BH Telecom
Re: BH Telecom
Zamjena SIM kartice za USIM karticu je besplatno do 01.06.2019. godine.
-
Jutros piše u Avazu da je BH Telekom u posljednje 4 godine uložio 340 miliona KM u mrežu baznih stanica i da se radi o 4G+ sa brzinom koja je deset puta veća od 4G.
Samo da potvrdim da zamjena kartice nije besplatna osim u slučaju da se mijenja paket odnosno povećava paket ili prelazi sa prepaida na postpaid i slicno.
Biće zanimljivo pregledati finansijski...Šta nam možete reći o rezultatima poslovanja BH Telecoma za 2018. godinu?
Zadovoljni smo poslovnim rezultatom u 2018. godini. Ostvarili smo prihod od 500.436.000 KM, dobit iznosi 63,6 miliona KM, veća je od planirane za 6,1 milion KM i veća za oko 550.000 KM u odnosu na 2017. godinu.
Svakako to je rezultat rada prethodne uprave Društva na čelu s gospodinom Mirsadom Zaimovićem koji je bio generalni direktor u prethodnom mandatu. Mi smo u prethodnom periodu uspjeli znatno ublažiti globalne telekomunikacijske trendove koji su prisutni i na tržištu BiH i znatno stabilizirati pad prihoda od tradicionalnih telekomunikacijskih usluga. Nastavak stabilizacije je svakako i zadatak aktuelne uprave kompanije.
za očekivati je rast prihoda i rast dobiti.
Kako ?
Jednostavno.
Ja sam bio na postpaid paketu moj mini 15, u tom paketu sam imao 15 KM SMS poruka, razgovora prema fiksnim i mobilnim mrežama u BiH i inostranstvu, po važećem cjenovniku. Imao sam i 500 BM interneta to jest 1GB,.. posebna ponuda uz ugovor na godinu dana.
Taj ugovor mi ističe sad u maju i pretpostavljam da ću morati uzeti neki od paketa koji se trenutno nude.
najbliži paket tom paketu je;
EXTRA XS
17,55 KM
Extra XS paket uključuje:
150 minuta prema svim mrežama u BiH
150 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
500 MB mobilnog interneta (download/upload) po maksimalnoj mogućoj brzini
neograničen pristup internetu
Dakle skuplji je 2,55 KM, ne uključuje razgovore prema inostranstvu ( a zatrebaju mi ponekad), nudi mi nedovoljno interneta i daje mi SMS poruke i minute razgovora koje mi ne trebaju. I sa ovim paketom moj mini mi je najčešće propadalo po 5 i više KM jer ne razgovaram mnogo a sad će mi propadati i više.
Pogledao sam i ostale pakete i ni jedan od paketa ne uključuje razgovore sa inostranstvom, a kukaju zbog ukidanja roaminga,..
Za očekivati je da mi neće biti dovoljno ni 2 GB jer brži internet će sigurno značiti i veću potrošnju pa je najbliži mojim potrebama
EXTRA NET
25,00 KM
Extra Net paket uključuje:
100 minuta prema svim mrežama u BiH
100 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
10 GB mobilnog interneta (download/upload) po maksimalnoj mogućoj brzini
Tako da će bez ikakve sumnje prihodi telekoma rasti.
Kako ?
Jednostavno.
Ja sam bio na postpaid paketu moj mini 15, u tom paketu sam imao 15 KM SMS poruka, razgovora prema fiksnim i mobilnim mrežama u BiH i inostranstvu, po važećem cjenovniku. Imao sam i 500 BM interneta to jest 1GB,.. posebna ponuda uz ugovor na godinu dana.
Taj ugovor mi ističe sad u maju i pretpostavljam da ću morati uzeti neki od paketa koji se trenutno nude.
najbliži paket tom paketu je;
EXTRA XS
17,55 KM
Extra XS paket uključuje:
150 minuta prema svim mrežama u BiH
150 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
500 MB mobilnog interneta (download/upload) po maksimalnoj mogućoj brzini
Dakle skuplji je 2,55 KM, ne uključuje razgovore prema inostranstvu ( a zatrebaju mi ponekad), nudi mi nedovoljno interneta i daje mi SMS poruke i minute razgovora koje mi ne trebaju. I sa ovim paketom moj mini mi je najčešće propadalo po 5 i više KM jer ne razgovaram mnogo a sad će mi propadati i više.
Pogledao sam i ostale pakete i ni jedan od paketa ne uključuje razgovore sa inostranstvom, a kukaju zbog ukidanja roaminga,..
Za očekivati je da mi neće biti dovoljno ni 2 GB jer brži internet će sigurno značiti i veću potrošnju pa je najbliži mojim potrebama
EXTRA NET
25,00 KM
Extra Net paket uključuje:
100 minuta prema svim mrežama u BiH
100 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
10 GB mobilnog interneta (download/upload) po maksimalnoj mogućoj brzini
Tako da će bez ikakve sumnje prihodi telekoma rasti.
-
Znači, bio si na Mini 15 koji si plaćao 15 KM+PDV, a sada ćeš preći na Extra XS i plaćat ćeš 17,55 KM sa PDV (15+2,55). Gdje je tu rast prihoda?
A vidi kod mene situacije, ja sam bio na paketu od 46,8 KM, a sada ću preći na paket od 33 KM i imaću manje-više sve isto kao i ranije. Hoće li im porasti ili pasti prihodi?
Ne znam, možda su skontali da će raja masovno sa ultre preći na pretplatu, pa da će tu namaći prihode, ali mi se ne čini da je ovo neka osmišljena strategije, već da je ovo sve sklepano na ho-ruk... Jer kako bi inače bilo moguće da ponude nove pakete, a da nisu formirali cijenu za kupovinu uređaja preko tih paketa? Pa valjda se to radi u jednom mahu...
A vidi kod mene situacije, ja sam bio na paketu od 46,8 KM, a sada ću preći na paket od 33 KM i imaću manje-više sve isto kao i ranije. Hoće li im porasti ili pasti prihodi?
Ne znam, možda su skontali da će raja masovno sa ultre preći na pretplatu, pa da će tu namaći prihode, ali mi se ne čini da je ovo neka osmišljena strategije, već da je ovo sve sklepano na ho-ruk... Jer kako bi inače bilo moguće da ponude nove pakete, a da nisu formirali cijenu za kupovinu uređaja preko tih paketa? Pa valjda se to radi u jednom mahu...
Nikad cijene nisu izražene sa PDV-om tako da u ovih 17,55 nije uključen PDV, a sve i da jeste i kao što rekoh, nazovem inostranstvo to sad plaćam extra, kad surfaš iz dosade nije isto da li je internet spor ili brz pa ćeš za 15 minuta skršiti duplo više megabajta,..u paketu ti nudim jabuka i krušaka više nego što možeš pojesti a naplaćujem ti šljive koje ti se također jedu,.. ne sviđa mi se taj sistem.Sitna buranija wrote:Znači, bio si na Mini 15 koji si plaćao 15 KM+PDV, a sada ćeš preći na Extra XS i plaćat ćeš 17,55 KM sa PDV (15+2,55). Gdje je tu rast prihoda?
Vrijeme će pokazati,. evo ja prognoziram rast od 5 do 10%.
Last edited by brzi on 12 Apr 2019, 16:44, edited 1 time in total.
-
Koliko shvatam ovo 63,6 miliona je neto dobit. u 2017 je bila 63,1 m a sad je kaže cca 500 hiljada viša. To mi zvuči znatno bolje nego što se prema polugodišnjem moglo očekivati. I bila bi mislim prva godina u dugom nizu u kojoj je pad zaustavljen. Ako je ovo istina naravno.