Sarajevo osiguranje dd Sarajevo
Re: Sarajevo osiguranje dd Sarajevo
Samo još jednom da napomenem da ASA GROUP / Prevent nema u planu preuzimanje Sarajevo Osiguranje.
za komentare ocjenjujem:
montypython ... superodličan (10)-deset,
panzer ........... odličan ( 9)-devet,
slavuj ............ vrlodobar ( 8)-osam,
.....
adnan1987 ..... nula ( 0)-nula.
Svi kvalitetni komentari se iznose na osnovu činjenica, koje se dešavaju ili su se desile, a adnan1987 nam glumi vidovnjaka. Ako adnan1987 navede činjenice ili izvor za zadnja 3 komentara na SOSORu javno ću se izvinuti.
montypython ... superodličan (10)-deset,
panzer ........... odličan ( 9)-devet,
slavuj ............ vrlodobar ( 8)-osam,
.....
adnan1987 ..... nula ( 0)-nula.
Svi kvalitetni komentari se iznose na osnovu činjenica, koje se dešavaju ili su se desile, a adnan1987 nam glumi vidovnjaka. Ako adnan1987 navede činjenice ili izvor za zadnja 3 komentara na SOSORu javno ću se izvinuti.
Ja sam već pisao o onom danu kada su počele transakcije na ovom nivou!Učinilo mi se da jedan kupac pokušava doći do neke cijene a drugi se opet trudi da ga na svaki način omete.Ohrabrio sam ovog što kupuje da samo nastavi i da ne odustaje.Poštene govoreći odavno na ovim prostorima nije bilo ovako korektne kupovine puno prije prodaje Vladinog udjela!Sječate se samo koliko su se trudili svi oni iz brokerske kuće koji su poslije privođeni,da pokažu kako dionice FDS neće ići puno iznad polovice nominalne cijene.I tužilaštva koja se izgleda najviše bave samim sobom, nisu uradila ništa.A ta dionica se danas otkupljuje po duploj cijeni od one po kojoj je Vlada prodala svoje.Čak je i naš prepametni premijer,poznat i po najnovijoj izjavi da je spreman za sljedeći mandat,tada u naletu nadahnuća glupostima o trošku poreskih obaveznika,objašnjavao da je Fabriku duhana ufatio u slobodnom padu.I niko iz njegovog okruženja ,niko od onih koji su izgleda gori od njega a koji ga predlažu,nije ni spomenuo te njegove bisere ovih dana.A čovier,privrednik kako sam za sebe kaže,jednostavno je sa jaranima proćerdao oko 40 miliona para gradjana.I za još toliko oštetio male dioničare .
A ovdje se raspreda o tome da li je cijena dionica Sarajevo osiguranja,koju je ponudio ovaj kupac,dobra ili dovoljna!
Ja se jedino bojim ćinjenice da je juće i danas iz fondova izvučeno oko dva miliona kroz famozni Ozon,!Bojim se da oni,koji u posljednjih pet godina nisu pošteno platili ni paradaiz na pijaci,ne krenu sad tim parama kupovati dionice Sarajevo osiguranja.Naravno na njima svojstven način!Danas očito nisu imali te pare!Ranije izvučene iz fondova vjerovatno su već preselili negdje van!
A o tome da li prodati ili ne neka odlući svaki dioničar pojedinačno.Ne treba slušati nikoga,ni hođu ni hadžiju!
A ovdje se raspreda o tome da li je cijena dionica Sarajevo osiguranja,koju je ponudio ovaj kupac,dobra ili dovoljna!
Ja se jedino bojim ćinjenice da je juće i danas iz fondova izvučeno oko dva miliona kroz famozni Ozon,!Bojim se da oni,koji u posljednjih pet godina nisu pošteno platili ni paradaiz na pijaci,ne krenu sad tim parama kupovati dionice Sarajevo osiguranja.Naravno na njima svojstven način!Danas očito nisu imali te pare!Ranije izvučene iz fondova vjerovatno su već preselili negdje van!
A o tome da li prodati ili ne neka odlući svaki dioničar pojedinačno.Ne treba slušati nikoga,ni hođu ni hadžiju!
Trgovanje u proteklih nekoliko dana pokazuje sljedeće kupce:
ASA OSIGURANJE d.d. Sarajevo, sada iznosi 0,5246%,
OIF LILIM GLOBAL, sada iznosi 0,7244%, a bilo 0,5625%
Drugih promjena među prvih 10 nema ...
Ostalih nekoliko kupaca ...
G-dine slavuj vidimo nekoliko kupaca, da li je jedan od ova 2 vidna pravi ili je jedan pravi sakriven u grupu 3 ostali, a ova 2 ili 1 od ova 2 smetaju, pa i treći smetaju?
ASA OSIGURANJE d.d. Sarajevo, sada iznosi 0,5246%,
OIF LILIM GLOBAL, sada iznosi 0,7244%, a bilo 0,5625%
Drugih promjena među prvih 10 nema ...
Ostalih nekoliko kupaca ...
G-dine slavuj vidimo nekoliko kupaca, da li je jedan od ova 2 vidna pravi ili je jedan pravi sakriven u grupu 3 ostali, a ova 2 ili 1 od ova 2 smetaju, pa i treći smetaju?
Ista je to sve grupa. Namire se oni na drugoj strani.
E sad pošto je ASA vidljiva, red je da lavovi krenu sa svojom strategijom uspješnoj na IKB pa da stave jedan prodajni nalog od 50 dionica na 12 KM. Za početak.
E sad pošto je ASA vidljiva, red je da lavovi krenu sa svojom strategijom uspješnoj na IKB pa da stave jedan prodajni nalog od 50 dionica na 12 KM. Za početak.
Da sam npr. Edin Dzeko, kako bih se rado mjesao u ove igre. Milion gore-dole, zijanit ne mogu, a zabavljamo se.
-
Gospodine Slavuj, nakon posljednja dva dana ovaj vaš post počinje imati smisla nama običnim smrtnicima. Imao je on smisla od samog početka, ali ga je teško bilo dokučiti.slavuj wrote: ↑02 Aug 2019, 19:25 Posljednji put ovolika cijena bila je prije više od deset godina.I sad nagađanja ko je to prodavao!Do juće po jedna ili dvije-tri transakcije dnevno,a danas 39,i opet pitanja ko je to prodavao!Pravo pitanje je :Ko to kupuje!Pratio sam tu trgovinu i vidio da se radi o jednom kupcu i jednom koji se svim sredstvima služio da ga ometa!Kada je taj kupac,nakon prve transakcije stavio kupovni nalog čija bi mu realizacija omogućila daljnju kupovinu po još većoj cijeni,oni koji su tu samo da ometaju,ponudili su mu nešto dionica jevtinije!I ta transakcija im je omogučila da se ubacuju na kupovnoj strani sa cijenama za koji pfening višim!A mogli su jednostavno hadžijski ponuditi 14 km,ili 13,68,što je bio dnevni limit!Cilj je dakle bio spriječiti daljnju kupovinu!Očito im je bilo jasno da neko pokušava kupiti veću količinu,i to ne preko njih,ne kao u slučaju hadenizacije,ili u slučaju FDS.Ili recimo u slučaju Solane!To zapravo i ukazuje na one što su pokušali omesti te kupovine.I to preko iste brokerske kuće preko koje idu sve one transakcije gotovo bezvrijednim dionicama prema fondovima!Oni sve vide kao priliku za pljačku.A i discipliniranje svih potencijalnih kupaca.Kupovati se može samo preko njih,naravno po njihovim cijenama,a oni će prodavcima,onako hadžijski,doturiti po koju marku,mimo cijene na berzi.A ovaj kupac im je očito pomrsio račune.Ne mogu na ovu cijenu još nešto dodavati,naravno uz ujam!I čestitam kupcu!I nadam se da neće odustati!Jer ko kupi od malih dioničara,neće morati potkivati onog što ... po mjesecu!
Evo nisam ni spomenuo onog što ga ne trebam spominjati.Nadam se da forum neće morati opet migrirati!
Kako sada stvari stoje, imali smo dva kupca kako i rekoste - ASA i "njih". ASA je kupovala, a "oni" su ometali, tj. kupovali po istoj cijeni samo da uzmu od ASA osiguranja dio kupovine. Zato i imamo promjenu u vlasništvu kod ASA samo 0,52%, a kod njih 0,4%. Znači, kupovine nema mimo njih, to je poruka kupcu, ili će cijenu dići u nebesa. Ali do kontrolnog paketa neće doći, osim ako se ne ide preko njih.
Vidjećemo šta će se dešavati narednih dana, ali kako stvari sada izgledaju imali smo dva kupca sa suprotstavljenim interesima, i po svoj prilici je ovaj prvi, pravi kupac odustao i na kraju pristao na njihovu igru koja bi se u tom slučaju odigrala po ustaljenoj šemi i istom ili sličnom šablonu u narednom periodu. Ukoliko pak ovaj kupac nije odustao, mogli bi čak vidjeti i dodatni rast cijene. Vidjećemo sutra ko je kupovao u utorak pa možda i to osvijetli dodatno situaciju.
Sve u svemu, narednih dana će biti zanimljivo sve ovo pratiti...
@teleskop
I nula ( 0 ) je pozitivna brojka tako da ne kotiram kod tebe u minusu još uvijek
Ovo je forum treba biti opušten ,diskutovati i malo se i zezati naravno.Možemo napraviti neku platformu gdje ćemo naplaćivati ulaz korisnicima i iznositi malo podrobnije informacije i činjenice, ali do tada i dalje ću pisati kako pišem.
Ako se ne obistini moj zadnji post napisan na SOSORu vodim te na pivu
Sorry na off topic
I nula ( 0 ) je pozitivna brojka tako da ne kotiram kod tebe u minusu još uvijek
Ovo je forum treba biti opušten ,diskutovati i malo se i zezati naravno.Možemo napraviti neku platformu gdje ćemo naplaćivati ulaz korisnicima i iznositi malo podrobnije informacije i činjenice, ali do tada i dalje ću pisati kako pišem.
Ako se ne obistini moj zadnji post napisan na SOSORu vodim te na pivu
Sorry na off topic
Naravno i meni je drago da ste pozitivni. Nije ni moje da ja ocjenjujem. Možemo svi da pogriješimo, jer ako iko ovdje zaslužuje (10) desetku to je panzer ..., ali da tako pogriješi, kao vi, nisam na ovom forumu još vidio, ako naravno isključimo Mirsu koji se zahebao. A što se tiče vaše vidovnosti da Prevent (ali i mnogi ini) neće Sarajevo osiguranje, to je meni isto kao da mačka neće meso. Slažem se da ga neće ali po niskoj cijeni, jer je to sve manje i manje provodivo. A ako se ovo moje obistini i zaradim koju stojku, onda ja vas vodim na pivu - Sarajevsku
I am glad because I am on topic
I am glad because I am on topic
-
Skrbnički u Raiffeisen banci kupio 7,5 od nekih 12 hiljada dionica prometovanih u utorak prema onom što se vidi na najvećih deset. ASA nije kupovala...