Pa bila je firma profitabilna i za Arslanagićevog vakta, a biće i poslije Uzunovića. Pričati da AS svlači cijenu (valjda svlači sa nekadašnjih 11 KM na 30 KM, a išla je i na 37 KM) istovremeno braneći onog ko je cijenu svuk'o na tih 11 KM, a fiksirao kupovine na max 14 KM, je u najmanju ruku licemjerno da ne upotrijebim težu riječ.melon wrote: ↑01 Jul 2022, 08:00U tom slucaju kada ne znas materiju i istovremeno imas licni cilj zbog animoziteta ili koristi da napadas da li jednu ili drugu stranu svejedno mi je onda ti predlazem da objavljujes na facebooku ili twitteru. Ovo je invest forum, gdje je tema direktna korist dionicara od ulaganja u emitenta d.d. i kada je u pitanju Bosnalijek ne mogu biti nezadovoljan sa rezultatima firme ovih godina 7-8g jer redovno isplacuju dividendu, dividenda raste a onaj ili oni koji hoce da ih preuzmu svlaci cijenu dionice dole, prebacuje profit sa firme na firmu i ne isplacuju dividendu u drustvima koja su d.d.Sitna buranija wrote: ↑01 Jul 2022, 00:07 Nisam nikada preuzimao firme, pa mi to znanje nije neophodno. Referiram se na ono što stoji u njihovim objavama.
Što se tiče AS-a nije mi cilj njih braniti ni najmanje, ali mi je cilj napadati Uzunovića i njegov kriminal. Ali očito je nekima na forumu cilj upravo braniti tog istog Uzunovića i njegovo kriminalno preuzimanje Bosnalijeka. Valjda imaju direktni interes od toga. Nadam se da će pravosuđe bar u ovom slučaju uraditi minimum svog posla. To će biti dovoljno. Ali bi dobro bilo da to urade za njegovog života...
Ja kao dioničar ne mogu biti gluh na činjenicu ko upravlja firmom i na koji način je došao tu, a došao je uz pomoć pajsera. Bez obzira na sve. Međutim, neki bi mirno gledali i da se firma bavi trgovinom drogama sve dok je dividenda tu... Očito će morati i otići uz pomoć "pajsera"...