Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Treba poštovati inteligenciju naših parlamentaraca.
Trzisno,trzisno....
http://www.seebiz.eu/hoce-li-1-srpnja-p ... ar-192020/
Sta ce nam struja iz vlastite proizvodnje kad nam mogu drugi prodavati.
http://www.seebiz.eu/hoce-li-1-srpnja-p ... ar-192020/
Sta ce nam struja iz vlastite proizvodnje kad nam mogu drugi prodavati.
gledam proizvodnju na VE Mesovina,. sva tri mjeseca iznad 19 GWh.
To je proizvodnja skoro kao na HE Grabovica,..
Da li je moguće da VE na dobroj lokaciji može biti profitabilna i bez poticaja za obnovljivu energiju.
Znam da u Njemačkoj većina pravi debele minuse ali je istina i da su ih gradili svuda,..
Da li je moguće da VE na dobroj lokaciji može biti profitabilna i bez poticaja za obnovljivu energiju.
Znam da u Njemačkoj većina pravi debele minuse ali je istina i da su ih gradili svuda,..
U Njemačkoj minuse prave termoelektrane.brzi wrote:gledam proizvodnju na VE Mesovina,. sva tri mjeseca iznad 19 GWh.
prave jih zbog privatnog poreza imenovanog CO2 kuponi, koji temelje na izmišljenoj dogmatskoj priči, da je CO2 krivac za globalno zagrijavanjeShahab wrote:U Njemačkoj minuse prave termoelektrane.brzi wrote:gledam proizvodnju na VE Mesovina,. sva tri mjeseca iznad 19 GWh.
Čitam u Der Spiegel-u da će co2 sa sadašnjih 23€ po toni ići na 150 €. I to već u ovoj godini.
to ti je isto ko prognoze o kretanju berzi. skoro uvijek je kontra konsenzusu