Na kriminal na ovom forumu je ukazano.panzer wrote: ↑02 Jun 2022, 12:05 Dovoljno dugo učestvuješ u ovim diskusijama da znaš da smo ukazali na svaki kriminal.
Niko ne brani Uzunovića i odlično je što je u zatvoru ali je glupo da još uvijek nije ništa riješeno odnosno da se udio koji je kupljen Bosnalijekovim parama vrati Bosnalijeku a Uzunović dobije konačni zatvor.
Te domaće firme koje si nabrojao kao velike poslovne kapacitete su obični pijačari koji plivaju u polulegalnoj ekonomiji.
Bosnalijeku treba neko kvalitetan ako već treba da se promijeni vlasništvo a AS to sigurno nije.
A ta priča "patriotizam, daj našim" valjda ne bi trebala biti nikakav argument nakon 25 godina "naših". Živimo "naše".... jest da sve skupa nemaju 6 razreda škole a kamoli ozbiljno ekonomsko obrazovanje ali daj našim.
Jer ti "naši" nemaju razmišljanje " daj da napravimo da svi imamo koristi" nego samo "daj meni".
Uzunović i svi ostali kriminalci neće nikad završiti u zatvoru zato što je kompletno tužilaštvo i sudstvo na platnom spisku. Pa ne znam da li ste opazili da je Kajmakovićka pominjana u korespodenciji na SKY aplikaciji. Svi su oni plaćeni i to je tako i neće se promijeniti upravo zbog "sitno-šićarskog" mentaliteta svih nas.
Te domaće firme su takve kakve su, ali to su jedine firme koje imaju kapacitete da budu na nivou "GRUPACIJE", imaju pare za akvizicije i investicije. Od svih sa kojima sam se ja sreo imaju najbolji kadar na pozicijama, domaćinski se odnose prema biznisu. Šta je Hilmo uradio sa KLAS-om a šta je AS uradio sa KLAS-om? Da ne pominjemo FDS, koji je na nivou nacionalne tragedije odnosno veleizdaje. Da ne pominjem da u Sarajevu nemamo domaći sladoled, a kamoli šta drugo.
To što je plata u BiH mala, to je zato što je ovo sirotinjska privreda bez industrije i jako malo tehnologije i to je tako. Ne daje niko više nego što mora takav je Insan.
Od trenutnih boraca-zlikovaca za prevlast nad Bosnalijekom, AS je moj favorit. Imaju najviše uspjeha u svom biznisu a vi eto navedite ko je od drugih učesnika u ovoj borbi napravio neke rezultate i kakve. AS izvozi i ima paletu takvih kakvih proizvoda. U proizvodnju se ulaže, i rezultati se vide. Ako ništa moći ćeš podijelit peMzionerima štrudlice i kafu kad zagusti - a zagustit će kako ja vidim situaciju.
Nisam za "patriotizam" daj našim. Nikada nisam tako razmišljao. Pričaj šta hoćeš, od AS-a imamo koristi, od HIFE i BINGA imamo koristi. Sigurno mnogostruko više nego od Uzunovića pa i Arslanagića. AS će sigurno razviti firmu, živi bili pa vidjeli. A od Uzunovićevih egzibicija po Moskvi vjerujete da je cijela kompanija ugrožena. Znaju to i radnici, ali sitnošićarski mentalitet jednostavno neda da se tu nešto uradi, nego "šuti-pusti". To treba razumjeti, to je tako. Ja ti garantujem da će u Bosnalijeku oni koji "vuku" sav posao imati dobre plate, ovi što piju kafe po kuloarima i spletkare i tračaju po kancelarijama, to će biti rastjerano i to tako i treba da bude.
Ja vjerujem da ste svi vi a i mi imali priliku sarađivati sa manje više svim kompanijama u BiH jer je ovo jako malo tržište i za 4-5 godina sve se obiđe. AS, HIFA i BINGO imaju top kadar prema onome šta se nalazi na tržištu BiH od ljudskih resursa.