4. industrijska revolucija

Post Reply
one
Posts: 1592
Joined: 03 Jul 2012, 12:30

4. industrijska revolucija

Post by one »

od prosle velike pandemije spanske gripe prljavi dio trece industriske revolucije baziran na uglju,zeljezu i nafti doveo nas je do nove pandemije i pocetka 4 industriske revolucije koju ce karakterisat zeleno,digitalno ,umjetna inteligencija i privatni novac.
nafta,ugalj i fosilna goriva odlaze u proslost sve se priprema da ce od igle do lokomotive pokretati H2 i struja.daleko iza zavjese se u razvijenim drzavama grade masovne farme cistog hidrogena i testiraju motori koji ce pokretati sve sto je pokretno kao i struja.dionice svih tih tehnoloskih kompanija iz gore navedenog su u ovoj godini zabiljezile vec rast od 300-400%.
u ovom novom poglavlju ljudskog razvoja gubitnici ce biti osim fosilnih goriva i nacije,nacionalne valute pa mozda cak i religije,jer se ne uklapaju u novu tehnolosku vladavinu.nacije ce biti izbrisane imat cemo hibridna drustva (stvorena migracijama) koja ce se dijeliti samo na bolje i losije potrosace.

uskoro ce se uvesti privatni korporaciski novac koji ce biti daleko jaci od ovih sadasnjih drzavnih valuta koje ce sluziti samo za podmirenje osnovnih socijalnih potreba.zbog kompjutorizacije i robotizacije radnih mjesta ogroman broj ljudi ce ostati bez posla,pojednostavljuje se protok roba i dobara izbacuju se mnogi posrednici u tim lancima snabdjevanja,sto ce stvoriti vojske nazaposlenih koji ce se morati finansirati globalnim socijlnim davanjima i zato sadasnje valute idu uskoro u digitalnom obliku jer je nemoguce imati toliko sirovina kad bi se davale u fizickom obimu.
sa uspjesnom vakcinom mozemo ocekivat da sav ovaj sadasnji novac koji gubi vrijednost masovno biti upotrebljen u kreditiranje i kupovinu zemlje i imovine,tj. kako magijom iz nicega preuzeti nesto fizicki stvarno.(posebno interesentan elektro sektor)
https://www.poslovni.hr/europska-unija/ ... di-4260215
novi trend rada online smanjit ce potraznju za poslovnim prostorima i stanovima mnogi ce s povuci u prirodu i raditi ako mogu online.

nova hidrogenska industrija ce pogurati novi razvoj automobilske i druge ciste industrije

Hydrogen Europe President Valérie Bouillon-Delporte has just unveiled plans to deploy 100,000 hydrogen-powered trucks, and 1,000 hydrogen stations to serve these trucks, by 2030 – a move applauded by the EU Commissioner for Transport Adina Vălean – during day one of the first ever European Hydrogen Week.
A coalition of 62 companies – comprising OEMs, fuel cell and hydrogen technology suppliers, refuelling and hydrogen infrastructure providers, truck operators, users of road freight services and related industry associations, have joined forces to cement their commitment to meet the objectives outlined in the Green Deal by highlighting the role of hydrogen technologies.
While hydrogen trucks and hydrogen refuelling stations are already being introduced today, signatories foresee that up to 100,000 hydrogen-powered trucks and 1,500 stations will be deployed by 2030.
uskoro cemo imati berze ciste energije gdje ce svako ko ima viska struje sa svojih solarnih panela na krovu prodati taj visak nekom drugom putem blokchaina i sl.
panzer
Posts: 11803
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: 4. industrijska revolucija

Post by panzer »

Zašto o tom hidrogenu pričaju već 20 godina kao gorivu budućnosti a do sada nismo vidjeli velikih pomaka. Da je li ruda Bor potrebna uz taj hidrogen?
one
Posts: 1592
Joined: 03 Jul 2012, 12:30

Re: 4. industrijska revolucija

Post by one »

zato sto je najlakse bilo zabiti cijev u pijesak i dolari toce neograniceno.ali samo je jedna stvar jaca od pohlepe,a to je strah za vlastitu guz..u.
kad su glavni igraci u finansiskom sistemu prije par mjeseci zabranili svojim finansiskim ustanovama da vise nemogu kreditirati firme koje se bave fosilnim gorivima nesto samo za sebe govori,

osim toga u tom procesu su glavni elektolizatori i kad se umjesto platine po novoj tehnologiji ubacio nikal i malo ti paneli preslozili dodje se do cijene oko 2.5 dolara sto je blizu nivoa cijene sadasnjeg pogonskog goriva
one
Posts: 1592
Joined: 03 Jul 2012, 12:30

Re: 4. industrijska revolucija

Post by one »

one
Posts: 1592
Joined: 03 Jul 2012, 12:30

Re: 4. industrijska revolucija

Post by one »

evo jedan od primjera brzorastuce kompanije
pogledajte proizvode,dionicare i cijenu kretanja
https://nelhydrogen.com/
Post Reply