Saziva se XLVII (četrdesetsedma) –vanredna- Skupština dioničara «Sarajevske berze – burze» d.d. Sarajevo će se održati dana 11. 08. 2022. godine. (četvrtak) sa početkom u 14:00 sati u prostorijama Berze, ul. Đoke Mazalića 4/I u Sarajevu.
Skupština može odlučivati ukoliko su zastupljeni, putem zakonskog zastupnika ili putem punomoćnika, dioničari sa više od 50% dionica sa pravom glasa.
II Za Skupštinu je utvrđen sljedeći Dnevni red :
1. Izbor predsjednika Skupštine i dva dioničara – ovjerivača zapisnika
2. Usvajanje Odluke o pokriću gubitka iz 2021. godine
3. Razrješenje člana Nadzornog odbora u vezi sa nalogom Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH
4. Imenovanje jednog člana Nadzornog odbora iz kategorije ostalih kandidata
III Za utvrđivanje kvoruma i rezultata glasanja na XLVII (četrdesetsedmoj) Skupštini dioničara Sarajevske berze – burze, imenuje se Odbor za glasanje u sastavu: Ahmed Hodžić, Ivana Dodig i Aner Bučo.
U slučaju odsustva jednog od članova Odbora za glasanje za zamjenika člana se imenuje Alma Imširović.
Zapisnik na Skupštini će voditi sekretar Društva.
Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Koga smjenjuju? Dizdar ili Blekić.
https://avaz.ba/vijesti/bih/761211/stru ... vati-novac
Dobro je. Dionice ostaju samo za nas - lešinare i sitnošićardžije.
Zanimljivi su ovi naši stručnjaci,.. kao da daju savjete agama i begovima u 15 vijeku.panzer wrote: ↑28 Jul 2022, 19:15 https://avaz.ba/vijesti/bih/761211/stru ... vati-novac
Stručnjaci ne poznaju ulaganje u vlastiti biznis, hartije od vrijednosti, ekonomiju, bilo kakvu proizvodnju,.. ništa.
Samo se držati precjenjenih nekretnina, u zemlji u kojoj će za deset godina živjeti 20 % ljudi manje nego danas.
-
A tek ona zadnja rečenica: "Dodatna mogućnost je kupovina dolara, kao svjetske valute čija je vrijednost značajno porasla i iza kojeg stoji snaga američke ekonomije."
Ne možeš da vjeruješ, dug SAD je 30 hiljada milijardi i nemoguće ga je više vratiti, inflacija 9 %, u zadnjih par godina naštampano je mislim 40% svih dolara IKAD. Svi ekonomski pokazatelji su im u slobodnom padu, trgovinski deficit katastrofalan, ništa ne proizvode, sve uvoze, a on govori o snazi američke ekonomije i savjetuje kupovinu dolara koji je "značajno porastao". Ali u odnosu na šta je porastao? Na korpu 6 valuta koje su sve fiat i sve će propasti, neke prije (kao jen i euro), neke malo kasnije. Dok je dolar ojačao 15 ak % u odnosu na propali euro, Elektroprivreda BiH je sa 9,5 KM došla na 14,4 tj porasla za 50% a nije još ni počela rasti i po svim fundamentalnim pokazateljima bi lako mogla jedno 400 do 600 % u roku godinu dvije a on priča o dolaru. Da ne pominjem da kod nas ima još bar 3-4 dionice isplatnije za ulaganje/bolje od 99% dionica na američkoj berzi. Mislim, slažem sa sa onim za nekretnine (ali samo one koje nisu precijenjene) i zlato ali ne pomenuti domaće dionice koje su trenutno daleko bolja investicija od svega je neshvatljivo.
Ne možeš da vjeruješ, dug SAD je 30 hiljada milijardi i nemoguće ga je više vratiti, inflacija 9 %, u zadnjih par godina naštampano je mislim 40% svih dolara IKAD. Svi ekonomski pokazatelji su im u slobodnom padu, trgovinski deficit katastrofalan, ništa ne proizvode, sve uvoze, a on govori o snazi američke ekonomije i savjetuje kupovinu dolara koji je "značajno porastao". Ali u odnosu na šta je porastao? Na korpu 6 valuta koje su sve fiat i sve će propasti, neke prije (kao jen i euro), neke malo kasnije. Dok je dolar ojačao 15 ak % u odnosu na propali euro, Elektroprivreda BiH je sa 9,5 KM došla na 14,4 tj porasla za 50% a nije još ni počela rasti i po svim fundamentalnim pokazateljima bi lako mogla jedno 400 do 600 % u roku godinu dvije a on priča o dolaru. Da ne pominjem da kod nas ima još bar 3-4 dionice isplatnije za ulaganje/bolje od 99% dionica na američkoj berzi. Mislim, slažem sa sa onim za nekretnine (ali samo one koje nisu precijenjene) i zlato ali ne pomenuti domaće dionice koje su trenutno daleko bolja investicija od svega je neshvatljivo.
Imao sam ja sa rečenim stručnjakom jedan "stručni" sukob prije 18 godina. Za plakati.
Po ovome do sada, prvih 6 mjeseci izgleda solidno za privredu. Bilo je i nekog pada dobiti ali ima i značajnih dobitnika.
Neobično bez Teletradera. Ne vidi se dubina tržišta. Koliko god da prikazani nalozi ne odražavaju uvijek stvarno stanje, opet dobro dođe kad se vidi trend.
Jesu li prestali pratiti naše tržište? Nisam ga koristio, pa me zanima, koje su prednosti? Šta se sve moglo vidjeti?
Kad smo već kod toga, zašto stranica SASE onako izgleda u 2022. godini? E-trading aplikacija također? BLSE daje puno više podataka, a i interface kod Eurobrokera (ne znam je li tako kod svakog brokera na BLSE) je puno bolji od ovog E-trading na SASE.
Koristi li neko njihovu aplikaciju FAST? Ima li neke prednosti?
Kad smo već kod toga, zašto stranica SASE onako izgleda u 2022. godini? E-trading aplikacija također? BLSE daje puno više podataka, a i interface kod Eurobrokera (ne znam je li tako kod svakog brokera na BLSE) je puno bolji od ovog E-trading na SASE.
Koristi li neko njihovu aplikaciju FAST? Ima li neke prednosti?
Teletrader ima neki problem sa stranicom pa tek popravljaju.
A ostalo nije vrijedno spomena. To zašto je druga priča? Nekome odgovara da je tako.
FAST je bezveze.
A ostalo nije vrijedno spomena. To zašto je druga priča? Nekome odgovara da je tako.
FAST je bezveze.
Teletrader je izgleda popravljen.