erukfaš wrote: ↑21 Jun 2022, 22:48 Te privatne tužbe vezane za proceduru,uvredu,čast i pokoji obraz čitam svakodnevno u Avazu,ono što potenciram jeste nedokazane tvrdnje tužilaštva koje vi svesrdno tumačite kao gotovu stvar ,mada se smatrate legalistiom,i na osnovu toga špekulišete kao osnovom za svu aktivnost u i oko kompanije.Povucite "ručnu" i držite se fakta a ne rekla-kazala jer sve drugo je špekulativno.
Nije se tu radilo o procedurama ,uvredama ili nesto slicno.Radilo se o organiziranom napadu na imovinu dionicara,zareza ili usklicnika svejedno.
Zakonodavac je jednostavno oostavio mogucnost dionicarima da se zastite u takvim situacijama.
A sto se fakata tice,ja uvijek nastojim drzati se cinjenica.
A o cinjenicama vezanim za hadenizaciju Bosnalijeka,opsirno sam tada,prije vise od deset godina,obavijestio Tuzilastvo.
Po ko zna koji put ovdje ponavljam da mi je postupajuci tuzilac tada nicim izazvan rekao da ce on podici optuznicu.Ali nije!
Kasnije sam saznao da mu je predmet jednostavno oduzet.
I tako je vas favorit ostao u uvjerenju da moze nastavitii.Tako mu je omoguceno da upravlja Bosnalijekom sa sam nesto vise od 20 procenata na nezakonit nacin stecenog valasnistva.
Neko ko mu je to tada omogucio,dobro ga je zavalio.
Mada sam i dalje skeptik,kada su tuzilastva u pitanju,ipak mi se cini da je situacija promjenjena.Mozda nesta i bude .
Od vecine ovdje,ni gore u Jukicevoj,niti u gradu,ne ocekujem da se tome raduje.Jer da smo u vecinj protiv kriminala,sigurno bi ga bilo puno manje.
Vjerovatno bi i ovi pokusaji da se ovlada Bosnalijekom,bili drugaciji.
Neki ucesnici u tome poznati su mi jos dok su bili uz Uzunovica.I mislim da su potpuno nepotrebni u transparentnim pokusajima da se preuzme Bosnalijek
I to je ,po meni,veci problem od kompetentnosti eventualnih novih vlasnika.Jer mislim da ne treba brkati vlasnistvo i upravljanje,vodjenje firme..
Zbog toga ce se mozda sve ovo i zakomplicirati.