Ja znam za paket od 22 KM koji je uz ugovor na 24 mjeseca bio 17,60 ili 15,40 KM zavisno je li sa opcijom kupovine uređaja ili bez te opcije. Nakon 24 mjeseca je automatski ukinut popust i vraćeno na redovnu cijenu, uz mogućnost ugovaranja novog ugovora koristeći ponovo neki od benefita, ali sada je popust samo 10% pa nije više cijena uz ugovor na 24 mjeseca 17,60 KM već 19,80 KM.hrkljus wrote: ↑24 Jan 2022, 17:48Da ti nije istekao ugovor pa se cijena povecala?investitor_ba wrote: ↑24 Jan 2022, 12:48 Ja sam radi te promjene cijene otkazao ugovor jer mi je pretplata skocila sa 17.5 na 22.5, sto je skoro 30% i ne svidja mi se ta politika.
Vecina ovo nije uradila ali se meni kao korisniku ovaj potez nimalo nije svidio jer sam se obavezao na minimalno ugovorno trajanje, dobio cijenu na osnovu toga i ocekivao sam da ce ta cijena biti dok god ne raskinem ugovor, sto je normalna stvar na zapadu.
Meni se to desilo, nije se mijenjala cijena sve dok je ugovor trajao. Nakon isteka ugovora povecala se cijena automatski. Koliko sam vidio u tom trenutku i drugi operateri su izjednacili cijene, tako da nije bila neka povoljnija opcija uz slicne uslove kod drugih operatera.
I tako je isto svugdje u svijetu, uz obavezivanje ugovorom dobiješ neke benefite, bez tog vezanja plaćaš punu cijenu usluge...