Bosnalijek

slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Sabur2 wrote:Čuo sam da za skupštinu ima prijedlog grupe dioničara za veću dividendu. Ne znam koji iznos, ili koliko je realno da se izglasa u ovim odnosima.
Ova danasnja trgovina po ovoj cijeni ukazuje da je moguce da skupstina nece imati kvorum.To bi znacilo da se Haden ne slaze sa ovim dnevnim redom.Malo vjerovatno,ali moguce!
nane
Posts: 265
Joined: 23 Mar 2015, 15:37

Re: Bosnalijek

Post by nane »

bio si u pravu nije bilo kvoruma, ali Haden je dosao nije bilo ovih sa Malte nesto se desava.
slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

nane wrote:bio si u pravu nije bilo kvoruma, ali Haden je dosao nije bilo ovih sa Malte nesto se desava.
Bilo je navodno nekoliko udesa izmedju Elektroorivrede i Merkatora pa o i sa Malte nisu mogli da prodju.A mozda su ih zadrzali negdje usput.Razloga imaju dovoljno vec odavno!
nane
Posts: 265
Joined: 23 Mar 2015, 15:37

Re: Bosnalijek

Post by nane »

Sta je reci, sve mirise na prodaju. Kad ce sljedeca skupstina, mozda bude dividenda veca nikad se nezna zasto je nesto dobro.
Sabur2
Posts: 1976
Joined: 16 May 2010, 01:30

Re: Bosnalijek

Post by Sabur2 »

Kako god, gore od fiksiranih 12 ne moze biti.
A ja cu ih drzati do smrti, alli ne dam za te pare.
slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Treba uvijek poci od cijene koju je placao Haden.I dok su potkovali sve one koji su obustavili onu istragu sto je bila pokrenuta,dok su zadovoljili neogranicene apetite Hasana A.P. Celama,debelo je to preslo 20 km.Valjalo je,izmedju ostalog obezbjediti onako jednoglasno u Parlanentu FBiH ovaj dozivotni mandat kriminalcima iz nekadasnje KOMVP.Istina ,Asim Sarajlic i Niksic su jevtini,i bez ikakvog morals,ali ipak je to trebalo podmazati.Na ovakvom trzistu vrijednosnih papira,gdje su vrhovni autoriteti Hasan,Mujo i Edina,sve su tu elementi koje treba uzeti u obzir kod odredjivanja cijene po kojoj ce Haden izaci iz Bosnalijeka!
Jedina dobra okolnost je cinjenica da ovaj Hadenov dio nije u vlasnistvu fondova koje kontrolisu naorijed na rojani kriminalci.A ni tzv brokeri,koji su ponekad nedostupni,ne mogu ovdje znacajno utjecati
montypython
Posts: 4067
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Bosnalijek

Post by montypython »

slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Iz formulacije "ponovno se zakazuje .."moze se iscitati da nije u pitanju ponobljena skupstina!To zna i da je moguce da su prijedlozi nekih odluka i drugaciji.Mogica je,dakle i veca dividenda,ako je to neko predlagao i ako bude dovoljno glasova za taj prijedlog.Pajserssi ce se potruditi da ubijede i svoje tiho saveznike poput Jahica i Skenderagica da ih u tome podrze.zA ne bi me iznenadilo da ufate i nekog Arapa u tutnu mu u ruke nekakvu punomoc iz domace radinosti i da on zastula libijce!
slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Sada bi mogao doći u obzir i stečaj.Sve je opljačkano ,nema se više ništa ni ukrasti,osim eventualno kroz električnu energiju iz elektroprivrede.Vjerujem da će sačekati da riješe pitanje nove Komisije za vrijednosne papire.A to je u rukama predsjednika FBiH i Parlamenta.A kada to riješe,onda će u programirani stečaj.Neko će to dobiti budzašto.Izvisiće i oni što su mislili da je dovoljno uposlenike strpati u logor i tako doći do fabrike!Izgleda da su njihovi kompanjoni u Sarjevu bolje prošli.Prepustili su njima Aluminij kako bi oni mogli u Bosnalijeku ,Fabrici duhana i Energoinvestu,raditi šta hoće!I radili su.Fabriku duhana su skoro pa poklonili,naravno uz dobru proviziju!Nikšić je Bosnalijek jednostavno prepustio jaranima.Prvo je to pokušao preko rusa a potom ovima sa Malte.P a sad svijetla obraza preko Malte ode do Konjica.Ovi odozdo ga nisu dirali.Čak su ga i podržali u onom famoznom izglasavanju doživotnog mandata Hasanu Čelamu i onoj dvojici pobočnik,koji uspješno održavaju stanje nacionalne ravnopravnosti u kriminalu!Da podsjetim:Autentično protumačeni Hasan Čelam je upisao NO Bosnalijeka koji je izabrao Uzunović,tada poznat kao Haden ,a danas direktor sa boravištem na Malti.Nikšić mu naravno nije htio smetati pa je odbio da predloži članove NO u ime Vladinog kapitala.Uzunović je sa kriminalnom družinom oko sebe upravljao Bosnalijekom sa nešto više od dvadeset procenata vlasništva!A kada je izdvojio nešto para u Rusiji,odlučio je da kupi vladin dio ,raskinuo sa Hadenom i danas opet upravlja Bosnalijekom sa preko 20 procenata vlasništva.Čak manje i od največeg dioničara,Hadena!Ispostavilo se da je on,Uzunović,najefikasniji u borbi protuiv ruskog uticaja na ovim prostorima!Jedino što je u toj borbi zaradio krivičnu prijavu zbog kupovine dionica Bosnalijeka parama izvučenim iz Bosnalijeka,ali naravno u korist ovih sa Malte.
Od Energoinvesta je Vlada kupila zgradu da bi im prebacila keš koji je ranije pokraden preko SDA kadrova.I sad bi ga mogli ostaviti na miru!
Ostalo je samo još Sarajevo osiguranje!Možda ta činjenica odgodi stečaj Aluminijuma,dok se i to ne završi.A ovi dolje do tada imaju vremena da izvuku još nešto iz Elektroprivrede UZP!Uskoro će mo se uvjeriti jesam li ja ovo dobro povezao!Na žalost niko drugi ni ne pokušava ništa i nikoga da poveže!
Ovo sam prekopirao sa teme Aluminij,pošto se u najvećoj mjeri odnosi i na Bosnalijek,kao u ostalom i a sva privredna društva u kojima su diooničari predsjednici stranaka,premijeri i ministri!Glupo bi bilo navoditi da je dioničar Vlada,jer tamo,u tim stranačkim krugovima koji sastavljaju Vlau,vodi se računa isključivo i samo o pojedinačnim ili stranačkim interesima.I najčešće pod krinkom nacionalnih interesa!
A za to vrijee Mujo i društvo tališu fondovima,što znći sirotinji ,borcima,penzionerima,ostatke svojih davno opljačknih firmi!I sve u prisustvu vlasti,oličenoj u najdugovječnijoj kriminalnoj skupini u ovoj zemlji,koju ovdje nazivaju KOMISIJA ZA VRIJEDNOSNE PAPIRE FBiH.
nane
Posts: 265
Joined: 23 Mar 2015, 15:37

Re: Bosnalijek

Post by nane »

Da li je neko išao da gleda materijale za novu Skupštinu? Šta je sa dividendom, jel ostala 0,59km.
Post Reply