Ovo vanbererzanski odrađuje Mujin učenik iz Tešnja.I ide mu dobro.Ne znam da li je u svemu kao oni ili samo parcijalno.Vidjet će mo kada se završi ovo sa Sarajevo osiguranjem.panzer wrote: ↑19 Oct 2020, 09:25 Još ovako, da se osiguraju dok je vrijeme:
Na vanberzanskom tržištu evidentirana je trgovina dionicama emitenta RUDNIK SOLI TUŠANJ DD TUZLA (simbol RSTTR) u vrijednosti od 28.210,00 KM, u sklopu 2 transakcije prometovana je 2.821 dionica.
Prošlog mjeseca Sisecam je izvrsio spajanje sa Soda sanayi i ostalim akviziranim firmama sad su jedna firma, cilj je napraviti efikasniji proizvodni lanac.
https://www.glassonweb.com/news/histori ... er-sisecam
Također ne znam ko stoji iza pokušaja donošenja rezolucije u Tuzli kojom bi se zabranila privatizaija Rudnika soli.To sam negdje pročitao kod dr Kešetovića.
U svakom slučaju ovi iz Solane neće propustiti da iskoriste sva svoja iskustva kupljena zajedno sa pekarskom industrijom od ovih potkivaća.
Proćitao sam i ovo na postavljenom linku.Oni su stvarno globalni igrač.Ne mogu da zaklju8čim hoće li se eventualno pojaviti kao kupci ovog Rudnika,kada ga TK bude prodavao.Ako imaš neka saznanja,onda nas prosvjetli!