Računao sam i ovih 2500 danas pa bi to došlo 2,3 % i kusur. Pa mi je vuklo na Herbos iz kojeg je mujo voljan rasprodavati a kupac bi mogao biti jaran senad.
Ali nalog stoji i dalje.
Zašto sam spominjao da je dobra prilika za kupiti. Zato što je u pitanju iznos od 250.000 KM a to nije velika cifra. Slična situacija se dešavala i na TPDC, nalozi su stojali na 9,5 KM ili na 10 KM. Moglo se kupiti a da li je iko kupio pitanje je. I nakon mjesec-dva cijena na 27 KM a hoće ga i po 55 KM.
I onda kažemo neatraktivno.
Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
-
Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Korisnik ne želi zamjenu za ovaj artikal. ....https://www.olx.ba/artikal/27104377/dio ... ke-pivare/panzer wrote: ↑11 Mar 2021, 15:29 Računao sam i ovih 2500 danas pa bi to došlo 2,3 % i kusur. Pa mi je vuklo na Herbos iz kojeg je mujo voljan rasprodavati a kupac bi mogao biti jaran senad.
Ali nalog stoji i dalje.
Zašto sam spominjao da je dobra prilika za kupiti. Zato što je u pitanju iznos od 250.000 KM a to nije velika cifra. Slična situacija se dešavala i na TPDC, nalozi su stojali na 9,5 KM ili na 10 KM. Moglo se kupiti a da li je iko kupio pitanje je. I nakon mjesec-dva cijena na 27 KM a hoće ga i po 55 KM.
I onda kažemo neatraktivno.
-
stanje: korištene
Dobojputevi 1,26 mil KM dobiti u prošloj godini tj 3,5 KM po dionici. Trenutno na ponudi po 12 KM.
Možda se odgovor krije u ovome:
Da li novi vlasnik gledao da kupi firmu po minimalnoj cijeni i preko vanberzanskih transakcija ili je uredno otkupio po cijeni koja je za više od 100% veća od prosjeka u zadnjih 12 godina.
Da li novi vlasnik gledao da kupi firmu po minimalnoj cijeni i preko vanberzanskih transakcija ili je uredno otkupio po cijeni koja je za više od 100% veća od prosjeka u zadnjih 12 godina.
http://www.sase.ba/v1/SASE/O-SASE/SASE- ... 719/type/0
Na ovom spisku ne vidim Solanu, Vispak, Bosnalijek...
Na ovom spisku ne vidim Solanu, Vispak, Bosnalijek...
Unigradnja dd u 2020. je napravila 15,4 KM po dionici. A ovdje je npr 74 dioničara, puno je lakše doći do dionica. Mada je pitanje po kojoj cijeni.
Ipak Crobih. A bilo je i ostalih koji su iskoristili "pravu priliku" da prodaju. Odnosno, Herbos je pomogao u prodajnim nalozima. Ali je zato Mims "nekome" prodao udio u GP Poletu.
Džambiću je cijena ista kao da platio veću cijenu za dionice Pivare kao i ranije TP DC ali nije to to ako nećeš nešto ispod stola provrtit. Ostane pijačarski gen i nakon prve milijarde.