prodaja hidrogradnje

panzer
Posts: 11799
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: prodaja hidrogradnje

Post by panzer »

Sa par stotina KM cijena može biti na 1 KM.
panzer
Posts: 11799
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: prodaja hidrogradnje

Post by panzer »

Ni manje ni više nego 800 zaposlenih. A onaj Eurasfalt se jadnik skupio sa 400 radnika

Federalni premijer Fadil Novalić poručio je radnicima "Hidrogradnje" koji protestuju ispred zgrade Vlade FBiH da bi bilo protivzakonito održati sastanak s njima, odnosno ukoliko bi se umješao u stečajni postupak, jer je za aktuelne probleme ovog preduzeća nadležan stečajni upravnik.

"Stečajni postupak u Hidrogradnji traje već 15 mjeseci. Prema Zakonu o stečaju stečajni upravnik je dužan da provodi stečajni postupak štiteći jednako sve povjerioce među kojima su najosjetljiviji radnici sa svojim zahtjevima za plaće, uvezivanje staža, otpremnine… Nažalost, stečajni upravnik Hidrogradnje bavi se stečajnim biznisom", rekao je Novalić.

Podsjećajući da je u Hidrogradnji osnovana nova firma, gdje je zaposleno 800 ljudi, skrenuo je pažnju da je prije nekoliko dana objavljen oglas u kojem je navedeno da se kupuje nova oprema.

"Dakle, neko razvija u stečajnom biznisu tu stečajnu firmu umjesto da je stavi na prodaju kako bi je kupila neka kompanija iz građevinskog sektora, dala za nju novac, koji bi onda služio za rješavanje ostalih provjerioca", naglašava Novalić.

S obzirom na to da se, kako kaže, radi o "stečajnom biznisu, to jeste stečajnoj mafiji“, ističe da Vlada Federacije BiH očekuje od svih nadležnih, a posebno stečajnog sudije, da ubrza stečajni postupak i omogući radnicima da dođu do svojih potraživanja.

Također, navodi da je slučaj Hidrogradnje primjer nužnosti hitnog donošenja novog zakona o stečaju, koji je u parlamentarnoj proceduri, pri čemu je trenutni problem apelacija potpredsjednika Federacije Milana Dunovića, koju je podnio za ocjenu ustavnosti predloženog zakona.

"Unatoč tome novi zakon o stečaju nam treba kako bi se ubrzao stečajni postupak i da bi se ostvarila veća kontrola nad stečajnim postupkom", konstatovao je Novalić na današnjoj press konferenciji u Vladi Federacije BiH, ispred koje su radnici Hidrogradnje izjavili da im se duguje osam plaća i ukazali na neophodnost uplaćivanja staža za 272 radnika koji imaju uslove za penzionisanje.








panzer
Posts: 11799
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: prodaja hidrogradnje

Post by panzer »

Eto sad neko počeo računati i na 35 miliona EUR iz Libije:


Hidrogradnja d.o.o. Sarajevo pozvala je sve zainteresovane partnere da učestvuju u izradi Plana reorganizacije. Kako se navodi u pozivu, imovina Hidrogradnje nalazi se u Bosni i Hercegovini, Libiji i Iraku.

Kompanija, koja je u stečaju, objavila je katalog u kojem se navode potencijalni projekti. Zanimljivo je da firma u katalogu navodi da je na njene tri parcele u Sarajevu predviđena gradnja „stambeno-poslovnih-tržnih centara“ čija je ukupna vrijednost 200 miliona eura!

Na lokalitetu Sigma-Butmir predviđa se gradnja stambeno-poslovno-tržnog centra vrijednost 90 miliona eura, dok je vrijednost centra u Briješću procijenjena na čak 100 miliona eura. Na lokalitetu Vitkovci, kako se navodi, predviđena je gradnja individualnih objekata vrijednosti 2,5 miliona KM.

Osim toga, kao svoju imovinu firma navodi i dva kamenoloma u Kaknju i Hadžićima, te motel Čavljak.

Dalje se navodi da kompanija, za radove koje je nekada izvodila, iz Iraka očekuje potraživanja od 280 miliona eura a iz Libije 35 miliona eura.
panzer
Posts: 11799
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: prodaja hidrogradnje

Post by panzer »

U proteklih nekoliko sedmica vlasnici iz prvih 10 su pojačavali poziciju.
beka26
Posts: 804
Joined: 29 Jan 2015, 17:37

Re: prodaja hidrogradnje

Post by beka26 »

Ode Meha na 6 %. Zanimljivo je da je prodavao i fond Bonus koji je zadnjih 6 god. držao isti postotak.
panzer
Posts: 11799
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: prodaja hidrogradnje

Post by panzer »

slavuj
Posts: 1931
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: prodaja hidrogradnje

Post by slavuj »

Mene je ovaj labudji pjev profesora Jahica podsjetio na onu priću o popu.Elem umra čovjeku žena pa došao kod popa sav slomljen a pop ga tješi kako je to božije davanje i kako valja izdržati.Uostalom,uvijek se umiralo!
Nakon nekog vremena umre popadija pa onaj čovjek opet kod popa.Pita ga kako je,kako izdrži.Nikako kaže pop.Pomrije sav svijet!O tom sistemskom kriminalu,mi ovdje,i ne samo ovdje, drvimo več godinama ,a oni šute.Na čelu Odbora za reviziju FDS je profesor Miliš Simić!I nije mu smetalo što mu onaj pljačkaš također sa doktorskom titulom,kaže kako je Neraspoređena dobit u izvješaju koga taj profesor revidira,nije ništa drugo nego samo knjigovodstveni termin!Da i ne govorima o Arslinim ličnim profesorima koji godinama nisu vidjeli u Bosnalijeku ništa nezakonito.,Elem,svaki se kriinalac zakiti sa bar po jednim profesorom!I oni,ti profesori,će šutjeti sve dok ovi ne pokradu sve oko sebe pa počnu i njih pelješiti!
adnan1987
Posts: 235
Joined: 16 Jan 2018, 11:52

Re: prodaja hidrogradnje

Post by adnan1987 »

Kakav medij takav i tekst.Amaterizam.
Post Reply