Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

panzer

Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Post by panzer »

Vrlo malo stranaca. Što znači da smo sami svoji gazde. I upravljamo vrlo efikasno, to je čudo jedno. Poslovna akademija arizona Brčko
panzer

Post by panzer »

Mislio sam da je Edina kupila bundicu za zime pa na početku ove godine neće rasprodavati tuđu imovinu ali BIG nastavlja istim tempom.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

panzer wrote: 17 Jan 2020, 14:04 Mislio sam da je Edina kupila bundicu za zime pa na početku ove godine neće rasprodavati tuđu imovinu ali BIG nastavlja istim tempom.
Čini mi se i da ubrzavaju. Da nadoknade izgubljeno vrijeme...
panzer

Post by panzer »

S tim da sad ovo što prodaju operu pare na kupreškom zraku. Redaju se skrbnici, mbm rekruitinzi, bosna auta i tako to.
ummet

Post by ummet »

Zaista čudno, i za ovako sje-ba-no društvo kao što je naše, da se sve ovo ovako radi i nema nikakvih sankcija.
Sa druge strane, tržište rada je u kolapsu, ali nije više to neka floskula, nego jednostavno jeste tako. 15-20% od ukupne radne snage na tržištu su penzioneri. Nije nikako dobro. Kvalitet svih radova i usluga je u padu. Također i u državnim institucijama. Počele su nestašice struje na cijelim dijelovima grada (neki dan Ilidža) zbog neodržavanja mreže. Cijena života se u proteklih 4-5 godina uvećala bar za 30-40%. Sad ćemo vidjeti Mart šta će donijeti. Još jedan odljev radne snage mislim da naša privreda neće izdržati. Kakva je situacija sa uvozom radne snage? Ima li iko iskustava? Da li postoje kvote ili samo možeš dovesti radnike i prijaviti ih ovdje?
slavuj

Post by slavuj »

Sve drugo što pričaju – komplikovano, Ustav, Izborni zakon, ovaj zakon, onaj zakon, nemogućnost dogovora – pa to je čista laž. Oni su se dogovorili, prećutno ili otvoreno, da se ne dogovaraju, da se vječito dogovaraju i da se nikad ne dogovore. Tim vječitim dogovaranjem kupuju vrijeme, a u tom vremenu oni rade svoj posao: pljačke, otimačine, prevare, pustošenje ove zemlje. Istina i forma su dvije različite stvari. Ali, oni žive od forme, a naša suština je ubitačna. Mi smo suštinski ubijeni kao ljudi, osuđeni na dugo umiranje.

Ovo je izvadak iz intervjua prof.dr.Esada Bajtala Radiju Slobodna Evropa.Ko hoće cijeli intervju može naći negdje na internetu!
A ja sam ovdje postavio ovo samo da vidimo da mi ovdje ne pišemo bez veze.Osim toga meni lično je ovo dobra odbrana od bilo kakve represije zbog nekih mojih istupa,recimo kao onda kada sam premijera Novalića ,zbog uloge u pljački FDS ,nazvao mali provincijski pljačkaš države.
Gospodo,prvo po učitelja,prof.dr.Esada Bajtala,pa onda po mene.Bujrum!
adnan1987

Post by adnan1987 »

ummet wrote: 17 Jan 2020, 20:53 Zaista čudno, i za ovako sje-ba-no društvo kao što je naše, da se sve ovo ovako radi i nema nikakvih sankcija.
Sa druge strane, tržište rada je u kolapsu, ali nije više to neka floskula, nego jednostavno jeste tako. 15-20% od ukupne radne snage na tržištu su penzioneri. Nije nikako dobro. Kvalitet svih radova i usluga je u padu. Također i u državnim institucijama. Počele su nestašice struje na cijelim dijelovima grada (neki dan Ilidža) zbog neodržavanja mreže. Cijena života se u proteklih 4-5 godina uvećala bar za 30-40%. Sad ćemo vidjeti Mart šta će donijeti. Još jedan odljev radne snage mislim da naša privreda neće izdržati. Kakva je situacija sa uvozom radne snage? Ima li iko iskustava? Da li postoje kvote ili samo možeš dovesti radnike i prijaviti ih ovdje?

Na cca 535 000 uposlenih imamo skoro 300.000 nezaposlenih u FBIH tako da smo daleko od bilo kalve krize odliva radne snage.
Jednoatavno za ovakvoruštvo nema posla za više od 700 hiljada ljudi ilogično je da ce svi drugi srecu tražiti u inozemstvu.
adnan1987

Post by adnan1987 »

Koga interesira nek proba, možda i radi FAST

http://www.sase.ba/v1/Usluge/aplikacija-FAST
brzi

Post by brzi »

sinhronizovana "akcijska cijena" na BH Telekomu i Elektroprivredi.
Nema cijene na koju se fondovi neće spustiti samo ako im je potrebna lova "za investiranje".
Dakle škola za u buduće,.. kad oni ne trguju svaka je cijena dobra za prodati jer kad oni ponude bit će cijena niža,..
adnan1987

Post by adnan1987 »

ZIF u drugom pokušaju ipak prodaje dionice UNIS Komerca, interesantna dionica zbog UNITIC-a.
Post Reply