Malo šibicare i na ŽGP. Treba gazdama za tendera.
I generalno sve velikodušni prodavači. Zašto bio prodao po 25 KM na tenderu za Solanu kad možeš po 24 KM.
Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Evo "svjetlo na kraju tunela" je postalo sudija suda BIH. Slavujeva drugarica. Šala. Ovo je dogovor SBBa i SDA. Ona će halalit Radončićev kriminal, al SDA nastavlja da vlada. Dug ovaj tunel...
Moram priznati da ti je ova dobra!Jedino što sam dobio nakon te izjave je razgovor sa dotičnom i poslije poziv od njenih saradnika.Razgovor o konkretnim slučajevima,rekli su!Za predmet Tobaco press u kojem se direktor FDS Mulaosmanović i družina osumnjičeni da su tom kupovinom oštetili FDS za oko 8 miliona km,rekli su mi da je pitanje dana kada će biti podignuta optužnica!To je bilo prije skoro tri godine!!!Nedavno sam saznao da je istražitelj iz Federalne uprave policije,koji je sačinio Izvještaj o postojanju osnova sumnje za počinjeno krivično djelo u tom slučaju,premješten na druge poslove,saobračaj ili nešto slično!Prije koji dan čovjek me upoznaje sa jednim od tog posla a on kaže:Ma znam njega,s njim sam razgovarao i vjerovatno zbog toga sam premješten!Rasturili su sve koji su išta znali!
I u ovim godinama ,ja svaki dan nešto naučim,ljudi me svaki dan iznenade sa novim marifetlucima!
Ali unatoč tome ne treba odustati!Jer sve će se ovo morati riješiti,kad tad!
I u ovim godinama ,ja svaki dan nešto naučim,ljudi me svaki dan iznenade sa novim marifetlucima!
Ali unatoč tome ne treba odustati!Jer sve će se ovo morati riješiti,kad tad!
http://www.seebiz.eu/je-li-ovo-najgore- ... ar-189885/
Mi imamo srece sto je kod nas zakucalo u dno pa ne moze puno nize.
Jedino da se dionice pocnu besplatno dijeliti.
Mi imamo srece sto je kod nas zakucalo u dno pa ne moze puno nize.
Jedino da se dionice pocnu besplatno dijeliti.
-
U nas je sve potpuno suprotno. Dok je u njih godinama raslo u nas je padalo, tako da smo sad dok su oni na vrhu mi na dnu. Mi nemamo kud osim prema gore. Moguć je čak i scenario da kad u njih počne pad (a počeće) da se jedan dio casha prelije upravo na tržišta gdje su cijene niske jer rasta nije bilo (u nas) ima 12 godina od (2007). Investitori uvijek traže takve prilike samo im to nije bilo potrebno dok su i u njih cijene rasle.
Malo dizanja i obaranja cijena na minornim prometima.
-
Misliš na Igman. Oboren za 43 % na prometu od 10 dionica. Uvod u neku muljažu ili neko jednostavno ne zna kud goni?panzer wrote:Malo dizanja i obaranja cijena na minornim prometima.
Da neko ne zna kud goni prodao bi 26 ili 52 komada ili tako nešto tj ono što posjeduje.
A gledam nekidan regulativu okolnih zemalja i institucionalni odabir market makera za veće emitente. Koliko god da to kod nas izgleda apstraktno, teoretski bilo bi bolje da postoje. Samo teoretski, ali pošto su KOVP i SASE već odavno sastavljeni od muljatora onda bi i ta uloga market makera bila obezvrijeđena.
Ovako ostaje da imamo velike raspone između kupovnih i prodajnih naloga kod velikog broja emitenata i velike pokrete u cijenama na simboličnim prometima.
A gledam nekidan regulativu okolnih zemalja i institucionalni odabir market makera za veće emitente. Koliko god da to kod nas izgleda apstraktno, teoretski bilo bi bolje da postoje. Samo teoretski, ali pošto su KOVP i SASE već odavno sastavljeni od muljatora onda bi i ta uloga market makera bila obezvrijeđena.
Ovako ostaje da imamo velike raspone između kupovnih i prodajnih naloga kod velikog broja emitenata i velike pokrete u cijenama na simboličnim prometima.
Još da na energoinvest bace koju stotinu dionica i da imamo dan koji je u zadnjih nekoliko godina završio sa najvećim rastom.
Živost na berzi zadnjih dana.
Ne vidim poseban razlog za to osim ako se nije pojavio neki svježi novac ili su masteri odlučili da lagano počnu kapitalizaciju dobiti od fiksacija.
Ne vidim poseban razlog za to osim ako se nije pojavio neki svježi novac ili su masteri odlučili da lagano počnu kapitalizaciju dobiti od fiksacija.