Upisem na Googlu "upad u platni sistem" i evo sta mi izbaci!Napisano prije dvije godine!slavuj wrote: ↑07 May 2019, 10:56U svoje vrijeme,u onoj pravnoj državi,zbog gore pobrojanih kriminalnih aktivnosti,i to bez dokazanog izvlačenja novca u vlastite džepove,pokrenuta je afera Agrokomerc koja je dovela do nekoliko smrtnih slučajeva! Broj osuđenih bio je impozantan.Istina radilo se odaleko većem ukupnom iznosu,ali ,ponavljam,novac nije izvlačen u privatne džepove.I bez obzira na motiv,tadašnja država je pokazala da u njoj vladaju pravo i pravda.Danas tužilaštva o ovome šute.Šute i ovi na koje se ukazuje kao na izvršioce krivičnih djela.Ne šuti samo Halil Čengić.I ako ništa drugo,ako nikoga drugog,onda bar njega treba uhapsiti i optužiti!dođe mi da ga ja lično prijavim!Ali kome?slavuj wrote:Održana skupština ZIF BIG.Prisutni punomočnici tzv institucionalnih investitora vlasnika više od 40% dionica i ukupno četiri mala dioničara!Sve je proteklo kao i obično.Jedina razlika u odnosu na neku raniju skupštinu kojoj sam prisustvovao je da od menadžmenta fonda i DUF-a nije prisustvovao niko!Nije bio niko meni poznat ni u ime onog koji kontroliše večinu fondova .Vjerovatno će im diskusiju dvojice malih dioničara prenijeti neko od njih desetak prisutnih koji su glasali za sve.Potpuno mirno,bez čuđenja ili upadanja u priću,saslušali su podatke o tome kao je iz BIG-a izvučeno najmanje 13 miliona km samo k roz tri emitenta,Sarajevsku pivaru,Unioninvestlastiku i Ozon Travnik.
Ne znam koliko su razumjeli ali će stvarnim vlasnicima ovih društava i realno glavnim članovima kriminalne grupe koja realizira Udruženi zločinački poduhvat pljačke investicijskih fondova,upad u platni sistem i uništavanje tržišta vrijednosnih papira,kao jednog neophodnog segmenta privredne i finansijske aktivnosti u modernim ekonomijama.,dostaviti i napisanu i potpisanu diskusiju dvojice malih dioničara.
Disciplina među prisutnim je tolika da niko nije ni riječi rekao ni kada su te njihove vođe eksplicitno naznačeni kao kriminalci,pljačkaši i rušitelji države.Nije ni riječi rekao ni onaj tek na hodniku prisutni investicijski savjetnik na moju konstataciju da bi se u narednom periodu morao desiti probalazak izdašnog izvora nafte u krugu Unioninvest plastike da bi se opravdala preporuka neke budale da fondovi ulože ovoliko u Unioninvest plastiku!Sve u svemu,cilj je bio samo zadovoljiti formu.Da se Hasan slučajno ne bi našao u poziciji da im mora nešto zabraniti u ovom njihovom pljačkaškom pohodu.Ja sam također priložio napisanu i potpisanu diskusiju i zatražuo da se takva unese u zapisnik i da mi se taj zapisnik dostavi!
Nek ostane zapis o tpme za dan kad bude račun sveden,ako bude.Neka mi Meša oprosti na ovako grubom skrnavljenju njegove misli!
A valjda će se,tog jednoga dana kad već fondovi nestanu,neko zapitati :Šta to bi?Tužioci to očito ne mogu shvatiti!
Posebno je interesantan ovaj poziv na hapsenje H.Cengica.Znaci ovi sto su imenovanog tuzili ovih dana zbog klevete,zapravo odgovaraju na taj poziv.
A ovdje Halil Cengic nekoga ne klevece,ne steti nicijem ugledu.On samo pise o kriminalu!I potpuno svjestan odgovornosti,kao sto se vidi ,vec dugo upozorava na krimknalce koji bezdusno i nadasve drsko,izvlace novac iz fondova.I kao sto se vidi,iz opisa atmosfere na skupstini BIG-a,potpuno su svjesni svog kriminalq jos tada.
A sad eto u svom biltenu ovog malog dionicara nazivaju velikim tumacem krimjnalnog progona Selimovica!Znaci nesto su nanjusili!