Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Ovo meni jako zvuci kako je lako da se lovi u mutnom, da li ima neko ko moze da objasni sta se sad trenutno desava na Cjena dionice Bosnalijeka je fixna "14 KM" i nikako da se pomjeri izgleda koa kad mjenas Euro-e za KM.
Lijepo. Vjerovatno nema velikih naloga na kupovini i ljudi lako podmiruju ovu traznju. Usput ulove ove sto gube zivce i odluce da izadju. Za ovu dionicu treba jos jedna godina da odradi svoje.Loto wrote:Ovo meni jako zvuci kako je lako da se lovi u mutnom, da li ima neko ko moze da objasni sta se sad trenutno desava na Cjena dionice Bosnalijeka je fixna "14 KM" i nikako da se pomjeri izgleda koa kad mjenas Euro-e za KM.
Ako neko ima OBS neka potvrdi ili nam da kratki presjek ponude i traznje, barem ovo sto se vidi.
Kod mene zaštekala OBS na podacima od jučer, ne znam šta se dešava (koristim E banking HYPO net)
Danas u avazu je izasao tekst da polic nije direktor bosnalijeka, tj. da nije upisan u registar opcinskog suda i da arslanagic i dalje vrsi funkciju direktora. Jesu li stvarno toliko odlijepili da se upustaju u takve igre? To je krivicno dijelo i tuzno je da se niko time ne bavi.
-
Sve do sada sam cekao da neko prokomentira ovu vijest:Polic nije direktor Bosnalijeka.
To zapravo znaci da je Opcinski sud prihvatio Misljenje i Rjesenje Komisije za vrijednosne papire o nepravilnostima prilikom odrzavanja skupstine Bosnalijeka
i isti tretira kao nelegalnu.A samo dva-tri dana prije nego je pod pritiskom javnosti morao objaviti to famozno Rjesenje jos famozniji Hasan Celam,predsjednik Komisije,reagujuci na optuzbe dionicara Halila Cengica,da sada zapravo radi za novog nalogodavca,sto je objavilo Oslobodjenje,sam sebi je oduzeo pravo da odlucuje
o legalnosti te Skupstine.U svojevrsnom pismenom "saslusanju",kako pismo Hasana Celama dionicaru Halilu Cengcu naziva novinarka Oslobodjenja,Celam imperativno zahtjeva od dionicara da mu pokaze gdje to pise da on ima pravo ponistiti Skupstinu.Tri dana nakon Cengiceva odgovora on ,Celam,cini ono sto je trebao uciniti najkasnije tri mjeseca prije nego je to Rjesenje ugledalo svjetlost dana.Ako je i po paralelnom pravu profesora Trivuna,mnogo je .
I sada se sud ponasa kako je to trebao raditi najplaceniji neradnik(da li samo to???)na federalnim jaslama!;
Kao direktor Bosnalijeka jos uvijek je u Sudu registrovan Arslanagic,naravno njemu je mandat davno izasao ali ga niko nije zamjenio jer nema ko da izabere novog direktora ili virsioca duznosti.Ne postoji Nadzorni odbor jer je postojeci zapravo kafanska druzina iz kafane onog gospodina Sepe kojeg je eto izabrala farmaceutska mafija olicena u trojcu Trivun-Arslanagic-Bojc.A ovaj Pooolic,vrlo ilustrativan naziv za nekadasnjih pola dinara,je "mali od kuzine".Tako je to jer ovaj odjel za registraciju Opcinskog suda Sarajevo,nije pristao da radi po tom Trivunovom pravu!!!
To zapravo znaci da je Opcinski sud prihvatio Misljenje i Rjesenje Komisije za vrijednosne papire o nepravilnostima prilikom odrzavanja skupstine Bosnalijeka
i isti tretira kao nelegalnu.A samo dva-tri dana prije nego je pod pritiskom javnosti morao objaviti to famozno Rjesenje jos famozniji Hasan Celam,predsjednik Komisije,reagujuci na optuzbe dionicara Halila Cengica,da sada zapravo radi za novog nalogodavca,sto je objavilo Oslobodjenje,sam sebi je oduzeo pravo da odlucuje
o legalnosti te Skupstine.U svojevrsnom pismenom "saslusanju",kako pismo Hasana Celama dionicaru Halilu Cengcu naziva novinarka Oslobodjenja,Celam imperativno zahtjeva od dionicara da mu pokaze gdje to pise da on ima pravo ponistiti Skupstinu.Tri dana nakon Cengiceva odgovora on ,Celam,cini ono sto je trebao uciniti najkasnije tri mjeseca prije nego je to Rjesenje ugledalo svjetlost dana.Ako je i po paralelnom pravu profesora Trivuna,mnogo je .
I sada se sud ponasa kako je to trebao raditi najplaceniji neradnik(da li samo to???)na federalnim jaslama!;
Kao direktor Bosnalijeka jos uvijek je u Sudu registrovan Arslanagic,naravno njemu je mandat davno izasao ali ga niko nije zamjenio jer nema ko da izabere novog direktora ili virsioca duznosti.Ne postoji Nadzorni odbor jer je postojeci zapravo kafanska druzina iz kafane onog gospodina Sepe kojeg je eto izabrala farmaceutska mafija olicena u trojcu Trivun-Arslanagic-Bojc.A ovaj Pooolic,vrlo ilustrativan naziv za nekadasnjih pola dinara,je "mali od kuzine".Tako je to jer ovaj odjel za registraciju Opcinskog suda Sarajevo,nije pristao da radi po tom Trivunovom pravu!!!
Koliko traje upis u sudski registar ako su ispunjene sve formalnosti? Je li neko imao iskustva sa promjenama u sudskom registru ili sa registracijom?
Tekst iz Dnevnog Avaza od 13.11.2012.
Izvod iz registra Općinskog suda potvrdio stav Vlade FBiH
Polić nije direktor „Bosnalijeka“!
U sudskom dokumentu od 6. novembra direktor je Edin Arslanagić
Općinski sud u Sarajevu izdao je protekle sedmice izvod iz sudskog registra koji potvrđuje da Nedžad Polić nije direktor „Bosnalijeka“, već da je to i dalje Edin Arslanagić!
Ovaj sudski dokument od 6. novembra, koji je u posjedu našeg lista, dokazuje da je Polića, nekadašnjeg premijera ZDK, Nadzorni Odbor „Bosnalijeka“ na sjednici od 15. oktobra nezakonito izabrao, budući da je odbijen upis odluke ovog odbora u sudski registar.
Vlada FBiH, kako je potvrđeno našem listu, putem Federalnog pravobranilaštva uz priloženi izvod iz sudskog registra poslala je obavijest Općinskom sudu Sarajevo o trenutnoj situaciju u upravi „Bosnalijeka“.
Iz Federalne vlade potvrđeno nam je da se poduzimaju aktivnosti kako bi uskoro bila zakazana vanredna sjednica Skupštine dioničara „Bosnalijeka“ s obzirom na to da je Komisija za vrijednosne papire FBiH u međuvremenu donijela odluku prema kojoj je sjednica Skupštine održana 7. jula nelegalna.
Podsjetimo, na toj sjednici izabran je Nadzorni odbor „Bosnalijeka“, koji je nedavno izabrao Polića za direktora.
(A.Du.)
Evo ja opet pitam koliko traje procedura promjene podataka u sudskom registru?
Moja iskustva su da to bude i preko mjesec dana. A da ne spominjem da se u službenim novimama objavi nakon više od godinu.
Možda će biti problema oko upisa u registar ali avazovo piskaranja po ko zna koji put nije relevantan izvor informacija i ne znam zašto to uzimamo u obzir.
Moja iskustva su da to bude i preko mjesec dana. A da ne spominjem da se u službenim novimama objavi nakon više od godinu.
Možda će biti problema oko upisa u registar ali avazovo piskaranja po ko zna koji put nije relevantan izvor informacija i ne znam zašto to uzimamo u obzir.
Siguran sam da mora biti neki razuman rok a i mene interesuje koja je procedura. Međutim, ako NO nije upisan jer je nelegalno izabran onda nema ni teoretske sanse ni da polic bude upisan kao direktor po bilo kakvoj proceduri. U danasnjem avazu se vidi da je politicar po prirodi jer spusta loptu i sve navode djelimicno priznaje a vlada i ostali dionicari bi bili ludi kada bi prepustili da se prica ovako zavrsi.panzer wrote:Evo ja opet pitam koliko traje procedura promjene podataka u sudskom registru?
Sve bi razrijesila skupstina. Medjutim tu je problem sto Vlada nije nacisto sa time koliko ce svojih kandidata moci progurati, jer se novi partner sigurno nece povlaciti i dozvoliti da mu neko drugi kontrolise ulozeni novac.
Druga stvar je sto se taj partner ne zeli jos eksponirati, vec mu vise pase ovo ni tamo -ni vamo jer sa time drzi nisku cijenu na berzi. Otkrivanjem karti doslo bi do razjasnjenja situacije, samim tim bi cijena/potraznja pocela ici gore, a ovi to jos ne zele dopustiti, tj. jos uvijek to mogu kontrolisati.
Medjutim, morace, jer ce u odredjenom momentu potencijalna steta od odugovlacenja za oba najveca dionicara biti veca od potencijalne koristi.
Druga stvar je sto se taj partner ne zeli jos eksponirati, vec mu vise pase ovo ni tamo -ni vamo jer sa time drzi nisku cijenu na berzi. Otkrivanjem karti doslo bi do razjasnjenja situacije, samim tim bi cijena/potraznja pocela ici gore, a ovi to jos ne zele dopustiti, tj. jos uvijek to mogu kontrolisati.
Medjutim, morace, jer ce u odredjenom momentu potencijalna steta od odugovlacenja za oba najveca dionicara biti veca od potencijalne koristi.