilično. A tih 500 mm za CG zvuči kao katastrofa. https://www.yr.no/en/forecast/daily-tab ... 010/Mostar
ja nekako ocekujem za jedno 2g prodaju manjeg dijela do 30 procenata u elektroprivredama i telekomima a to mogu kupiti jedino banke.iz tog razloga se moze drzati dionica nisko da se jeftino kupi a onda moze i taj oroceni novac za dividendu da se da pa tako kupac maltene dodje do besplatnog udjela u kompaniji
ako postoje orocena sredstva treba ih sto prije investirati u dodatne ekoloske kapacitete inace ce ih snaci slicno ono sto se desava sa termo u okolnim drzavama da ih polako navlace na bankrot,a ako banke koce ta sredstva onda je igra u toku...
Večeras se i prebacuje plan proizvodnje. A biće toga u narednom periodu.
Ja očekujem bar prosječnu količinu padavina u prvom polugodištu ove godine.
I dobar rezultat u tom periodu.
Ja očekujem bar prosječnu količinu padavina u prvom polugodištu ove godine.
I dobar rezultat u tom periodu.
Kakvo je bilo poslovanhe 2022 godine? Kolika bi se mogla ocekivati dividenda? Ima li nekih prognoza )
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dolazi- ... /230115016
Bit će izgleda opet prelijevanja akumulacije.
Trebalo je vise mjesta napraviti.
Bit će izgleda opet prelijevanja akumulacije.
Trebalo je vise mjesta napraviti.