Telekom RS
Re: Telekom RS
Sto mislis da je cijena previsoka na 1,50 KM, pa pored ove inflacije, povećali su ovu godinu dobit.... ne vjerujem da će biti neke značajnije korekcije....To je povrat od 12% na ovu cijenu. I PREF umjesto da kupuju oni prodaju ? Kakvi su kod njih ekonomisti ? Koja je to logika
PREF Ima statutarne obligacije koje nije uvijek lako ispostovati, cijenim da je pozicija postala prevelika sa vremenom pa prodaju. Sve u svemu ako imas priliku da investiras internacionalno postavlja se pitanje da li se isplati 12% prinosa na telekom? Naprosto zbog korporativne kulture(ili nedostatak), vlasnicke strukture, problema oko dugova, politike i svega ostaloga sto se vezuje za eminenta, uopste nisam lagodan ni sa trenutnom pozicijom koja je na 1.03KM, a kamoli da dodjem na 1.50KM.Markodj wrote: ↑24 Aug 2022, 07:39 Sto mislis da je cijena previsoka na 1,50 KM, pa pored ove inflacije, povećali su ovu godinu dobit.... ne vjerujem da će biti neke značajnije korekcije....To je povrat od 12% na ovu cijenu. I PREF umjesto da kupuju oni prodaju ? Kakvi su kod njih ekonomisti ? Koja je to logika
-
Internacionalno investiranje pruza vise od 12% godisnje?
Ja bih sad ulozio skoro svu svoju imovinu da mi neko moze garantovati i 10%, a kamoli vise od 12%.
Ja bih sad ulozio skoro svu svoju imovinu da mi neko moze garantovati i 10%, a kamoli vise od 12%.
-
Je li neko možda zvao da pita kada će biri isplata dividende?
-
Sve teže skupiti pare za dividendu
Izgleda, da li neko ima info kad bi mogla biti ? Prošle god je bila 2.9.
-
Pripremaju... Daj Bože da bude do kraja sedmice...
Prodaje li PREF još uvijek na 1,50 KM?