Kako komentarisati izbor vanjskog revizora? ReviForm??????????????? Ovo je da ne povjerujes u sta su sve spremni upustiti, kako na ocigled sve nas prave budalama. Nisu ni veca imena puno bolja, svi su podlozni "svemu i svacemu". Ali ReviForm?????????
Gledajuci montypythona ocito je da ce rezultati biti itekako "iznad ocekivanja". Jesi namazan, al ima nas koji te istinski citamo, jasno je da pripremas teren prije objave... Svako imalo bistar moze procitati tvoje namjere i vidjeti da znas sta ce biti objavljeno i ko fol nije bitno ko je direktor pa bio to i Polic... Jako je bitno, a rezultati u 2012 cak i da su istiniti, a nema sanse da jesu, ne mogu biti samo zasluga "direktora" koji je od oktobra, znaci zadnjeg kvartala 2012, ustolicen od strane nepostojeceg i nelegalnog NO. A onda ce po montyphyton u ispasti da su i Arslanagici zasluzni... Nema dalje...
Bosnalijek
Re: Bosnalijek
U situaciji kad si gladan opravdano je i ukrasti hranu da prezivis.montypython wrote:Mozda sam vise ja za vladavinu prava i postovanje moralnih normi nego ti. Pravila igre se ne namecu odozdo nego s vrha. Ne zaboravi da parlamentarci sami sebi dijele po 7000 km a da ni Vlada sama nije uradila nista u Bsnl. Pokusaj da se insitira na visokim moralnim vrijednostima u drustvu gdje su nametnuta pravila zakona dzungle podsjeca na boxera koji se bori samo jednom rukom a svi ostali koriste dvije. Pokusaj doci kuci i reci:'djeco danas nemamo nista za veceru ali tata vam je bio vrlo moralan" pa da vidimo koliko dugo ce te podrzati u tome.
Medjutim mi nismo u toj situaciji i niposto ne bi smjeli radi vlastitih investicija selektivno podrzavati nezakonitosti koje naizgled idu nama na ruku.
Cak je i to ovdje diskutabilno, jer mislim da je @crveni u pravu.
Da je BSNL pred stecajem pa su nezakonito postavili covjeka koji ce ih izvuci iz blata, onda bih okrenuo glavu i zazmirio, mozda i podrzao, jer se radi o opstanku.
Ovako, parabola je malo neukusna.
Dalje, ovo je neki vakuum i Polic je samo slucajni prolaznik. Koliko dugo, zavisi od Hadena.
Nadam se da sabur2 ima pravo i da je ovaj polutip prolazna kategorija. Sama cinjenica da je priznao da jos nije upisan, da je lafo "procedura u toku", a već se potpisuje kao direktor, što se može vidjeti iz Oslobodjenja (tema ReviForm), govori o tome da je taj polutip obični kriminalac i ublehas!!!
Mislim da bi Udruzenje i ostali mali dionicari trebali razmisliti o tuzbi protiv njega jer se predstavlja lazno u ime NASEG kapitala! Moj glas za to imate!!!
Mislim da bi Udruzenje i ostali mali dionicari trebali razmisliti o tuzbi protiv njega jer se predstavlja lazno u ime NASEG kapitala! Moj glas za to imate!!!
Ja se slažem sa montypython,
bezveze je moralisati u svijetu nemorala.
Stotine miliona dioničara širom svijeta zanima samo dividena i ne zanima ih da li će uprava otpustiti par hiljada radnika ili će i dalje iskorištavati jeftinu radnu snagu trećih zemalja.
Ne vjerujem da bilo ko od Vas koji morališete ne kupuje banane zato što od onih dvije marke koliko koštaju proizvođač dobije 0,10 KM ili odjeću HM-a zato što se proizvodi u Bangladešu iskorištavajući ljude i uništavajući njihovo zdravlje i okoliš.
Ako su Siemens i Mercedes uhvaćeni da poslove dobivaju podmićujući onda ne vjerujem da postoji iko regularan.
Jutros na njemačkom RTL-u informacija da je svaki 5 liječnik uzeo poklon ili novac od neke farmaceutske kuće da bi gurao njihov lijek.
Neka direktor Bosnalijeka bude najveći prevarant ali nek vara i u našu korist. Takvo je vrijeme i takav je svijet.
bezveze je moralisati u svijetu nemorala.
Stotine miliona dioničara širom svijeta zanima samo dividena i ne zanima ih da li će uprava otpustiti par hiljada radnika ili će i dalje iskorištavati jeftinu radnu snagu trećih zemalja.
Ne vjerujem da bilo ko od Vas koji morališete ne kupuje banane zato što od onih dvije marke koliko koštaju proizvođač dobije 0,10 KM ili odjeću HM-a zato što se proizvodi u Bangladešu iskorištavajući ljude i uništavajući njihovo zdravlje i okoliš.
Ako su Siemens i Mercedes uhvaćeni da poslove dobivaju podmićujući onda ne vjerujem da postoji iko regularan.
Jutros na njemačkom RTL-u informacija da je svaki 5 liječnik uzeo poklon ili novac od neke farmaceutske kuće da bi gurao njihov lijek.
Neka direktor Bosnalijeka bude najveći prevarant ali nek vara i u našu korist. Takvo je vrijeme i takav je svijet.
-
Ne znam čime sam to namazan i ne pripremam teren za bilo šta. Kad tebe nije bilo ni na mapi, kritikovao sam ono što se dešavalo u BSNL, a Brštanicu i transportne troškove smo ovdje pominjali sigurno ima tome dvije godine. Dok sam ja i drugi otvoreno kritikovali nezakonitosti u BSNL ti si mudro šutio iako si navodno nekakav insajder i kao sve živo znaš.crveni wrote:Kako komentarisati izbor vanjskog revizora? ReviForm??????????????? Ovo je da ne povjerujes u sta su sve spremni upustiti, kako na ocigled sve nas prave budalama. Nisu ni veca imena puno bolja, svi su podlozni "svemu i svacemu". Ali ReviForm?????????
Gledajuci montypythona ocito je da ce rezultati biti itekako "iznad ocekivanja". Jesi namazan, al ima nas koji te istinski citamo, jasno je da pripremas teren prije objave... Svako imalo bistar moze procitati tvoje namjere i vidjeti da znas sta ce biti objavljeno i ko fol nije bitno ko je direktor pa bio to i Polic... Jako je bitno, a rezultati u 2012 cak i da su istiniti, a nema sanse da jesu, ne mogu biti samo zasluga "direktora" koji je od oktobra, znaci zadnjeg kvartala 2012, ustolicen od strane nepostojeceg i nelegalnog NO. A onda ce po montyphyton u ispasti da su i Arslanagici zasluzni... Nema dalje...
Crveni, o tvom iznenadnom angažmanu i dobro tempiranoj gomili postova koja je koincidirala sa dešavanjima oko Hadena sam ovdje pisao i neću ponovo. Nije loše odrađeno očito si ponekoga i zbunio, mene ne.
Ne znam Polića i nisam ni rekao da nije prelazno rješenje. Međutim ako svi već tvrde da reže troškove i sprečava isisavanje, ne znam šta imate protiv toga. Je li bi voljeli da krade? Sad je crvenom problerm što Polić drastično reže troškove prevoza, ne kontam šta se hoće, da ih ne reže, da ostanu napumpani. Ja bih prvi volio da je Vlada kao najveći dioničar preuzela stvar u svoje ruke odavno, čak sam dao i svoju punomoć za glasanje. Međutim nije, Vlada nije uradila ništa za evo punu godinu dana, zar to nije zastrašujuće. Finansijska policija je navodno istraživala i šta je bilo. Ništa! Znači skupo plaćeni državni aparat za godinu dana nije uradio apsolutno ništa i formalno pravno, ovdje nije počinjen nikakav prekršaj ni povreda zakona a ti kritikuješ male dioničare za nemoral. Koje li ironije?
Nisam uopšte tvrdio da će rezultati biti dobri niti da neće već da u pogledu kvaliteta menadžerstva vjerujem samo konkretnim rezultatima. I pošto je ova godina bila čudna u Bosnalijeku naravno da će mi važniji biti polugodišnji FI za 2013 nego godišnji za 2012 mada nemam ništa protiv dobiti i podjele dividende za 2012.
@Sabur2
Ako je Polić postavljen nezakonito a ne tvrdim uopšte da nije, OK. Šte se radi na tome, šta je Vlada uradila za godinu dana, ko je kriv što je nezakonito izabran čovjek na mjestu na kojem ne treba biti, šta je poduzeto od strane KOMVPa Vlade. sudova, tužilaštva itd da to tako ne ide. Ko štiti interese malih dioničara u međuvremenu? Koliko će sve to trajati i je li ikoga uopšte briga? Jesu li gorenavedeni organi išli na praznike ili su ih proveli radeći u specijalno organizovanom task force timu koji radi dan noć na rješenju problema?
A oko ovog moraliziranja davno je rekao Dustin Hoffman u "Papillonu" "Blame is for God and small children".
Tačno je rekao Brzi gore, zar stvarno mislite da bilo koja svjetska kompanija danas dobija poslove i zarađuje bez svakakvih vrsta pritisaka, visokopozicioniranih poznanstava, reklamnih obmana, muljaža, zavrtanja ruke, podmićivanja i sl. Rijetki su takvi a oni koji to ne rade osuđeni su na propast. Osvrnite se malo oko sebe gospodo i siđite načas sa oblaka u realni svijet. Ja to ne zagovaram, ja samo konstatujem stanje kakvo jeste. Ne ubijajte glasnika, promijenite svijet, ako možete.
Previse je suplje, ali svakom svoje! Ja ne tvrdim da sve znam, ali se bar trudim da saznam istinu i činjenice i nikada ni pod koju cijenu neću podržati muljaže koje su gore očite i dan danas. Da su Arslanagići vlasnici, ma kako da su kupili firmu, ne bi harčili kako su to radili sa ispod 1% ličnog vlasništva.
Dividenda... Kada se uopšte dividenda isplaćivala??? Ko kaže da će Polić, ako ga recimo nekim slučajem legalizuju, isplaćivati dividendu??? Šta mislite, da će biti muljator, raditi kako je i do sada radio pa su ga smjenjivali i izbacivali iz branši i isplaćivati dividendu regularno kako bi to trebao uraditi neki normalan menadžment??? Mislite li da će Amar od sada vozati Škodu umjesto najnovije Panamere??? A mislite li i da će Polić gledati kako Amar voza Panameru, a on možda biti u Škodi??? Naravno da je dobro da se režu troškovi, ali šta to znači??? Jeli to maska da se sada opstane, jer očito reže troškove sa istim onim ljudima koji su nabijali te iste troškove???! Ko je ovdje u oblacima pitam se...
Dividenda... Kada se uopšte dividenda isplaćivala??? Ko kaže da će Polić, ako ga recimo nekim slučajem legalizuju, isplaćivati dividendu??? Šta mislite, da će biti muljator, raditi kako je i do sada radio pa su ga smjenjivali i izbacivali iz branši i isplaćivati dividendu regularno kako bi to trebao uraditi neki normalan menadžment??? Mislite li da će Amar od sada vozati Škodu umjesto najnovije Panamere??? A mislite li i da će Polić gledati kako Amar voza Panameru, a on možda biti u Škodi??? Naravno da je dobro da se režu troškovi, ali šta to znači??? Jeli to maska da se sada opstane, jer očito reže troškove sa istim onim ljudima koji su nabijali te iste troškove???! Ko je ovdje u oblacima pitam se...
Evo ja ne trebam misliti šta će uraditi,jer znam kakav je to čovjek i znam da je već odbio nekoliko povlastica koje mu je Arslangić sugerisao.
U to sam siguran... Njegove reference propalog "biznismena" i političara nam i sugerišu da je to vrlo "pošten" čovjek... Okorjeli SDA-ovac, dokazani muljator od privatizacije do kadrovanja, sljedbenik Nedžada Brankovića i družine koja harči ovu državu od 92 ge, odbačen od strane međunarodne zajednice...
Pa zar edhem bičakčić ne bi mogao dobiti sve te pridjeve?
-
Pitam se šta je uovdje uopšte alternativa: Evo recimo da nema Polića, nema direktora. Vlada nema snage ni znanja da promijeni nadzorni odbor i imenuje direktora i čeka se ne znam šta, da npr Haden skupi dionica za kontrolni paket. Prolaze mjeseci, firma pošto nema nikave uprave, može se i zaključati i svi kući. Konkurencija međutim ne spava. Oni ne čekaju ni stručna mišljenja ni pravosnažnost rješenja ni istek žalbe. U roku mjesec dana bi navalili i Pliva i Krka i svi ostali i preoteli Bosnalijekov dio kolača. Začas bi ljekari počeli preporučivati zamjenske lijekove drugih firmi umjesto Bosnalijekovih a pacijenti se munjevito navikli na to. I kad Vlada napokon smisli šta i kako treba raditi i napokon ujaše u Bosnalijek na bijelom konju, ne bi se imalo više kome proizvoditi ni na domaćem ni na stranom tržištu jer bi Bosnalijkov komad kolača već davno bio progutan od konkurencije. Da ga se poslije vrati trebalo bi utrošiti milione i godine.
A možda se baš to i hoće.
A možda se baš to i hoće.