Bosnalijek

panzer

Re: Bosnalijek

Post by panzer »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... upa-750869

Jao, mujine novine pišu o kriminalu u KOMVP. Parodija.
slavuj

Post by slavuj »

Koliko razumijem,ovo je atak na bivsu Komisiju za vrijednosne papire.I to na HASANA A.P.CELAMA i neke njegove pomagace.
I usput na Edina Dizdara i Blekica.
Prava meta je druzina koja je jos uvijek aktivna oko Uzunovica.Nije ni bilo uredu da prof Jahic i Nijaz Skenderagic ne budu spominjani.
Nek narod zna.
Glavna izgleda zapostila.
Ali ne znam s kojom svrhom ovo podsjecanje na hadenizaciju.(ja taj termin ne stavljam pod navodnike i ne objasnjavam ga,jer on je nikao ovdje,na oVom forumu.)Mozda ipak nesta bude od toga,mozda u nekom tuzilastvu shvate sta to znaci.
Ili ce pajserizacija postati legalan nacin ovladavanja firmom.
Na djelu je ista ekipa koja je ucestvovala u hadenizaciji.
Vidim da ih potencijalni novi upravljaci Bosnalijekom obilato koriste.Ne znam hoce li i njima nabaviti pajsere.
Ali sam potpuno siguran da nece izdobriti.
Sto se tice upucanog profesora ,on je sigurno medju najboljim poznavaocima dogadjanja na Trzistu vrijednosjih papira,I moze biti svjedok ili vjestak u mnogim potencijalnim procesima..
U svakom slucaju,dobro je da oslobodjenje pomalo nacinje probleme.Nije dobro samo sto im "smeta ulaganje u farmaceutsku industriju"!
HANS

Post by HANS »

Očigledno AS sa bolnicom i kupovinom dionica Bosnalijeka ide i u medicinski sektor malo im prehrambeni slabo narod jede a liječiti se mora.
Ataturk

Post by Ataturk »

HANS wrote: 18 Apr 2022, 11:11 Očigledno AS sa bolnicom i kupovinom dionica Bosnalijeka ide i u medicinski sektor malo im prehrambeni slabo narod jede a liječiti se mora.
Zar bolnicu ne gradi ASA???
HANS

Post by HANS »

U pravu si gradi ASA grupacija.
slavuj

Post by slavuj »

Oslobodjenje skoro svaki dan,pise o dogadjanjima oko Bosnalijeka.
Aktera je toliko da imaju o cemu pisati do Nove godine.Naravno ako u medjuvremenu Komisija za vrijednosne papire ne donese odluke onakve kakve zeli narucioci.Ako se potrude mogu nadoknaditi sve ono o cemh su sutjeli nekoliko godina!
I opet da ne napisu ni rijeci o nekim ucesnima .A paralelno Komisija za vrijednosne papire oduzima dozvolu za rad brokerskoj kuci koja je dobro pomogla Uzunovicu da udje u Bosnalijek.Siguran sam da im dozvolu nisu obustaviki zbig toga.Ne vjerujem da se KOMVP toliko popravila.
Naravno da ovi o tome ne pisu.
A trebalo bi KOMVP i pohvaliti kad se pocne mjesati u svoj posao.Jer ta brokerska kuce,posebno nekoliko ljudi oko nje,prakticno su unistilj Trziste vrijednosnih papira.
Skoro sve nezakonite transakcije i skoro sva izvlacenja para iz investicijskih fondova,obavljeni su posredstvom ove kuce.
Oni,AW broker,vec odavno se pripremaju za tu obustavu dozvole.
Mislim da su i posljednje velike transakcije dionicama BSNL zbog toga odradjene preko druge brokerske kuce.
Jedan od ozbiljnijih razloga zasto mi se ne dopadaju potencijalno novi upravljaci Bosnalijekom,je i cinjenjca da im u ovladavanju pomazu ovi sto su pomagali i hadenizaciju.
Vidite da ne koristim termin vlasnici nego upravljaci,jer oni izgleda namjeravaju bas to,preuzeti upravljanje,a ne vlasnistvo.
Isti im instruktori.

Na kraju moram istaci da sam ja na pocetku svega ovog,prije nekoliko godina,imao utisak da su oba tuziica bili profesionalci i spremni da se ufate u kostac sa ovim oblikom kriminala.U ostalom,oboje su to i izjavili.Ali nije uradjeno nista.Mozda sad nesto i urade.
Ipak ne treba previse ocekivati.
Jer ni trideset mjeseci od kada sam Kantonalnom tuzilastvu ukazao na izvlacenje miliona iz investicijskih fondova,nema nikakvih optuznica.
Naravno,osim onih za klevetu !
panzer

Post by panzer »

slavuj wrote: 18 Apr 2022, 23:45 A trebalo bi KOMVP i pohvaliti kad se pocne mjesati u svoj posao.Jer ta brokerska kuce,posebno nekoliko ljudi oko nje,prakticno su unistilj Trziste vrijednosnih papira.
Skoro sve nezakonite transakcije i skoro sva izvlacenja para iz investicijskih fondova,obavljeni su posredstvom ove kuce.
Oni,AW broker,vec odavno se pripremaju za tu obustavu dozvole.
Mislim da su i posljednje velike transakcije dionicama BSNL zbog toga odradjene preko druge brokerske kuce.

Ovo sam i ja primjetio. Dobro je da se mujinoj kriminalnoj hobotnici odsječe bar jedan krak. Mada su pipci svakako previše pušteni da bi se očekivao obrat i hapšenje i tih kriminalaca. Dok god imaju zaštitnike u sudstvu i tužilaštvu.
Ta kriminalna hobotnica ima koristi od novih potencijalnih preuzimača Bosnalijeka, zato su upregli novinarke da traže "pravdu" i "pošteno" tržište kapitala.
HANS

Post by HANS »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... eka-752895
Opet mujini pisci,šta se dešava pa se oni ovoliko raspisali o Bosnalijeku.
panzer

Post by panzer »

vidi,vidi.

Ima mujo problem sa novom postavom KOMVP. Prvo su mu blokirali brokera a sad neće da upišu NO. Mada se trebalo pozvati na nedostatak kvoruma a ne na ovlaštenu osobu.

Uglavnom dobra je situacija. a mujo traži pošteno. Doduše, ne traži on. Traži partner mu u njega. I ostala ekipa koja je tek ušla na tržište kapitala pa skupa sa kriminalcem prave ortakluk. Neko im obećao da neće imati problema pri preuzimanju Bosnalijeka.
slavuj

Post by slavuj »

"Dok traje istraga Tuzilastva BiH o Bosnalijeku"
MALI DIONICARI SU ZABRINUTI ,A NEMOCNI DA ISTA UCINE

Ovo je sa naslovne strane Oslobodjenja od 05.03.2015 godine.U naslov ukonponovana i fotografija H.Cengica,s kojim novinarka M.Djurovic Rukavina na drugoj i trecoj strani ukazuje na sve sto se desavalo u i oko Bosnalijeka do tog perioda.
Na drugoj strani ispod fotografije H.C, pise:Autenticno tumacenje po mjeri Niksica,Sarajlica i Hadjica..
Na sljedecoj,trecoj strani ,ispod fotografije Z.Blekica pise:Saslusan kao osumnjiceni.
Odmah do njega Premijer Niksic,siva eminencija hadenizacije.Pise da je pozvan kao svjedok.
Tada je krio svoju vezu sa Uzunovicem,a nakon zadnjeg Uzunovicevog hapsenjq kaze da se nada da ce Nedim dokazati svoju nevinost.
Prvi u Bosnjaka za svoje pulene u ovoj situaciji bi rekao:Treba to dokazati.
Na ukupno skoro tri stranice opisana uloga skoro svih aktera prije i u toku hadenizacije.Sve je to vec objavljeno i na ovom forumu pa necu ponavljati.
Neki od aktera su hapseni po drugim predmetima a neki jos nisu.Hasan CELAM je konacno otisao.A na kompanjona su mu pucali.
Tadasnji premijer Niksic cak razmislja o kandidaturi za predsjednistvo.Valjda i zbog imuniteta.
Citava zemlja bi se pretvorila u Bosnalijek!
Ali praktucno jos nista nije uradjeno.Samo su oni iz vana sada unutra a neki,pojacani novim snagama,sad su u Staroj vrbi.
E sad samo fali da mi neko ovdje odrzi lekciju o potpuno novom vremenu.
I da me ubjedjuje kako je sve ovi sto se desava uredu.
Zar stvarno niko da se sjeti kako se to preuzimaju dionicka drustva.
Izgleda da do daljnjeg ostajemo kod pajsera.
Svejedno,hvala tadasnjem Oslobodjenju na ovom sto je tada napisano.
A ni sada im ne smeta ulaganje u farmaceutsku industriju!Samo da ne bude kao ulaganje u turizam.
Post Reply