Telekom RS
Re: Telekom RS
Jeli to dobro ili loše?? Koji oblik vlasništva bi bio? Da li bi bili u okviru Vodafone Group plc ili neka kćerinska firma?
-
Ima li iko ikakvu informaciju zbog čega još nije sazvana skupština? Zadnjih godina je uvijek sazivana početkom novembra. Sad već skoro ulazimo u decembar kada se inače održavala skupština...
-
Ne sviđa mi se ovo što dosad nisu sazvali skupštinu. S obzirom da je kod njih rok za sazivanje minimalno 30 dana prije održavanja skupšine, ne može biti skupštine prije Nove godine. A onda bi mogli reći sačekaćemo godišnji izvještaj pa sve odjednom isplatiti... Uglavnom, mogla bi biti dividenda na dugom štapu...
Mozda i preskoce raspodjelu ove godine. Neko je pricao sa im dugovanja i obaveze velike.... Da se malo konsoliduju i srede
Prema informacijama koje ja imam, jedva kubure plate da isplate. Dobavljacima su duzni enormne iznose van valute i van svih razumnih rokova, dosta dobavljaca ne trci da radi s njima.
Dobit na maksimumu ali te isplate idu od novaca dobavljaca. Zbog toga, meni je ova dionica je vise balon no realna prilika.
Dobit na maksimumu ali te isplate idu od novaca dobavljaca. Zbog toga, meni je ova dionica je vise balon no realna prilika.
Kakve se sve nebuloze mogu pročitati na ovom forumu. Kakvo preuzimanje Vodafona? Izvor informacije je neko je napisao na klix forumu...
Objavljen je prijedlog odluke za isplatu polugodišnje dividende u iznosu od 0,0807625 КМ po akciji. Presjek 13.01.2023. godine. Na trenutnu cijenu prinos od dividende za ovih pola godine je 5,17%.
Objavljen je prijedlog odluke za isplatu polugodišnje dividende u iznosu od 0,0807625 КМ po akciji. Presjek 13.01.2023. godine. Na trenutnu cijenu prinos od dividende za ovih pola godine je 5,17%.
-
Biće pare do sredine marta isplaćene, valjda
Nego, prema statutu je rok za objavu godišnje (valjda je to redovna) skupštine 30 dana, a za vanrednu 15 dana. Ovu skupštinu objavljuju u roku za vanrednu iako nigdje ne stoji da je vanredna.
Nego, prema statutu je rok za objavu godišnje (valjda je to redovna) skupštine 30 dana, a za vanrednu 15 dana. Ovu skupštinu objavljuju u roku za vanrednu iako nigdje ne stoji da je vanredna.
Za sad je pređeno 1,6 KM. A nema više onih većih naloga koji su zadržavali rast.
Popušta prodaja polako. A cijena je na 1,64 odnosno na 1,65