Custos wrote:Dosljedan sam svojim principima od pocetka i stvarno mislim da je sva ova prica u zadnje vrijeme podmetnuta iz stranacke kuhinje i od strane ljudi koji bacaju prasinu u oci sedmicama tj. neki godinama i da ce svemu ovome veoma brzo doci kraj. Ono sto svakome od nas kao investitoru treba da bude interes je da je kompanija zdrava, da posluje regularno i pozitivno i da imamo mi korist od toga kroz povecanja cijene dionce i/ili dividendu. Do sada smo prevareni i izigrani, a bojim se da cemo opet biti isto budemo li dozvolili da se manipulise nama od strane bilo koga. Pozivam vas da procitate prvih par komentara sa pocetka ove teme o bosnalijeku gdje uvazeni panzer od pocetka bio veoma aktivan i da vidite kako smo u 2013 skoro na istoj tacki kao u 2010 i da i dalje pricamo o jednim te istim stvarima. Jos da podsjetim da su 2009 i 2010 bile ekonomski bolje godine za BiH od 2012 i sad 2013 te da je bosnalijek bio profitabilnija i zdravija firma sto pokazuje da je 2009 profit bio skoro 40% veci uz nesto manji promet.
Laku noc i od mene
Šta je to podmetnuto iz stranačke kuhinje? Hoćeš da kažeš da nema manipulacija i da je prometovano sa milionima dionica u zadnjih par mjeseci po tačno 14 KM i da je to zakon tržišta.
Vidim nemaš problema sa povezanim licima, opšti kriminal i manipulacije na Sase ne pominješ. Razvodnjava se ovdje priča o kriminalu, namještanju cijena (na čitavoj SASE ne smo na Bosnalijeku) i potrebi čišćenja i uspostavljanja reda i zakona, povjerenja u pravnu državu vraćajući ponovo Arslanagića u fokus iako svi znamo da je to završena priča i da će za par dana ili mjeseci biti zatražena skupština i razrješen nadzorni odbor i to pitanje biti prošlost jer će novi kupac ili kupac+država postaviti svoje ljude.
Bitno je samo skrenuti priču sa
sadašnje manipulacije i pljačke.
A to što je kao Polić sad problem i njegova legalnost, ne znam kud hoćete s tim. Ako ste legalisti "do kosti" nema problema, pošto Vlada nije ništa učinila za godinu dana onda bi vi valjda nek se nelegalni Polić makne u stranu i neka zasjedne onaj ko ima formalno-pravno čiste papire a to je-Arslanagić.
I priče sa tužbom su obično bacanje prašine u oči, svi znamo da procesi traju po više godina a dotad se može pronijeniti pet direktora i nadz odbora.
Ja sam prvi bio za promjenu bivših u Bosnalijeku i za podršku Vladi ali ovi novi kako su počeli treba sa pitati šta će biti kad zasjednu i kako će se provesti mali dioničari. Totalno promašenim pristupom i ovim sad barbarskim štimanjem i trgovanjem po 14 uskoro će sami Arslanagića pretvoriti u pozitivca.