BH Telecom

panzer

Re: BH Telecom

Post by panzer »

Nisu problem plate pa ni puno zaposlenih.
Problem je sto apartcici SDA vec skoro 25 godina rade sta hoce u firmi pa se desava da cak sa najvisih instanci stranke urgira kod direktora direkcija da pojedinci u firmi ne rade na dan 31.12 jer im godi da spoje vikend sa slobodnim danima.

Normalno direktor direkcije to ne smije odbiti jer je i sam "duzan" instancama stranke.

A ako najvisi vrh stranke "urgira" za ovakve gluposti , sta se tek radi kada su u pitanju ozbiljne pare.
A trend poslovanja se vidi.

Ako privatizacija nije rjesenje, je li rjesenje sve clanove SDA ukloniti iz firme?

Ima li treceg rjesenja?
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Pa nemoj panzer tako, nije samo SDA zapošljavala tamo. ;) A kada bi otpustio sve one koje su razne stranke ili partije dovele, došao bi na onu montijevu brojku viška zaposlenih. Međutim, bojim se da bi se otpuštali oni koji rade, a ne oni koji ne rade. Ja da sam premijer, uradio bih isto što i Fadil, zaustavio bih dalje ukrcavanje, ali ne bih nikog otpuštao. Ovo bih uradio da predstavljam većinskog vlasnika. Ako bi me neko pitao šta bih uradio kao sitni dioničar, onda bih mu rekao da bih otpustio višak (bar 500-600 ljudi) a uštedu na troškovima iskoristio za povećanje dividende. Ali budimo realni, ipak većinski vlasnik radi ono što je njemu u interesu, a ne vjerujem da mu je u interesu stvarati socijalne slučajeve i slabiti vlastite fondove koje puni na račun svih dioničara...
panzer

Post by panzer »

Ovdje je vise pitanje mentaliteta. Da bilo koja druga politicka opcija ima ovakvu visegodisnju ulogu u vodjenju firme cini mi se da bi se isti ovi zaposlenici nasli na ovim pozicijama na kojim trenutno jesu.

A ovaj mentalitet tj vladajuca struktura sa ovakvim mentalitetom kao uspjesnu drzavnu firmu vidi svaku onu koja na bilo koji nacin obavlja osnovne funkcije radi kojih je osnovana i ciji radnici ne protestuju pred zgradama institucija.

Nije bitno sto su pola ekonomskih problema mogli rijesiti da su drzavne firme od pocetka dobile razvojnu ulogu.
Do sada bi ih dosta bilo u zivotu a drzavni budzeti puniji. Ovako gledamo dugogodisnje agonije svake od njih.
Shahab

Post by Shahab »

panzer wrote:Nisu problem plate pa ni puno zaposlenih.
Problem je sto apartcici SDA vec skoro 25 godina rade sta hoce u firmi pa se desava da cak sa najvisih instanci stranke urgira kod direktora direkcija da pojedinci u firmi ne rade na dan 31.12 jer im godi da spoje vikend sa slobodnim danima.

Normalno direktor direkcije to ne smije odbiti jer je i sam "duzan" instancama stranke.

A ako najvisi vrh stranke "urgira" za ovakve gluposti , sta se tek radi kada su u pitanju ozbiljne pare.
A trend poslovanja se vidi.

Ako privatizacija nije rjesenje, je li rjesenje sve clanove SDA ukloniti iz firme?

Ima li treceg rjesenja?
Potpuno se slažem sa postom. Bez lustracije i kažnjavanja pljačkaroša nema ni govora o bilo kakvoj alternativi privatizaciji. Postoji tendencija činjenja uzastopnih krivičnih djela koja se ne kažnjavaju. To je SDA modus operandi. Ukoliko ne žele da počiste i nastave da prljavštinu guraju pod tepih onda je privatizacija jedina opcija.
brzi

Post by brzi »

U januaru prometovano 3.208 dionica ( cca. 33.000 KM), za upis u ginisa,...
Mirnes

Post by Mirnes »

i to ko fol se vrti oko 11 KM i ne obara se dionica
Begov Han
brzi

Post by brzi »

Deutsche Telekom u zadnjem kvartalu imao rast prihoda od 5,7% i rast operativne dobiti pa će dividenda sa prošlogodišnjih 0,65 eura ići na 0,70 eura.
Ovdje bi odgovarala ona pjesma Vojka V. - Kako to,..
panzer

Post by panzer »

Čekaj dok se ovdje objavi FI za prošlu godinu. Pa će onda nastati "veselje". Vjerovatno nije ni bivši CEO otišao bez razloga u parlament. Neće imati potrebu da se nađe na meti raznih pitanja. A ovaj trenutni je tu "da ne dira ništa".
panzer

Post by panzer »

Prodano nešto manje od 0,5% vlasništva. Ako nisu fondovi...
Post Reply